|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako vzpostaviti večerno rutino?

Miriam Kalan, 15.4.2024
Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v posteljo. Ob 19h se luč ugasne.

image
Od učinkovitosti umivanja in skoka v pižamo je odvisno koliko pravljic bomo prebrali. Če ne uspe, pravljica odpade. (Foto: Freepik.com)
/11


Vrtenje v popolnoma enakih krogih, prepiranje, slaba volje, nespoštovanje osnovnih pravil, testiranje vsak dan istih meja in bojevanje na istih bojnih poljih, tudi to je starševstvo. Kaj pa zdaj? Rutino, ki ni pozitivna in se je zakoreninila očitno za vas ne deluje in je potrebno razmisliti o koreniti spremembi. O spremembah pa moramo razmišljati še preden smo na čustvenem vrtiljaku in se ujamemo v past obupanega kričanja na male dinozavre, v katere so se prelevili vaši malčki.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj smo starši jezni, ko otroci ne poslušajo?

 

Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v posteljo. Ob 19h se luč ugasne. Od učinkovitosti umivanja in skoka v pižamo je odvisno koliko pravljic bomo prebrali. Če ne uspe, pravljica odpade. Kdor se prvi umije in preobleče v pižamo lahko izbere pravljico. Bolj kot bo vam nova rutina všeč, lažje se jo boste držali in posledično bo uspešnejša. Naj vas spodbuja misel, da otrok potrebuje vašo pozornost in če je ne dobi drugače, jo bo dobil tako, da vsa bo potisnil na konec živcev, takrat, tudi če je negativno, se mu boste v celoti posvetili.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Včasih je neverbalna komunikacija boljša
Besede nikoli ne bodo imele tako močnega sporočila, kot jih ima neverbalni del, ki se na določeno besedo obesi. Ali drug...
5
Kopanje v kadi skupaj z otroki
Je sporno, če se v domači kadi kopata skupaj majhen otrok in eden od staršev? Ali pa je to nekaj povsem naravnega? Na vp...
5
Otroška domišljija ni laganje
Okrog četrtega leta starosti imajo otroci obdobje, ko se zatekajo v domišljijski svet. To ni laganje, je domišljijska ig...
4
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
4



13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?