|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Makova potica z bučo hokaido

Uredništvo Ringaraja.net, 9.3.2020
Kaj če bi letos namesto velikonočne orehove potice spekli makovo potico z bučo hokaido?

image
Ste vedeli, da je mak živilo z največjo vsebnostjo kalcija?
/11


Ali ste vedeli, da je mak po vsebnosti kalcija bogatejši od vseh mlečnih izdelkov? Pravzaprav ne obstaja živilo, ki bi imelo večjo vsebnost kalcija kot mak!

To pa še niso vse prednosti uporabe maka v kuhinji. Mak je namreč bogat z minerali kot sta kalcij in železo, poleg tega pa vsebuje tudi kakovostne maščobe in beljakovine, ki omogočajo optimalno absorpcijo kalcija.

Ni čudno, da so ga v starih civilzacijah uporabljali tudi za zdravljenje. Več kot dovolj razlogov, da ga čim prej uporabite tudi vi v kateri od jedi.

Kaj pa, če bi letos namesto velikonočne orehove potice spekli makovo potico z bučo hokaido?

Pri največjih mojstrih za potico smo preverili recept, ki ga lahko preizkusite že pred Veliko nočjo, da bo takrat zares mojstrska.

 

PREBERITE TUDI: Kako ustvariti umetniške pirhe?

 

Za testo potrebujete:

- 700 gramov moke

- 300 gramov mleka

- 150 gramov masla

- 70 gramov sladkorja

- 4 rumenjake

- 3 žlice olja

- 2 mali žlički soli

- jajce ali maslo za premaz

- 1 kocko svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

 

Za nadev potrebujete:

- 350 gramov mletega maka

- 300 gramov pireja iz buče hokaido

- 110 gramov sladkorja

- 1 vanilin puding

- 5 decilitrov mleka

- 2 žlici sladkorja

- 2 beljaka

- limonin sok in lupinico

 

PREBERITE TUDI: 5 pravil za popolne velikonočne praznike

 

Priprava hokaido makove potice:

1) Najprej v toplem mleku raztopite kvas Fala.

2) Nato v posodo odmerite vse ostale sestavine brez masla, dodajte raztopljeni kvas in zamesite kvašeno testo. Na začetku mešajte počasi, postopno dodajajte zmehčano maslo in olje, nato pa deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo gladko, ga pokrijte in pustite vzhajati.

3) Med vzhajanjem testa pripravite nadev. Pečeni buči hokaido odstranite lupinico in jo pretlačite. Prašek za puding zmešajte z dvema žlicama sladkorja in enim decilitrom mleka. Ostalo mleko zavrite in vanj zakuhajte prašek za puding, nato primešajte mak in mešanico na pol ohladite. Nato dodajte še vse preostale sestavine za nadev in nadev do konca ohladite. 

4) Vzhajano testo stresite na pult, ga pregnetite in pustite nekaj minut počivati. Nato testo razvaljajte na pravokotnik, ga premažite z nadevom in zvijte v zavitek. Potico položite v pomaščen model in jo pustite vzhajati na toplem.

5) Vzhajano potico premažite z jajcem ali maslom, jo na več mestih prebodite z iglo in prestavite v vročo pečico. Pecite jo 45 minut na 175 stopinjah Celzija. Po potrebi jo lahko prekrijete s folijo, da se na bo preveč zapekla na vrhu.

6) Pečeno potico pustite vsaj pet minut v modelu, nato jo stresite iz modela na desko, kjer jo ohladite do konca.


Uspešno peko vam želimo in slastno velikonočno sladkanje!

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
9
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
6
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
4
To so naravne sestavine za čudovito obarva...
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
4



Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
5 idej za velikonočno sladko presenečenje
Ste najprej pomislili na čokoladna jajčka? V članku preverite, s katerimi sladkimi dobrotami lahko na velikonočni ponede...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?