|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Finančni temelji mlade družine

Vir: Vzajemci.com, Gregor Beguš, 2.6.2010
Pozdravljeni. Smo mlada družina, ki o varčevanju za sprotne potrebe in prihodnost še ni razmišljala. Ker ne vemo, kje in kako začeti, nas zanima, ali nam lahko pri tem pomagate. Za pomoč se vam vnaprej zahvaljujemo.

image
/11


Preden se odločite varčevati za zastavljene cilje, vam predlagam, da najprej poskrbite za osnovno zaščito družine z ustreznim življenjskim in nezgodnim zavarovanjem. To mora imeti dovolj visoko zavarovalno vsoto, ki vam jo bo zavarovalnica izplačala v primeru zavarovalnega primera ali ob koncu varčevanja.

 

Osnovna zaščita družine

Pri izbiri ustreznega zavarovanja razmislite, katere nevarnosti prežijo na vas ali vašo družino in kakšne bodo posledice, če se kaj nepredvidenega zgodi. Izbira primerne oblike življenjskega in nezgodnega zavarovanja naj bo odvisna od dela, ki ga opravljate, življenjskega stila, finančnih zmožnosti in potreb oseb, ki so tesno povezane z zavarovancem, od starosti, zdravstvenega stanja ter zadolženosti. Pri izbiri primernega zavarovanja morate vedeti, kaj želite zavarovati, in predvsem, pred katerimi tveganji se želite zavarovati.

 

Varnostni sklad

Ko ste enkrat poskrbeli za osnovno zaščito, oblikujte varnostni sklad, ki vas bo ščitil pred nepredvidenimi dogodki, kot so izpad rednega dohodka zaradi izgube službe ali nesreče ter zaradi potrebe po nepričakovanih večjih izdatkih. V ta namen na banki oblikujte varnostno rezervo. Višina varnostne rezerve naj bo odvisna od velikosti in potreb družine, od življenjske situacije in standarda. Višina rezerve naj omogoča pokrivanje nujnih življenjskih izdatkov za dobo od 6 mesecev do 2 let.

 

Šele ko ste poskrbeli za zaščito, se lahko usmerite na uresničevanje zastavljenih ciljev. Eden pomembnejših dolgoročnih ciljev je vsekakor varčevanje za pokojnino oziroma skrb za ohranjanje istega življenjskega standarda tudi po upokojitvi.

 

Dolgoročno investiranje

V svetu se zaradi manjše rodnosti starostna struktura prebivalstva spreminja. Vse večji delež populacije so upokojenci, medtem ko je delovno aktivnega prebivalstva vedno manj. Ker pa se pokojnine financirajo prav iz prispevkov, ki jih plačuje delovno aktivno prebivalstvo, je precejšnja nevarnost, da bo sedanji pokojninski sistem propadel in bo denarja za pokojnine premalo.

 

Zato je zelo pomembno, da z naložbami za starost začnete čim prej. Dlje kot boste varčevali, večji znesek boste privarčevali in si s tem zagotovili večjo pokojnino. Preden pa začnete varčevati za pokojninsko rento, si morate postaviti cilj varčevanja oziroma višino dodatka k pokojnini. Ko je želena višina določena, je treba izbrati še načine oziroma orodja, s katerimi boste te cilje dosegli.

 

V razvitem svetu velik del prebivalstva, ki varčuje za pokojnino, vlaga predvsem v delniške, mešane in obvezniške vzajemne sklade, ki so se izkazali za zelo primeren finančni instrument za dolgoročno varčevanje. Za tiste, ki pa niso pripravljeni tvegati, pa so priporočljiva rentna varčevanja na banki.

 

Kam po nasvet?

V primeru dodatnih vprašanj pokličite na brezplačni naložbeni telefon 080 35 08 ali pošljite vprašanje.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Razbijamo mite o robotskih sesalnikih iRobot
Kljub temu, da si zaslužijo oznako najboljših domačih pomagačev, se robotskih sesalnikov še vedno drži nekaj trdovratnih...
12
Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...
5
Zamude pri subvenciji za plačilo vrtca
Zaposleni na centrih za socialno delo opozarjajo, da bodo zelo verjetno letos subvencija za plačilo vrtca in izplačilo d...
3
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...
3



Vloga za uveljavljanje olajšave za vzdržev...
Vlogo za uveljavljanje olajšave za družinske člane za leto 2023 je treba oddati do ponedeljka, 5. februarja 2024.
Od 1. marca višji otroški dodatek – za kol...
1. marca se usklajuje višina socialnih transferjev, ki se zvišuje za toliko kot so se v preteklem letu zvišali stroški o...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?