|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kalbo: Moja porodna zgodba

Uredništvo Ringaraja.net, 24.1.2010
Dolgo nisem vedel, kaj naj sploh napišem, ker v bistvu ni bilo takšnih pričakovanj kot prvič, Anja je bila pa zunaj po dobri uri porodne sobe, zato sem se odločil, da zadevo predstavim malo širše ter malo opišem kako je vse skupaj doživljal in sprejel Blaž.

image
/11




 

Ringarajin uporabnik: Kalbo

Datum poroda: 4 dni pred rokom ;)

Tip poroda: naravni porod v štirih urah



Dolgo nisem vedel, kaj naj sploh napišem, ker v bistvu ni bilo takšnih pričakovanj kot prvič, Anja je bila pa zunaj po dobri uri porodne sobe, zato sem se odločil, da zadevo predstavim malo širše ter malo opišem kako je vse skupaj doživljal in sprejel Blaž.

Mali je po mojem približno vedel kaj ga čaka, ker je dobil štiri mesece prej bratranca, zato sva mu z ženo le rekla, da ima tudi mamica dojenčka v trebuščku. Dva meseca pred porodom sva ga imela namen selit v drugo sobo, ker je bila njegova pripravljena za dojenčka. Malo me je skrbelo kako bo šlo, pa je šlo presenetljivo dobro. Naredil sem mu posteljo in to ta veliko, sobo pa prebarval v nešteto barv, podobno kot je bila dojenčkova soba. Mali je med pleskanjem kukal v sobo in vpil po hodniku:
"Mami, pisana bo, pisana bo...". Tistega večera, ko sem v delavnici končal posteljo (takšno lepo z dvema predaloma spodaj) in se jo spravil sestavljat je bil Blaž že v pižami. Takoj je priletel pomagat in ko smo prinesli še jogi, ni hotel dol. Komaj sva ga prepričala, da bo selitev naslednji dan. Ob enajstih dopoldne naslednjega dne je 'napokal' Nodija, kresničko in ostal živalski vrt, pa so šli spat v ta veliko posteljo. Tako srečnih otroških oči še nisem videl. Tako je tistega dne postala selitev, za katero sem se malo bal, da ne bo v redu, velik plus, ki ga je malemu prinesel dojenček. 

Tako so nam minevali dnevi, ženin trebušček se je spreminjal v velik trebuh in nezadržno se je bližal dan D. Malemu sva lepo razložila, da bosta šla oči in mami v porodnišnico, kjer bo dojenček prišel ven, on bo pa počakal pri mami. Dan D je prišel nepričakovano. Bil je miren nedeljski večer, 4 dni pred rokom. Utrujen od betonaže temelja (o tem kdaj drugič) in kopanja malega sem se usedel za računalnik, nakar pride moja ženka in mi reče: "Dragi možek obveščam te...." v tem trenutku sem mislil, da me obvešča, da gre spat ..."obveščam te, da gremo rodit, voda je odtekla" V tem trenutku me je totalno zmedla. Tako zmeden in zmešan še nisem bil v življenju.

Tisti dan oziroma večer si kaj takega niti v sanjah nebi predstavljal, ker sem bil cel čas pripravljen na nočno »uzbuno«. Nekako sem se sestavil skupaj, šel zbudit taščo, ji porinil babyfon v roke in 'gasa' v porodnišnico. Med vožnjo ni bilo nobenega adrenalina kot prvič ... Zanimivo, ko veš, kaj te čaka, nisi živčen ... vsaj zame to velja.

V porodnišnico sva prispela nekje ob pol polnoči. Ko sem parkiral avto si niti v sanjah ne bi predstavljal, da bom že čez dobre 4 ure spet sedel v avtu. Vse je šlo s svetlobno hitrostjo. Nekje ko so se začeli malo močnejši popadki, je naenkrat babica odklopila aparate, rekla ženi, zdaj bomo pa rodili ..."A že?" mi je spreletelo skozi možgane, še par popadkov in naša punca je bila zunaj. Ko jo je babica zagledala je letela po glavnik, ker se je mala rodila z veliko precej dolgih las, kot njena mamica. Rodila se je ob 1.51, slabe štiri ure po tistem, ko je odtekla voda. Mali je rabil od te točke 13 ur. Malo smo se še pocrkljali, da sta minili tisti dve uri, ko mora biti porodnica v porodnem bloku, poslovil sem se od naših punc in odšel domov vesel, da bom lahko sam sporočil Blažu veselo novico.

Doma sem ugotovil, da se mi enourni spanec ne izplača, zato sem si skuhal pošteno skodelico kave in si jo skupaj s cigaro privoščil na balkonu. To je morebitnim mimoidočim ob petih zjutraj gotovo zgledalo precej čudno. Šele v tistem trenutku, ko sem sedel na balkonu me je spreletel tisti čarobni občutek ... Na svet je prišlo čudovito bitje, moje bitje ... Anja ... Blaževa sestrica. Po nekajdesetminutnem meditiranju sem natisnil dve slikici z namenom, da ju pokažem Blažu, ko se bo zbudil. Ni mi bilo treba dolgo čakati na glasne klice iz otroške sobe: »Očiii, očiii«. Kar odneslo me je tja s slikicami vred. Blažu sem povedal, da sva šla z mamico ponoči v bolnico in da je dobil sestrico Anjo. Ko sem mu dal v roke slike, se je zgodilo nekaj, kar ne bom pozabil nikoli v življenju. Mali je prijel obe sliki, si ju pritisnil na prsi in nežno rekel: »Anja, moja sestrica«. Sanjsko pravljični občutki. Mati so rekli, da je v varstvu še cel dan prevažal slike na prikolici traktorja in govoril: »Anjo peljem, mojo sestrico«.

Naslednji dnevi so minili prijetnem kaosu miljontih opravkov. Dnevi so bili prepolni, čeprav sem po izkušnjah izpred dveh let raje vzel kar cel teden dopusta. Dan pred predvidenim prihodom ženskega dela družine domov sva šla z Blažem skupaj v porodnišnico. Malo me je skrbelo, da bo mali škratek ljubosumen in bo vse skupaj preveč za komaj dveletno glavico. Blaž je presenetljivo mamico le 'kušnil', potem se pa posvetil sestrici. Popolna zmaga. Naslednji dan sem dami pripeljal domov. Od takrat je že več kot mesec dni. Imamo se super.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
27
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
13
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5



Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...
10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?