|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 zlatih pravil za sproščen družinski dopust!

Helena Primic, 22.6.2023
Ste zaradi gneče na cesti zamudili trajekt? Ali so vam rezervirali napačno sobo? Ob vsakem dopustniškem "presenečenju" se namesto nejevolje in jeze raje odločite za radovednost.

image
Družinski dopust je odlična priložnost za globlejše povezovanje.
/11


Družinski poletni dopust se lahko še prehitro sprevrže v družinsko dopustniško katastrofo. Kako si vendarle pričarati družinski poletni dopust, na katerem se boste vsi družinski člani imeli lepo in domov prišli z lepimi spomini?

Preverite pet zlatih pravil, ki vam bodo pomagala ustvariti sproščen družinski dopust. Kjerkoli že boste dopustovali.

 

1. Brez velikih pričakovanj

Saj veste, ko si nekaj močno želimo, se kot nalašč vmeša Murphyjev zakon in nam popolnoma poruši vse družinske načrte. Seveda z željami in načrti ni prav nič narobe oziroma je v resnici priporočljivo, da si čas na dopustu vsaj okvirno organiziramo.

Toda, da se boste izognili prevelikim razočaranjem in dopustniški slabi volji, ki se lahko razvleče čez ves dopust, pri organizaciji počitniških aktivnosti obvezno vključite tudi plan B oziroma bodite odprti za vse morebitne hipne spremembe družinskih načrtov.

 

2. Dopustniška "presenečenja" sprejmite z radovednostjo

Ste zaradi gneče na cesti zamudili trajekt? Ali so vam rezervirali napačno sobo? Ob vsakem dopustniškem "presenečenju" se namesto nejevolje in jeze raje odločite za radovednost: Ok, to sedaj ni tako kot smo načrtovali. Toda, le kaj zanimivega nam bo prinesla ta sprememba?!

Tako boste vsako spremembo ne le lažje sprejeli, temveč si morda zaradi nje pričarali še lepši družinski dopust kot ste ga načrtovali. Včasih nas namreč do cilja pelje popolnoma drugačna pot kot smo jo načrtovali in bili sposobni videti. Zato se pustite presenetiti!

 

PREBERITE TUDI: Rešilni triki za bivanje z dojenčkom v hotelu

 

3. Na dopustu naj veljajo dopustniška pravila

Ne glede na to, kako zelo ste striktni, ko gre za družinska pravila, je čas dopusta priložnost, da kot dober in fleksibilen vodja družine nekoliko popustite pri teh pravilih. Otrokom dopustite, da pojedo več sladoleda kot sicer, gredo kasneje spat kot bi morali, si oblečejo tista oblačila, ki njim ustrezajo, četudi so popackana in mokra ...

Teh nekaj dni otroci gotovo ne bodo utrpeli velike škode, pa tudi družinska pravila ne bodo izgubila svoje vrednosti. Le otrokom boste sporočili, da obstajajo izjemni dnevi in obdobja, ko si lahko vsi privoščimo nekoliko bolj sproščeno in neurejeno življenje.

Morda pa odkrijete, da tak bolj sproščen družinski ritem bolj ustreza tako otrokom kot staršem in ob njem otroci veliko lažje sodelujejo.

 

4. Na široko odprite vrata domišljiji

Če želite zares nepozaben in čaroben družinski poletni dopust, na počitnicah na široko odprite vrata domišljiji. Dopustite tako sebi kot otrokom sanjariti in si izmišljevati skrivnostne zgodbe, povezane z morjem, turističnmi atrakcijami in legendami kraja, kjer boste dopustovali.

Kaj pa, če je ravno pod to skalo zakopan tisoč let star zaklad? Ali pa je v tistem starem gradu nekoč živela kraljica, ki je neko noč skrivnostno izginila?

Skupaj z otroki vadite ustvarjalno in domišljijsko razmišljanje ter se prepustite zgodbam, ki bodo nastajale pred vami. Tudi to so namreč zdravilne zgodbe, s pomočjo katerih si tako otroci kot odrasli celimo dušo in srce.

 

PREBERITE TUDI: Partnerska nesoglasja na dopustu

 

5. Ujamite pravo harmonijo med "mi" in "jaz"!

Družinski dopust je idealna priložnost za družinsko povezovanje in ustvarjanje globlejših vezi. Zato izkoristite vse tiste trenutke, ko skupaj sedite na skalah in opazujete sončni zahod ali poležavate na plaži oziroma v viseči mreži, za osebne, odprte, filozofske in intimne družinske pogovore.

Pri tem pa ne pozabite tudi na dovolj časa za "samo jaz", ki bi ga na dopustu moral dobiti prav vsak družinski član. Globoka sprostitev in resnično "polnjenje baterij" namreč vedno vključuje tudi pravo dozo samote. Tistih dragocenih trenutkov, ko se ustavimo, pogledamo vase in se zares začutimo. Le tako lahko namreč vemo, kdo smo in kaj hočemo - od sebe in od drugih družinskih članov.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
12
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8



9 neobičajnih idej za okrasitev pirhov
photo
V galeriji preverite ideje za neobičajne in čudovite pirhe, za katere ne potrebujete dragih pripomočkov in posebnih ročn...
Astrološka napoved za starše (25. - 31. ma...
Ob polni Luni in vplivu astroloških premikov, kot je vstop Merkurja v Ovna, se osredotočamo na harmonijo v odnosih in po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?