|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najin čudež

Mimica, 24.1.2010
Bilo je torkovo jutro, tam okrog petih, 24.05.2005. Spala sem bolj slabo, se znova zbudila pred možem, ter čakala, da mu zazvoni ura. Med nogami sem začutila nekaj mokrega. Pa ne da je voda, sem si mislila. Ali pa je mogoče čep?

image
/11


Instinktivno sem vedela, da se je nekaj začelo dogajat. Vesela, pa vendar prestrašena, saj je bilo skoraj mesec dni prehitro, sem odhitela po tihem v kopalnico. Stanje: močna krvavitev. Krvavim, sem samo zaklicala možu, ki je še spal, ter ga dvignila pokonci. Pograbila sva torbo, ki sem si jo pripravila pred par dnevi, ter odhitela do avta. Po poti je mož še vadil dihanje, kot smo se ga učili v materinski šoli.

V bolnici so me sprejeli, za sabo sem dala mučni in boleči pregled, koliko sem odprta, ter me odpeljali v porodno sobo. Vedela sem, da mi poroda ne bodo zaustavljali, saj so moža poslali, da navleče na sebe zeleno obleko, v kateri je izgledal kot rezervni Kekec.

Potem je prišel doktor, me pregledal z UZ, ter ni mogel ugotoviti zakaj krvavim. Po raznih pregledih, izpolnjevanju in podpisovanju papirjev, VMS Rosemarie ugotovi, da otročku moje ležanje na hrbtu ne paše, saj mu je srček začel biti vedno slabše. Strogo ležanje na boku!

Kljub temu, da popadkov nisem čutila, sem imela svoje popadke na 5 minut, odprta 1cm. Ker so hoteli porod pospešiti, so mi dali umetne popadke. Zlata Sestra Rosemarie je nenehno hodila gledat, kako je z mano in se veselila mojih popadkov, ki jih jaz še vedno nisem čutila, le noge so me GROZNO bolele. Krvavela sem še vedno. UZ so se vrstili z različnimi zdravniki, saj jih je begalo, od kod krvavitev. In potem je na srečo mene in mojega sinka prišla dr. Bosiljeva, ki me je že s svojim nastopom pomirila. Dala mi je vedeti, da jih skrbi njegovo pešanje srčka ter da bo možno da bo CR. Nikoli ne bom pozabila njenih besed: »Sedaj se vam bom predstavila. Sem dr. Bosiljeva. Potem mogoče za vljudnost ne bo časa in bi vam rada povedala, da bomo mogoče strogi, saj je možno, da bo šlo za življenje vas ali vašega otroka. Tako da ne zamerit.«  Povedala nama je še, da imajo sedaj jutranji sestanek, ter da se bodo tam odločili, kaj bodo z mano.

Popadki so vedno bolj slabeli, srček pa mu je vedno slabše bil. VMS Rosemarie, ki je bila v sosednji sobi, nama je ob vsakem poslabšanju bitja zagotavljala, da zdravniki vse to spremljajo. Bila sem neverjetno mirna, popolno nasprotje mojega moža, ki se je sicer  delal. kot da mu ni nič, videla pa sem, da je bil popolnoma na trnih. Krvavitev se še vedno ni zaustavila in okrog 12. ure je najinemu sinku srček bil konstantno slabo in premalo. Sestro sem slišala govoriti mojemu možu , da že prihajajo in v tistem se je soba napolnila s sestrami in zdravniki. Dr. Bosiljeva je poskušala predreti ovoje, vendar ni šlo. Prav tako je krvavitev postala še močnejša. Spomnim se, da je še rekla, da se ne bodo igrali in se je začelo. Zdi se mi, da so me v sekundi pripravili za CR, mož se je odstranil iz porodne sobe, za sebe pa vem, da sem molila, ter si mislila, da me lahko prerežejo na dve polovici, samo da bo z mojim sinčkom vse v redu. Spomnim se še, da so me v operacijski sobi spraševali kako mu bo ime, koliko sem se zredila in ….
Ob 12.25 se je rodil najlepši fantek na svetu, težak 2550 g ter dolg 47 cm po imenu Nik. Na žalost njegovega prvega joka nisem slišala, ga je pa moj mož.

Zbudila sem se, bolečin nisem čutila. Od daleč sem videla sedet dr. Bosiljevo. Vprašala sem jo, če je fantek in če je z njim vse OK. Potem je prišel moj mož. Spomnim se samo, da sem ga vprašala, če ima laske. Ne vem zakaj me je to zanimalo. Vem, da sem spraševala kje je moj sinek.

Mož mi je povedal, da je mali v inkubatorju, a da je z njim vse v redu, ter da ga danes ne bom mogla videti, saj imam še mirovanje. Bila sem žalostna, a nekako vdana v usodo. Ob štirih je prišel mož ter mi pred nos pomolil sliko z fantkom. Joj, sem rekla, prva čestitka. Nasmehnil se mi je in mi povedal, da je to moj sin. Nisem vedela, da je on. Stisnilo me je pri srcu. Celo noč sem gledala njegovo sliko in si želela, da bi bila ob njem. Komaj sem čakala, da bodo obiski, ter da bom lahko šla z možem k njemu.

Zjutraj, še preden sem se prvič postavila na noge, so pripeljali otroke. Videla sem le 3 male glavice, za dve sem vedela, da so od mamic nasproti mene, ena glavica pa je bila prav majčkena. Ta je moj, sem si rekla, pa čeprav so mi rekli, da ga do popoldneva ne bom videla. In res, zaslišim svoj priimek in v roke dobim majceno bitje. Moje dete. Rekla sem mu, da sem njegova mama, ter ga stisnila k sebi. Cel dan je bil pri meni v postelji.

Še enkrat bi se rada zahvalila iz vsega srca dr. Boslijevi ter VMS Rosemarie Franc iz MB porodnišnice. Bili sta kot angela.
Po CR sem telesno hitro okrevala, težje je bilo z mojo dušo. Bolelo me je, da nisem bila ob njem, ko je pokukal na svet, bolelo me je, ker nisem imela tistih materinskih čutov kot sem si predstavljala, da jih imaš.
Danes, tri mesece po tem, bi umrla za njega. Vsak večer se zahvalim Bogu, da pazi nanj, vsak večer se čudim najinemu čudežu ter se veselim novega dne z njim. Naenkrat je to malo bitje center najinega sveta in njegov nasmeh je vreden več kot vse na svetu. Hvala ti, dragi mož, za tole bitje in hvala tebi, moj zlati Nik, da si prav naju izbral za svoja starša. Mogoče nisem slišala tvojega prvega joka, a sem videla tvoj prvi nasmeh …

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Test za nosečnost: kako ga pravilno uporab...
Domači test za ugotavljanje nosečnosti je pogosto prvi na katerega se "obrnemo", ko želimo izvedeti ali smo noseči ali...
6
Pridobivanje telesne teže po mesecih noseč...
Koliko kilogramov je priporočljivo pridobiti v določenem trimesečju nosečnosti in zakaj teža tako različno narašča?
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
3



Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...
Stres v nosečnosti lahko škoduje otroku
Rezultati najnovejših raziskav so pokazali, da lahko čustvena in psihična napetost v času nosečnosti slabo vpliva na ner...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?