|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kakšno darilo je primerno za dojenčka?

Helena Primic, 13.12.2023
Preverite, katera pravila je dobro upoštevati, ko izbirate božično-novoletno darilo za dojenčka.

image
Darilo za dojenčka naj bo iz naravnih materialov. (Freepik.com)
/11


Boste v letošnjih božično-novoletnih praznikih obdarovali dojenčka? Kaj pravzaprav kupiti dojenčku, ki se tako hitro razvija in spreminja?

Pa da seveda ne bodo užaljeni starši; če darila ne kupujete za svojega dojenčka?

In da bo darilo zares uporabno in praktično?

Pa fino je, če je tudi dojenčku všeč, saj je konec koncev darilo zanj?

Ste tudi vi zmedeni ob tej kopici različnih navodil? Preverite, katera pravila je dobro upoštevati, ko izbirate božično-novoletno darilo za dojenčka.

 

Po maminem okusu

Če ste se odločili, da boste dojenčka razveselili z oblačilom (morda božično pižamo), raje izberite kakšno številko večje oblačilo kot takšno, ki mu bo prav le še mesec ali dva.

Pri tem ne pozabite vzeti v ozir tudi letnih časov. In obvezno tudi okusa mamice, ki dojenčku sicer izbira (in oblači!) oblačila. Čeprav vam njen otroški stil morda ni najbolj všeč in bi sami otroka oblekli popolnoma drugače.

Saj veste - če mami oblačilo nikakor ne bo všeč, ga dojenčku najverjetneje ne bo oblekla niti enkrat samkrat. Ali zgolj takrat, ko boste vi prišli na obisk. 

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Ali sodobni dojenčki res potrebujejo vse to?

 

Iz naravnih materialov in izdelano v Sloveniji

Da bo darilo zdravo tako za otroka kot naravo, pri izbiri pazite na to, iz kakšnega materiala je oblačilo ali igrača, ki jo bo Božiček pustil pod smrečico za dojenčka.

Prednost dajte ekološkim tkaninam in drugim naravnim materialom, kot so na primer bombaž, volna in les.

Veliko boste naredili tako za dojenčka kot naravo in družbo, če boste izbrali darilo, izdelano v Sloveniji. Si zares želite, da se dojenček igra z igračko, ki so jo izdelale ročice petletnega kitajskega dečka?

 

Z mislijo na dojenčkovo prihodnost

Saj veste, starši smo zelo veseli, če dojenček dobi kakšno darilo, ki morda ob Božiču še ni aktualno, bo pa zagotovo prišlo prav čez nekaj mesecev, ko več ne bo dobrih mož in kopice daril. 

Zato je prava zbira za dojenčka tudi kakšna zbirka pravljic ali igračka za nekoliko starejšega malčka. Pri čemer seveda ne pretiravajte in dojenčku nikar ne podarite darila, ki je primerno za petletnika!

Ali darila, ki ga je dobil vaš otrok za rojstni dan, pa mu ni bilo všeč, zato ste ga prihranili za druge otroke in tovrstne priložnosti. Res je lepo, če tudi darila znamo reciklirati, toda če nekomu nekaj podarimo le zato, da to reč "spravimo v obtok", to nikakor ni obdarovanje iz srca.  

 

PREBERITE TUDI: Bombažna oblačila za dojenčka

 

Z vašim srčnim sporočilom

Res je, dojenčki še ne znajo brati in z razumom doumeti, kaj jim želimo sporočiti z darilom, ki smo jim ga podarili. 

Toda, če boste darilo izbrali s srcem in ga podarili s pozitivno, ljubečo energijo, bodo to čutili tako dojenček kot njegovi starši. In ga zato tudi bolj odprto sprejeli. Četudi morda ne bo povsem po njihovem okusu, željah in potrebah.

Zato pri izbiri darila poleg finančnih zmožnosti poslušajte tudi in predvsem svoje srce, ki vam bo "prišepnilo", kaj je tisto, kaj točno ta dojenček trenutno najbolj potrebuje.

In da vam zaupamo še eno skrivnost: dojenček bo najbolj vesel tega, da ga boste zares opazili, morda vzeli v naročje (če bo to želel, seveda), se z njim igrali ali mu zapeli kakšno pesmico ter se skupaj z njim prekopicnili na tleh in pošteno nasmejali. Takšne "tete" ali "strica" se bo razveselil bolj kot katerega koli zavitega darila.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
49
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
5
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
4
Kako odpravimo temenca?
Temenca pravimo rumenkastim mastnim, lepljivim luskicam, ki se pojavijo v prvih treh mesecih življenja in skoraj ni novo...
4



Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Beremo: Reševanje stresa
Vsi vemo, da je starševstvo včasih zares naporno. Sploh v tempu, ki nam ga narekuje vsakdan. Zato smo tokrat za idejo za...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?