|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kakšne so prednosti uporabe prsne črpalke za mleko?

Uredništvo Ringaraja.net, 7.12.2023
V katerih primerih naj se mama odloči za nakup prsne črpalke za mleko? To so njene prednosti.

image
/11


Prednost uporabe prsne črpalke je v tem, da si mama povečuje laktacijo in ohranja svoje mleko kljub temu, če ne doji. Tako dojenček še zmeraj dobi materino mleko, ki je najboljša hrana dojenčkov. Le-ta ga ščiti pred okužbami in mu zagotavlja vse hranljive snovi.

 

V katerih primerih naj se mama odloči za nakup črpalke?

- Kadar se mama ne odloči za dojenje, iz njej znanih razlogov.

- Mama doji in rabi črpalko za dohranjevanje dojenčka.

- Ima veliko mleka in ga shrani. V pomoč so lahko MEDELA sterilne vrečke za shranjevanje mleka.

- Ko sta mamica in dojenček ločena (služba, študij).

- kadar ima nedonošenčka, otroka, ki nima moči ali sesalnega refleksa, volje, ali je zaspanček.

- Kadar zaradi bolezni trenutno ne more dojiti (zelo boleče bradavice, herpes lezija na bradavici).

- Morda je dojenček v bolnišnici in mu mama prinese svoje mleko,

- Mami lahko na pomoč, pri hranjenju dojenčka, priskoči oče, oziroma kakšen drug član družine in otroka nahrani z materinim mlekom.

V tem primeru za hranjenje priporočamo stekleničko CALMA, ki ima cucelj v obliki dojke in deluje na enak način kot sesanje pri dojki. Otrok mora ustvarjati vakuum, enako je pri sesanju, požiranju in dihanju. Če cucelj stiska, iz njega ne teče, le če dobro potegne, torej ustvari vakum, priteče. CALMA ima tudi posebno kontrolo pretoka tekočine in zračnega sistema.

 

calma

 

Črpalke Medela

Predstavljamo vam dve zelo dobri črpalki. Enojno SWING FLEX in dvojno SYMPHONY.

Priporočamo visokozmogljivo električno črpalko, ki črpa brez vlečnega občutka ELEKTRIČNO ČRPALKO SWING FLEX. Ima kar 11 stopenj jakosti črpanja v obeh fazah črpanja.

Prične se s prijetno masažo, da se vzpodbudi pretok mleka, nato pa črpa s premori kot jih ima tudi dojenček, ki pri dojenju vmes diha in požira. S tem črpalka posnema naravno otrokovo dojenje. Dvofaznost spodbuja nastajanje in ohranjanje mleka. Črpalka po 1 minuti fazi izmenja sama, lahko pa ju menjamo kadar koli tudi sami s pritiskom na gumb. FLEX nastavek za na dojko je ovalne oblike, z mehkim, gladkim, prožnim obodom, zavrti se lahko za kar 360° in ne pušča sledi črpanja na dojki, dojki pa se bolje prilagodi. S časom dojka spreminja obliko in velikost tako v času dojenja kot tudi ko je bolj ali manj polna. Na voljo so nastavki za dojko v različnih velikostih (S,M,L,XL). Črpalki sta priložena 2 nastavka (S in M). Napaja se iz omrežja ali z baterijami. Dovršen konektor-koleno pa omogoča, da mleko ne priteče v druge dele črpalke ali motorček. Črpalka mami omogoča črpanje v pol ležečem položaju. Je enostavna, zmogljiva in udobna.

 

medela 

 

Mamicam je na voljo tudi IZPOSOJA črpalke SYMPHONY MEDELA

Profesionalno črpalko SYMPHONY narejeno prav za porodnišnice, ima tudi večina slovenskih porodnišnic. Je izredno zmogljiva, učinkovita, udobna, enostavna, tiha in primerna za dolgotrajno uporabo več mamic in pogosta izčrpavanja. Črpalko si mamice lahko izposodijo na dom. Tudi električna črpalka SYMPHONY ima dvofazno izčrpavanje. V obeh fazah se lahko nastavi več stopenj moči izčrpavanja. S prvo fazo črpalka dojko zmasira in s tem pripomore k večji laktaciji in k večjemu pretoku mleka. S tem se tudi izogne, da bi bile dojke trde, zatekle ali boleče. Druga faza pa izčrpava mleko na način kot je naravno otrokovo dojenje. S kvalitetno črpalko si mama mleko obdrži daljše obdobje. Nastavki so izredno mehki in prijazni do uporabnice. Mama si lahko črpa mleko iz obeh dojk hkrati.

 

Prednosti črpanja iz obeh dojk hkrati so naslednje:

- Mama porabi pol manj časa

- Dokazano si načrpa 18 % več mleka, če črpa iz obeh dojk hkrati

- Tako izčrpano mleko ima višjo energijsko vsebnost, kar je še posebej pomembno pri nedonošenčkih

 

medela

 

Švicarsko podjetje MEDELA je vodilna znamka na področju prsnih črpalk. Zaupajo ji zdravniki, zdravstveno osebje in mamice po vsem svetu. Je podjetje z globalno prisotnostjo v Evropi, Ameriki in Aziji. Z več kot 1800 zaposlenimi, z znanjem strokovnjakov, razvojem inovativnih proizvodov, dovršeno tehnologijo, servisom, podporo strokovnjakom in mamicam skrbi za zdravje mamic, dojenčkov in pacientov. MEDELA ustvarja za mamice že več kot 60 let.

MEDELINE črpalke so razvite s pomočjo inovativne tehnologije, v več kot 20 letnih raziskavah, da lahko omogočajo kar najbolj efektivno, udobno in kvalitetno črpanje mleka. Cilj črpanja mleka s pomočjo črpalk so zadovoljne in zdrave mamice ter njihovi dojenčki. Za ohranjanje laktacije sta zelo pomembna dva faktorja: stimulacija prsi in črpanje mleka v ritmu, kot je naravno otrokovo dojenje. Tako lahko z dobro črpalko ohranjamo laktacijo.

Za nakup, izposojo in vse ostale dodatne informacije lahko obiščete spletno stran: https://www.ams-meding.si/sl/izdelki/za-mamice ali pokličete na telefonsko številko: 03 746 11 50 z veseljem vam bodo svetovali.

 

PREBERITE TUDI: To so črpalke, o katerih smo sanjale

Prednost uporabe prsne črpalke je v tem, da si mama povečuje laktacijo in ohranja svoje mleko kljub temu, če ne doji. Tako dojenček še zmeraj dobi materino mleko, ki je najboljša hrana dojenčkov. Le-ta ga  ščiti pred okužbami in mu zagotavlja vse hranljive snovi. 

V katerih primerih naj se mama odloči za nakup črpalke?

 -  Kadar se mama ne odloči za dojenje, iz njej znanih razlogov.

 -  Mama doji in rabi črpalko za dohranjevanje dojenčka.

 -  Ima veliko mleka in ga shrani.   V pomoč so  lahko MEDELA sterilne vrečke za shranjevanje mleka.

 -  Ko sta mamica in dojenček ločena (služba, študij).

 -  kadar ima nedonošenčka, otroka, ki nima moči ali sesalnega refleksa, volje, ali je zaspanček.

 -  Kadar zaradi bolezni trenutno ne more dojiti (zelo boleče bradavice, herpes lezija na bradavici).

 -  Morda je dojenček v bolnišnici in mu mama prinese svoje mleko,

 -  Mami  lahko na pomoč, pri hranjenju dojenčka, priskoči oče,  oziroma kakšen drug član družine in     otroka nahrani z materinim mlekom.

V tem primeru za  hranjenje priporočamo stekleničko CALMA, ki ima cucelj v obliki dojke in deluje na enak način kot sesanje pri dojki. Otrok mora ustvarjati vakuum, enako je pri sesanju, požiranju in dihanju. Če cucelj stiska, iz njega ne teče, le če dobro potegne, torej ustvari vakum, priteče. CALMA ima tudi posebno kontrolo pretoka tekočine in zračnega sistema. 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5
Kako odpravimo temenca?
Temenca pravimo rumenkastim mastnim, lepljivim luskicam, ki se pojavijo v prvih treh mesecih življenja in skoraj ni novo...
4
9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...
4
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
3



Nočno hranjenje dojenčka
Na začetku je ritem hranjenja približno enak podnevi in ponoči. Kasneje pa dojenček začne ponoči delati vedno daljše raz...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?