|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Domišljijska potovanja po svetu: zbirka Celine od blizu

Helena Primic, 29.4.2021
Ob številnih zemljevidih, slikah in podatkih bo otrok v vseh šestih knjigah zbirke Celine od blizu lahko spoznaval vse o prebivalstvu, kulturi, znamenitostih, naravi, industriji, mestih, podnebju in športu na določeni celini.

image
Zanimivosti različnih držav in kultur lahko otroci spoznavajo v domišljijskem svetu s pomočjo knjig Celine od blizu. (Foto: Freepik)
/11


Čeprav v trenutnih razmerah družine manj - ali sploh ne - potujemo po svetu, to ne pomeni, da zanimivosti različnih držav in kultur otroci ne morejo spoznavati v domišljijskem svetu.

Da se bo otrok na tem domišljijskem potovanju po svetu tudi kaj naučil, si lahko pomagate z odlično zbirko otroških knjig z naslovom Celine od blizu, ki je izšla pri založbi Morfem.

 

Šest knjig

Zbirka Celine od blizu je sestavljena iz šestih knjig, in sicer: Spoznajmo Afriko, Spoznajmo Azijo, Spoznajmo Evropo, Spoznajmo severno Ameriko, Spoznajmo južno Ameriko ter Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko.

Vse knjige je napisal angleški avtor številnih knjižnih uspešnic Paul Rockett, za odlične ilustracije, ki bodo pritegnile tudi najbolj radovedne raziskovalce sveta, pa je poskrbel Mark Ruffle.

Ob številnih zemljevidih, slikah in podatkih bo otrok v vseh šestih knjigah lahko spoznal vse o prebivalstvu, kulturi, znamenitostih, naravi, industriji, mestih, podnebju in športu na določeni celini.

 

Spoznajmo Afriko

Spoznajmo Afriko

Afriko, drugo največjo celino na svetu, ki pokriva več kot petino Zemljinega površja, imenujemo tudi zibelka človeštva, saj so prav v Afriki odkrili najstarejše človeške kosti. Afrika je tudi dom nekaterih najbogatejših in najstarejših imperijev in civilizacij na svetu. Tudi otroci morda že vedo, da je Afrika najbolj vroča celina na svetu, ki ima pet podnebnih območij, pri čemer območji obsežnih tropskih gozdov in suhih puščav pokrivata večino celine. Le kaj vse se skriva v puščavi Sahara, ki prekriva večino severne Afrike in je najbolj vroča puščava na svetu?

 

PREBERITE TUDI: Domači znanstveni poskusi - Izdelava recikliranega papirja

 

Spoznajmo Azijo

Spoznajmo Azijo

V knjigi Spoznajmo Azijo bo otrok odpotoval v Azijo, največjo celino na svetu, kjer se nahajajo tudi največje države sveta, ki poseljujejo kar 60 odstotkov človeškega prebivalstva. V Aziji so tudi najvišje gore na svetu, velike puščave, nenavadni kamniti gozdovi, bele terase in slana jezera. Pa tudi najbolj osupljivi in prestižni arhitekturni dosežki - od spoštovanja vzbujajočih starodavnih zgradb do modernih visokih nebotičnikov. Ali (še) veste, koliko kilometrov je dolg Kitajski zid?

 

Spoznajmo Evropo

Spoznajmo Evropo

V Evropi, drugi najmanjši in tretji najgosteje naseljeni celini, bo otrok lahko spoznaval čudovito arhitekturo: od grških in rimskih templjev pa do ogromnih steklenih nebotičnikov. Se seznanil z različnimi zgradbami, evropskimi glavnimi mesti in načini trgovanja ter se naučil, kako se imenuje največja evropska kopenska žival oziroma evropski bizon. Pssst: zober.  

 

PREBERITE TUDI:  Igrače, ki jih lahko izdelate sami doma

 

Spoznajmo severno Ameriko

Spoznajmo severno Ameriko

Severna Amerika, ki je tretja največja celina na svetu in prekriva približno 4,8 odstotka Zemljinega površja, se razteza vse od arktičnega hladu Grenlandije pa do tropske vročine kostariškega Kokosovega otoka. To je celina, kjer prebivajo ljudje različnih kultur ter zelo raznolike rastline in živali. Severno Ameriko sestavlja 23 držav, vključuje pa tudi številne otoke, ki so še vedno pod oblastjo evropskih držav, tako da je prebivalstvo sestavljeno iz zelo raznolikih korenin. V severni Ameriki tako živijo potomci staroselcev, kolonialnih naseljencev, afriških sužnjev ter priseljencev iz Evrope in Azije. Ima tudi vaša družina kakšnega sorodnika v severni Ameriki?


Spoznajmo južno Ameriko

Spoznajmo južno Ameriko

Južna Amerika, ki jo včasih skupaj z državami Srednje Amerike in Karibskega morja imenujemo tudi Latinska Amerika, je celina trikotne oblike, ki na severu sega do ekvatorja, navzdol pa se razteza proti antarktičnemu krogu. Njeno raznoliko površje pokrivajo deževni gozdovi, puščave in ledeniki, tam so tudi velika sodobna mesta in manjše naselbine, kjer še živijo staroselska plemena. Ste vedeli, da v južni Ameriki živi največ živalskih in rastlinskih vrst na svetu? Medtem ko se nekatere živali borijo za preživetje, raziskovalci še vedno odkrivajo nove vrste.

 

PREBERITE TUDI:  Kako napisati družinsko zgodbo?

 

Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko

Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko

Izmed sedmih celin sveta je Avstralija - ki jo sestavljajo otok Avstralija, državi Nova Zelandija in Papua Nova Gvineja ter na tisoče majhnih otokov v Oceaniji - najmanjša. Avstralijo in Oceanijo sicer sestavlja 14 držav in na tisoče manjših otokov, med katerimi številni niso samostojne države, ampak prekomorska ozemlja držav z vsega sveta. Avstralija in Oceanija sta v veliki meri neposeljeni, saj sta pokriti z obširnimi puščavami, soparnimi deževnimi gozdovi, koralnimi grebeni, delujočimi ognjeniki in visokimi gorami. Ali veste, kaj pomeni ime Antarktika, ime pete največje celine na svetu, ki je dom južnega tečaja? V resnici je logično - nasprotje Arktike.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
22
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
11
Zlomi pri otrocih
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...
6
Kaj storiti, ko je otrok agresiven?
Ko je otrok agresiven, samo kreganje in kaznovanje otrokove težave, ki ga je pripeljala do agresivnega vedenja, ne bo re...
4



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Zakaj so možje učiteljic najsrečnejši ljud...
Učitelj/-ica v družini deluje podobno kot v razredu. Vedno daje vse od sebe. Vedno se bo poskušal/-a pravilno odločiti. ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?