|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako povečati plodnost pri moškemu?

Helena Mlakar, 28.2.2022
Raven moške plodnosti je v zadnjih petdesetih letih močno upadla. Strokovnjaki pa pravijo, da lahko že z bolj zdravim načinom življenja to izboljšate.

image
Moškim plodnost z leti počasi upada. (Freedigitalphotos)
/11


Z naravnimi načini lahko sami poskrbite za boljšo plodnost, sploh če ste se s partnerko odločili, da je čas za dojenčka. Kako to storiti?


Nosite boksarice

Testisi morajo biti svobodni, imeti morajo dovolj prostora, da lahko proizvajajo zadovoljivo število zdravih spermijev. Strokovnjaki odsvetujejo nošenje zelo ozkih spodnjih hlač. Preozka garderoba v področju genitalij lahko povzroči, da se poviša telesna temperatura v tem področju, kar pa zmanjšuje število zdravih spermijev. Raziskave so pokazale, da imajo kar dvakrat več težav s plodnostjo moški, ki nosijo ozke spodnje hlače. Zato nosite ohlapno spodnje perilo, še najboljše so boksarice.


Jejte hrano, bogato s cinkom

Cinka ima zelo pomembno vlogo pri povišanju plodnosti pri moških. Vsak dan naj bo zato na vašem krožniku hrana, ki vsebuje veliko cinka. Tega boste našli v morskih sadežih, v rdečem mesu, polnovrednih žitaricah, nekaj pa ga najdete tudi v mlečnih proizvodih, v siru.

 

PREBERITE TUDI: Kakšna je zdrava in plodna sperma?


Črtajte cigarete in alkohol

Številne študije so dokazale, kako kajenje negativno vpliva tudi na spermije, jih naredi bolj lene in nesposobne oploditve jajčeca. Prav tako ima negativne učinke tudi alkohol, zato ga pijte zmerno. Kozarec vina ali piva ne bo naredil škode, večje količine pa vplivajo na plodnost in jo lahko zmanjšajo za kar 20 odstotkov.


Jejte organsko hrano

Strokovnjaki so dokazali, da imajo moški težave s plodnostjo tudi zaradi nezdravega načina prehranjevanja. Če jedo hrano, ki vsebuje veliko pesticidov, ostalih kemikalij, to vpliva na plodnost. Zato jejte čim bolj naravno, organsko in lokalno hrano.


Mislite na povečanje družine

Portugalski znanstveniki so s študijo dokazali, da lahko tudi mišljenje vpliva na plodnost. Če razmišljate o povečanju družine, si želite otroka, imate več možnosti za uspeh. Raziskava je pokazala, da moškim, ki razmišljajo o družini, zraste raven testosterona, ta pa pomaga k boljši plodnosti.

 

PREBERITE TUDI: Sperma ima za nosečnico mnoge pozitivne značilnosti

  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
36
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
4
PMS - Pomoč ajurvede
Po ajurvedi obstajajo tri vrste PMS: PMS tipa vata, PMS tipa pita in PMS tipa kapha. V članku preveri, katera vrsta te m...
3
Test nosečnosti: je res 100-odstotno zanes...
Zanesljivost testa nosečnosti je med 96 in 97 odstotki, vendar pozor: samo če ga uporabimo pravilno, opozarjajo ginekolo...
3



Vgnezditev ali splav?
Preverite, kakšna je krvavitev pri splavu, da je ne boste zamenjali za tako imenovano vgnezditveno ali implantacijsko kr...
Biokemična nosečnost: ko zarodek umre tako...
Biokemična nosečnost je izguba plodu v zelo zgodnji nosečnosti, simptomov skoraj ni. Večina žensk sploh ne bi vedela za ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?