|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj je ljubezen...z otroške perspektive

Uredništvo Ringaraja.net, 8.12.2023
Otroci so s svojimi odgovori pokazali, kaj je prava filozofija in moč opazovanja.
Ključne besede:

image
/11


Skupino otrok, starih od 4 do 8 let, so vprašali: "Kaj je ljubezen?" Odgovori, ki so jih prejeli, so bili obsežni in globoki. Nihče ni pričakoval takšnih pojasnil. Otroci so jim pokazali, kaj je prava filozofija in moč opazovanja.

 

- "Ko je moja babica zbolela za artritisom, se ni mogla več skloniti in si lakirati nohtov na nogah, zato je to delo prevzel moj dedek. Tudi ko je sam zbolel za artritisom, ni nehal. To je ljubezen!" (Rebecca, 6 let)

 

- "Ko te ima nekdo rad, tvoje ime izgovori na poseben način. In veš, da je tvoje ime varno, ko je v njegovih ustih." (Bill, star 4 leta)

 

- "Ljubezen je, ko greš nekam jest in nekomu daš večino svojega praženega krompirja, ne da bi zahteval karkoli v zameno." (Daisy, 6 let)

 

- "Ljubezen je, ko se smejiš, tudi ko si utrujen." (Terry, 4 leta)

 

- "Obstajata dve vrsti ljubezni: naša ljubezen in Božja ljubezen. Božja ljubezen združuje oboje!" (Jenny, 4 leta)

 

PREBERITE TUDI: 30 komplimentov, ki jih otroci morajo slišati

 

- "Ljubezen je, ko mama očetu skuha kavo in malo srkne, preden mu da skodelico, da se prepriča, ali je kava dobra." (Danny, 7 let)

 

- "Ljubezen je, ko poveš svojemu fantu, da ti je všeč njegova srajca in jo potem nosi vsak dan." (Nancy, 7 let)

 

- "Ljubezen je, ko te tvoj mali pes liže po obrazu tudi potem, ko ga pustiš samega ves dan." (Marry-Ann, 4 leta)

 

- "Ko nekoga ljubiš, gredo tvoje trepalnice ves čas dol in gor, gor in dol, in pod njimi vidiš le svetle zvezde." (Caren, 7 let)

 

- "Bog bi lahko rekel čarobne besede, da bi se znebil žebljev na križu, pa jih ni. To je ljubezen!" (Max, 5 let)

 

PREBERITE TUDI: VIDEO: Resnična zgodba, ki te spravi v jok

 

- "Če ne ljubiš, pod nobenim pogojem ne smeš reči 'ljubim te'. Če pa ljubiš, potem moraš to ponavljati. Ljudje pozabljajo." (Jessica, 8 let)

 

- "Ljubezen je, ko mama vidi očeta v kopalnici in se ji to ne zdi grd prizor." (Mark, 6 let)

 

In končno, avtor Leo B. je nekoč pojasnil pomen tovrstnih raziskav. Njegov cilj je bil najti najbolj pozornega otroka.

 

Zmagovalec je bil štiriletni deček, čigar stari sosed je pred kratkim ostal vdovec ... Ko je videl, da starec joka, je deček stopil na dvorišče, mu zlezel v naročje in tam preprosto sedel. Ko ga je mama vprašala, kaj je rekel sosedu, je deček odgovoril: "Nič. Samo pomagal sem mu jokati."

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
20
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
12
Starši, ali poznate pravilo 3-6-9-12?
V dobi sodobne tehnologije je zasvojenost z internetom žal vedno bolj prisotna, predvsem med mladimi. Kot vsaka druga bo...
5
Zaključil se je 16. ljubljanski festival B...
Letos je v Ljubljani 62 producentov pripravilo 130 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev, potekal...
5



Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?