|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Namestitev "pojočih smetnjakov" v Angliji

www.ekologibrezmeja.si, 2.11.2011
V Angliji bodo govoreči smetnjaki spodbujali prebivalce k ločenemu zbiranju in recikliranju odpadkov.

/11




Projekt izvaja gibanje Keep Britain Tidy in organizacija Sing London. Podoben eksperiment s »pojočim« smetnjakom so že izvedli na Švedskem, Portugalskem in v Nemčiji, kjer so bili rezultati zelo spodbudni, saj se je v te zabojnike odvrglo nekajkrat več odpadkov kot v navadne smetnjake. Sicer ne gre za novo idejo, saj so v tujini taki smetnjaki pogosti po zabaviščnih parkih.

Zabojniki v Liverpoolu bodo predvajali sporočila, ki spodbujajo k ločevanju odpadkov, z glasbeno podlago skupine Beatles, v Londonu pa bo zabojnik v bližini Royal Opera House predvajal ozaveščevalno sporočilo z glasbeno podlago arije Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

Glas bosta humornim ozaveščevalnim sporočilom posodila Amanda Holden, sodnica v oddaji Britain's got Talent, in Micheal Palin, ki ga bolje poznamo po njegovih vlogah v seriji Monty Python in popotniških dokumentarcih Nova Evropa.

Če se bo akcija izkazala za uspešno, bodo podobne zabojnike namestili drugod po Angliji.

Colette Hiller, predsednica organizacije »Sing London«, je povedala, da je glavna ideja projekta na simpatičen način nagraditi ljudi, ker spreminjajo svoje navade, in širjenje ozaveščenosti glede ločevanja in recikliranja odpadkov na zabaven način.

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako svetijo kresničke
Nekateri jim šaljivo pravijo "komarji z lučko". V poletni noči pogosto razsvetljujejo travnike in pričarajo naravn...
3
Ohrovtov čips
Okusno in zdravo nadomestilo za krompirjev čips! Še posebej privlačno za otroke, ki sicer ne marajo zelene listnate zele...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2
Ozaveščeni državljani
Slovenija je bila na podnebni konferenci ZN razglašena za državo s podnebno najbolj ozaveščenimi državljani
2



Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
Leto netopirja 2011-2012
photo
Ali se zavedate, kako pomembno vlogo v naravi imajo netopirji? Razblinjamo starodavne vraže o tej skrivnostni in ogrože...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?