|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RECEPT TEDNA: Ideje za prigrizek na pustni dan

Sara Jamnik, www.vpricakovanju.si, 17.2.2023
Da bo za pusta zabaven tudi jedilnik in da ne bo v trebuščkih obležal le pustni krof in ostale sladkarije, smo za vas pripravili idejo za prigrizek na pustni dan. Lahko je to zajtrk, malica ali večerja.

image
Zabavni pustni krožniki za pustni dan (FOTO: Vpricakovanju.si) (Vpricakovanju.si)
/11


Pust je tik pred vrati in vsaka družina se na svoj način pripravlja nanj. Nekje že diši po čisto pravih pustnih krofih, nekje se s srcem šivajo pustna oblačila, mnogo pa se nas odpravi po nakupih, kjer se založimo s pustnimi maskami in barvami za obraz …

Kakorkoli, važno je da se imate ob tem lepo in še najpomembneje, da bodo na maškaradi blesteli in uživali naši otroci. Uživajte, kjerkoli že boste in ne pozabite imeti na telefonu dovolj prostora za nove fotografije.

 

PREBERITE TUDI: Kako izdelati naravna pustna ličila?


Da pa bo zabaven tudi jedilnik in da ne bo v trebuščkih obležal le pustni krof in ostale sladkarije, smo za vas pripravili idejo za prigrizek na pustni dan. Lahko je to zajtrk, malica ali večerja. Preprost, zdrav obrok bo gotovo navdušil vašega malčka, me mamice pa smo tudi nasmejane, ko otroci pojedo vsaj malo zelenjave.

Jaz sem doma jedi že preizkusila in lahko vam z povem, da je moja hčerka zelo uživala in pojedla ob obroku bistveno več zelenjave in poskusila tudi nekaj nove. Tako da je uspeh zagotovljen.

 

PREBERITE TUDI: 3 neobičajne pustne dobrote: recepti

 

#1 Miške

Za miško na krožniku potrebujete:

Kumaro narezano na kolobarje. 3 kolobarje postavite enega na drugega. Za ušeska lahko uporabite motovilec ali pa po svoje oblikujete kakšno drugo solato.

Za oči kanite kapljico kisle smetane, skute… in nanjo položite nekaj temnega. Lahko so to olive, fižol …

Smrček je izdelan iz koščka češnjevega paradižnika, brčice pa so prav tako iz pora.

Za tačke je bila uporabljena koruza.

Ne pozabite še na repek – pri nas je to list stebelne zelene.

Namig: Stebelno zeleno dodam v kakšne otroške juhice, ker dodajo malo poseben okus, poleg tega pa zelena vsebuje minerale in same dobre vitamine.

 

recepti, pustne jedi 

Le kateri malček bi se lahko uprl zelenjavi v podobi prikupne miške? (FOTO: Vpricakovanju.si)

 

PREBERITE TUDI: 100 % zdravi krofi


#2 Mucek

Odrežite čim bolj okrogel kos kruha, ki ga odrežite čez polovico poševno tako, da dobite obliko solzice. Vrhnji del solzice služi kot eno mačje uho. Drugo uho – improvizirajte. Iz drugega košča kruha enostavno oblikujte še eno uho in ga položite na ustrezno mesto.

Kruh namažite z lososovim namazom. Lahko ga kupite ali naredite sami. Seveda lahko uporabite tudi kakšen drug domači namaz (čičerikin, skutin, zelenjavni, jajčni …)

Na kruh položite dimljenega lososa – v kolikor ga nimate najraje, ga lahko nadomestite s kakšno rezino salame, sira ...

Skuhajte tudi jajce – trdo kuhano in ga narežite tako, da dobite oči. Za zenice sem uporabila malo kisle smetane, na katero sem postavila črno olivo. Lahko bi jo nadomestili s skuto, sirnim namazom …Olive pa lahko nadomestite s kaviarjem, fižolčkom ...

Za smrček lahko uporabite kumaro. Dobro jo operite in narežite na kolobarje.

Nosek je iz polovice češnjevega paradižnika, brčice pa sem naredila iz pora. Lažje bi bilo iz drobnjaka, vendar ga žal nisem imela na voljo.

Pustite domišljiji prosto pot – in dober tek! MJAV! ;)


pust, recepti

 Slastna mucka za pustni zajtrk, kosilo ali večerjo (FOTO: Vpricakovanju.si)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
6
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
4
Mavrica na vašem krožniku
Naravne barve sadja in zelenjave ne predstavljajo samo pašo za naše oči, temveč tudi blagodejno delujejo na naš organize...
3
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
3



Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?