|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dezodoranti – škodljivi hit med najstniki

Helena Mlakar, 10.6.2014
Vse več najstnikov že uporablja dezodorante. A ti so žal v večini primerov, polni kemikalij, ki negativno vplivajo na zdravje.

image
/11


Raziskava, ki so jo opravili strokovnjaki, je pokazala, da danes že polovica otrok, starih 11 let uporablja dezodorante. Temu se lahko zahvalimo napadalnim marketinškim kampanjam, ki otroke prepričujejo, da brez dezodoranta ni mogoče preživeti dan.


Ciljna skupina proizvajalcev dezodorantov so najstniki, stari od 13. do 18. let, dezodorante pa jim v večini kupujejo matere.


Strokovnjaki so zaskrbljeni, saj najstniki dezodorante koristijo prepogosto, njihovo uporaba je pretirana. Opozarjajo, da so ti sestavljeni v večini primerov tudi iz škodljivih kemikalij, ki povzročajo različne bolezni, med njimi tudi alergije, astmo, celo rakava obolenja. V redkih primerih beležijo tudi težave s srcem.


Na etiketi dezodoranta boste našli napis, da ga lahko koristite le v odprtih prostorih. Koliko najstnikov se tega drži? Dezodorant v veliko preveliki količini, tudi večkrat dnevno, uporabljajo v zaprti kopalnici, ki je najpogosteje najmanjša soba v stanovanju. Zaradi tega beležijo tudi nekaj smrtnih primerov najstnikov, ki so doživeli srčno kap in umrli, poročajo britanski strokovnjaki.


Če že kupujete svojemu otroku dezodorante, jim kupite takšne, ki vsebujejo naravne sestavine. Kupujte roll-on dezodorante in ne dezodorante z razpršilcem. Razložite jim, da jih morajo uporabljati zmerno in nikakor ne vsak dan.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
4
Ideja za vikend: Izdelajmo hišico za žuželke
Čeprav so žuželke najštevilčnejša živalska skupina je njihov obstoj ogrožen. S postavitvijo hišice za koristne žuželke p...
4
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
4
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
4



POMEMBNO: Kaj storiti, če najdete izgublje...
Spodaj boste našli nasvete, kako lahko pomagate izgubljenemu otroku.
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?