|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Manj znani znaki ovulacije

Helena Primic, 25.2.2023
Čas ovulacije je najugodnejši čas zanositve. V članku preverite manj znane znake ovulacije, ki vam povedo, da je idealen čas za spočetje otroka.

image
V času ovulacije se v svojem telesu počutite dobro in seksi. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Da je vaš mensturalni ciklus v fazi ovulacije, lahko ugotovite z rednim jutranjem merjenjem bazalne telesne temperature.

Če pa se vam to zdi preveč naporno, si lahko pomagate tudi z manj znanimi znaki ovulacije.

 

1. Občutljivejše dojke

Ste opazili, da so vaše dojke včasih bolj občutljive na dotik? To povečano občutljivost povzročajo hormoni, ki jih vaše telo izloča po ovulaciji.

Povečana občutljivost dojk je tako lahko zanesljiv znak ovulacije, ko ste že v ovulaciji.

Če uživate zdravila za plodnost, so občutljive dojke lahko tudi stranski učinek tovrstnih zdravil.

 

2. Plodna pozicija materničnega vratu

Če si vagino predstavljate kot tunel, se ta tunel konča pri materničnem vratu. Ta se ne spreminja le v času nosečnosti in poroda, temveč tudi skozi menstrualni ciklus. In tem njegovim spremembam lahko tudi sami sledite in z njihovo pomočjo ugotovite, kdaj ste v času ovulacije.

Tik pred ovulacijo se namreč maternični vrat premakne višje (v tem času ga je težje doseči), postane mehkejši na dotik in se rahlo odpre. Ko ste v neplodnem obdobju svojega ciklusa, je maternični vrat pomaknjen niže, je trši in bolj zaprt.

In brez skrbi, te spremembe lahko začutite tudi sami brez ginekologa. Le nekaj vaje je potrebno, da začutite razlike.

 

PREBERITE TUDI: Ženske, negujte svojo maternico!

 

3. Ovulacijska bolečina v spodnjem delu trebuha

Ste kdaj opazili ostro bolečino v spodnjem delu trebuha, ki je podobna menstrualni bolečini, vendar ni v času menstruacije, se pa pojavlja redno vsak mesec?

Če se vam to dogaja na sredini menstrualnega cikla, ste morda med tistimi ženskami, ki čutijo tako imenovano ovulacijsko bolečino ali "sredinsko" bolečino. Raziskave kažejo, da se ovulacijska bolečina pojavi tik pred ovulacijo, torej v času, ko je ženska najbolj plodna.

Večina žensk jo čuti le občasno, toda nekatere jo čutijo tako močno, da jim preprečuje seksualne odnose in to v času, ko so najbolj plodne, kar lahko ovira zanositev.

Ovulacijska bolečina je lahko tudi simptom endometrioze, zato jo omenite svojemu ginekologu.

 

4. Povečana želja po seksu

Narava zelo dobro ve, kako naj poskrbi, da bo ženska imela spolne odnose v času, ki je najidealnejši za spočetje. Tik pred ovulacijo se tako ženska želja po seksu močno poveča. Pa ne samo to - v tem času je ženska tudi videti bolj seksi.

Struktura ženskih kosti se dejansko nekoliko spremeni, ženska hoja postane bolj ženstvena in med plesom imajo ženski boki bolj ženstvene gibe. Zato, če ste pri volji,si privoščite malo vodoravnega dojenčkastega plesa, saj je ta čas idealen za spočetje.


5. Prozoren in prožen nožnični izcedek

V času ovulacije je nožnični izcedek prozoren in prožen, podobno kot jajčni beljak. V tem času je značilno, da ima ženska občutek zelo mokre nožnice, kar jo še dodatno spodbuja k seksualni aktivnosti.

Ovulacija traja približno pet dni, z rednim opazovanjem svojega nožničnega izcedka pa boste lahko hitro ugotovile, kdaj ste prešle v predmenstrualno fazo, za katero je značilen debel, lepljiv in rumenkast nožnični izcedek ali pa ga sploh ni.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
41
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
4
PMS - Pomoč ajurvede
Po ajurvedi obstajajo tri vrste PMS: PMS tipa vata, PMS tipa pita in PMS tipa kapha. V članku preveri, katera vrsta te m...
3
Test nosečnosti: je res 100-odstotno zanes...
Zanesljivost testa nosečnosti je med 96 in 97 odstotki, vendar pozor: samo če ga uporabimo pravilno, opozarjajo ginekolo...
3



Sanje o nosečnosti so pozitivne
Se je tudi vam kdaj sanjalo, da ste noseči? Pomenijo te sanje, da si želite otroka oziroma še enega otroka? Preverite, k...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?