|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Raziskava je pokazala, v katerih državah dojenčki največ jokajo

Uredništvo Ringaraja.net, 10.6.2023
Profesor Dieter Wolk z univerze Warwick je izračunal, kolikokrat v dnevu jokajo dojenčki v različnih kulturah v prvih 12 tednih po rojstvu.

image
/11


Dojenčki v prvih dveh tednih življenja jokajo približno dve uri na dan.

Po šestih tednih jok doseže vrhunec in traja približno dve uri in 15 minut na dan, do 12. tedna pa se zmanjša na povprečno uro in 10 minut na dan.

Ugotovljeno pa je, da nekateri dojenčki jokajo le 30 minut na dan, drugi pa več kot pet ur v enem dnevu. Največ jokajo otroci, rojeni v Združenem kraljestvu, Italiji, Kanadi in na Nizozemskem, najmanj pa tisti, rojeni na Danskem, v Nemčiji in na Japonskem, je pokazala študija univerze Warwick.

 

PREBERITE TUDI: Nasvet pediatrov: Posedanje dojenčka odsvetujemo

 

Profesor Dieter Volk z oddelka za psihologijo omenjene univerze je oblikoval univerzalne tabele, ki prikazujejo normalno količino joka pri dojenčkih v prvih treh mesecih življenja.

V metaanalizi študij, v katere je bilo vključenih skoraj 8700 dojenčkov iz Nemčije, Danske, Japonske, Kanade, Italije, Nizozemske in Združenega kraljestva, je profesor Volk izračunal, koliko časa jokajo dojenčki v 24 urah v različnih kulturah v prvih 12 tednih.

Najvišjo stopnjo kolik, ki so vodilni vzrok za jok pri novorojenčkih, so ugotovili pri dojenčkih v Veliki Britaniji, Kanadi in Italiji, najnižjo pa na Danskem in v Nemčiji.

"Dojenčki se zelo razlikujejo glede tega, koliko jokajo v prvih tednih življenja. Obstajajo velike razlike. Morda bomo izvedeli več, če bomo podrobneje raziskali kulture, kjer dojenčki manj jokajo. Ne vemo, ali je to posledica starševstva oz. drugih dejavnikov, povezanih z izkušnjo nosečnosti ali genetiko,« je dejal profesor Volk po objavi rezultatov njegove raziskave v »The Journal of Pediatrics«.

Vir: Ringeraja.rs

 

PREBERITE TUDI: Zakaj nam dojenčki dišijo?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5
Kako odpravimo temenca?
Temenca pravimo rumenkastim mastnim, lepljivim luskicam, ki se pojavijo v prvih treh mesecih življenja in skoraj ni novo...
4
9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...
4
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
3



Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?