|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Ena vstopnica za dva obiska Arboretuma

Uredništvo Ringaraja.net, 7.8.2020
V članku preverite, kako lahko za ceno ene družinske vstopnice poletni Arboretum obiščete dvakrat.

image
Vlak vozi od ponedeljka do petka med 14. in 20. uro, zagotovo pa bo navdušil predvsem najmlajše.
/11


Poletni čas v Arboretumu je radodaren z zelenjem in cvetjem. Veje se pozibavajo v topli poletni sapici in cvetovi razprejo svoje lističe vsakič, ko poletje naravi nakloni nekaj nežnega dežja.

Ker se obdobje cvetenja od pomladi do jeseni v Arboretumu nikoli ne konča, so ga poimenovali Poletni festival cvetov, ki bodo gotovo očarali tudi družine in otroke.

Preverite, kaj vse v poletnem Arboretumu čaka družine, ki obožujejo naravo.


Največji cvetlični kuža v Sloveniji

Vhod Arboretuma pazi prav poseben čuvaj - cvetlični pes, ki s svojim zelenim kožuščkom prav ljubko počiva na travniku in pozdravlja obiskovalce parka.

S svojimi osmimi metri višine je zagotovo največji cvetlični kuža v Sloveniji, ki tudi v dolžino skupaj z repkom meri kar šest metrov. Namesto pasjih dlak ga krasijo zeleni listki homulic, za nastanek tega edinstvenega cvetličnega kužka pa so poskrbeli zaposleni Arboretuma.

 

PREBERITE TUDI: Na družinski izlet z vlakom

 

Filmski večeri pod zvezdami

Avgusta pa lahko v Arboretumu ujamete tudi katerega od 12 filmskih večerov, ko se boste lahko sproščeno uživali v dobri filmski družbi kar na prostem in pod zvezdnim nebom.

Filmski večeri v Arboretumu se bodo odvijali vsak četrtek, petek in soboto med 30. julijem in 22. avgustom 2020 v izvedbi Kulturnega doma Franceta Bernika Domžale oziroma Mestnega kina Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok.

Tudi letos bo Slovenski filmski center omogočil ogled digitalne različice slovenske filmske klasike.


Sijoče vitezove zvezde in razstava tropskih metuljev

Ker je park Arboretuma Volčji Potok dragocen prostor, so se skrbniki odločili, da ga bodo obogatili z najsijajnejšimi cvetovi vitezovih zvezd, ki s svojim sijajem, velikostjo in intenzivnostjo barv prekašajo druge rastline. Razstava vitezovih zvezd, ki bodo cveteli predvidoma do začetka avgusta, je na ogled pod kavkaškimi oreškarji v bližini letne kavarne, zato pohitite, morda jih še ujamete.

Če boste zamudili te veličastne cvetove, pa v rastlinjaku pri pristavi obvezno obiščite razstavo tropskih metuljev, ki živijo v čisto pravih tropskih razmerah in sredi njihovih najljubših gostiteljskih rastlin. Nekatere med njimi niso samo lepe za oko, ampak izredno lepo tudi dišijo. V zadnjem delu rastlinjaka je zid, ki ločuje del rastlinjaka, kjer se izlegajo bube. Če boste pokukali skozi režo v zidu boste lahko videli zelo raznolike oblike bub.

Ne zamudite tudi razstave Za pojest, stalne razstave kaktusov z zbirko tisoč kaktusov ter razstavo orhidej, kjer nikoli ne zmanjka morja cvetov. V bližini otroškega igrišča si lahko ogledate velikane morskih globin in dinozavre v naravni velikosti, cvetlične iluzije v parku, šotoru in v prostoru pristave pa tudi najmlajše obiskovalce navdušujejo že drugo leto.

 

PREBERITE TUDI: NAGRADNA IGRA - Osvoji družinsko vstopnico za Arboretum!

 

Za 25 evrov družinska vstopnica za dva obiska

Da bo ogled Arboretuma zares nepozaben, si ga morate ogledati tudi z vlakca, ki bo zagotovo navdušil najmlajše. Vlak v juliju in avgustu vozi od ponedeljka do petka med 14. in 20. uro (ob 19.30 zadnji krog), v soboto, nedeljo in med prazniki pa med 10. in 18. uro, ko odpelje svoj zadnji krog za tisti dan. Vlak vozi le v lepem vremenu, pri uporabi pa je treba upoštevati navodila NIJZ. 

Vse to si ogledati v enem dnevu je skoraj nemogoče, zato bodo družine zagotovo vesele posebne poletne akcije, ki družinam omogoča ugodno vstopnino za obisk Arboretuma. Le za 25 evrov boste namreč prejeli družinsko vstopnico (ena ali dve odrasli osebi ter največ pet osnovnošolskih otrok oziroma od tretjega leta dalje) za dva obiska! 

Vstopnica za dva obiska velja za eno družino. Prvi obisk velja na dan nakupa, drugi pa kadarkoli v istem letu, razen za koncerte, Čarobni dan in posebne dogodke, ki so objavljeni na Arboretum.si ter dogodke izven odpiralnega časa.

 

Več o drugih ugodnostih parka Arboretum si oglejte na njihovi spletni ali Facebook strani.

 

Arboretum

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako organizirati prvomajske šolske počitn...
Tisti starši, ki med počitnicami nimate na voljo "servisa babic in dedkov", se lahko znajdete tako, da se dogovorite s...
5
Biser matičnega Krasa
Škocjanske jame so sistem vodnih jam, skozi katerega teče reka Reka. Nahajajo se v bližini Divače na slovenskem Krasu. Z...
3
7 čudes sveta
Že v antičnih časih so popotniki sestavljali sezname največjih čudes, na katere so naleteli na svojih popotovanjih. Pogo...
3
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
3



Družinski izlet v neznano
Starši smo sicer vodje družine, pa vendar lahko vodenje kdaj načrtno prepustimo otrokom. Zakaj se ne bi ta vikend odprav...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?