|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

KOLUMNA: Šola, pa vrtec tudi!

Helena Mlakar, 11.9.2014
Saj ne morem verjeti, zdi se včeraj, ko je starejši sin zabrisal šolsko torbo v kot in si oddahnil. Pred vrati počitnice, sam pa zadovoljen z uspehom. Isti zmagoslavni pogled je imela hči, ki je zaključila drugi razred.

image
Starši se včasih težko ločimo od otroka.
/11


Tudi mlajši je v poletnem času imel nekaj počitnic, vrtec obiskoval le toliko, da ga ni povsem pozabil in le takrat, ko sem morala nujno od doma.

 

Večina poletja smo preživeli kar na morju. Vsi ga obožujemo in nikoli ga nimamo dovolj. Najbrž zato, ker smo tam skupaj, eden z drugim, vsi, brez obveznosti, brez ure, brez reda. Tam se z možem res poskušava posvečati otrokom in dnevi so čudoviti.

 

A tudi letos se je odštevanje pričelo. Nakup novih šolskih potrebščin, pa copate za vse tri pa jesenska obutev za vse tri, nove hlače, ker so stare vse prekratke. Vsako jesen se z možem drživa za glavo. No, tja do pobiranja kostanjev se bomo že ustalili in nehali tekati po trgovinah.

 

Sem pa letos opazila, da sta oba starejša otroka kar rada zakorakala v šolo. Brez večjih težav, celo veselila sta se. Prav tako ni bilo težav z mlajšim v vrtcu, pa čeprav je bil prvi teden-teden joka in hlipanja. Malčki, ki so prvič videli vrtec, so užaljeno gledali nove prijateljčke in si želeli nazaj v mamino naročje.


Včeraj, ko sem odprla vrata igralnice in poljubila najmlajšega preden je stekel k vzgojiteljici, sem ravno pravi hip razširila roki. Objokani malček jo je ucvrl takoj, ko je videl, da se vrata odpirajo. In ker mu pobeg ni uspel, me je užaljeno pogledal. A sem mu le pomežiknila, kot češ: »Saj ni tako hudo!«

 

Na hodniku pa sem srečala sosedo. Njen pogled je bil otožen, njen najmlajši je pričel z uvajanjem.


»Nikoli si ne bi mislila, da bodo težave! Tako družaben je, tako samostojen. Pa poglej! Kriči in joka,« mi je v obupu potožila.


Potolažila sem jo, mamice včasih težje prenašamo ločitev od naših najmlajših, kakor malčki od nas mater. Čeprav si ne priznamo, zadržujemo solze na poti v službo in ves september štejemo minute, ki nas ločijo do naše družine.


Ampak, če smo povsem iskreni: našim otrokom nič ne manjka. Najhujši stres zanje je vrtec in šola. Mar ni to čudovito? Koliko otrok ima takšno srečo? Koliko otrok vsako jutro dobi poljub in objem, nato pa v novih hlačah in čevljih, s polno torbo steče v šolo, v vrtec.


Zato jim le obrišimo solzico, dopovejmo njim in tudi sebi, da imamo srečo. Ker je tu pričetek novega šolskega leta, ker smo na novi poti dogodivščin, ker bo naš malček spoznal prijatelje, nam narisal risbico in bo v varnih rokah vzgojiteljice.


Mi pa bomo komaj čakali, da spet zberemo po dolgem dnevu na kup vso svojo družinico in z zanimanjem poslušamo, kako je potekal dan.

 

Da, tukaj je, september. Mesec novih poti, novih doživetij. Se samo meni zdi ali je morda ta mesec napolnjen s prav posebno energijo? Mogoče pa res.


Naj bo za vse pozitiven, za vse nasmejan.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
9
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
6
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
6



Zabavna družinska pomladna generalka
Otroci veliko težje dlje časa ohranijo pozornost na enem opravilu, še posebno, če gre za nezabavno početje. Zato posprav...
7 lastnosti marčevskih otrok
Otroci rojeni marca radi osrečujejo, letajo visoko in kot dojenčki velikokrat držijo mamice budne ponoči. 7 lastnosti, k...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?