|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nasveti, s katerimi si olajšate zadnje tedne nosečnosti

Helena Mlakar, 11.10.2023
Nosečnost je v zadnjem trimesečju lahko kar naporna. Zato upoštevajte nasvete, s katerimi si lahko zadnje dneve do prihoda novega člana dneve nekoliko olajšate.

image
V zadnjem trimesečju je nosečnost lahko naporna. (Freepik.com)
/11


Če niste imele v začetku in v sredini nosečnosti nobenih težav, potem se pripravite, da te pridejo proti koncu nosečnosti. Slabosti v večini primerov ob koncu nosečnosti ni več, lahko se pojavijo le, če se preveč najeste. A pojavijo se lahko pekoča zgaga, bolečine v kolkih, v križu, krči po nogah, prekomerna teža, otekanje, nespečnost …


V zadnjem trimesečju lahko opazite, kako vaš trebuh iz dneva v dan raste in postaja vse večji in večji. Zato je oteženo umivanje las, striženje nohtov na nogah, oblačenje in obuvanje.


Zadnji dnevi se lahko zelo vlečejo. Trebuh vam postaja v napoto, želite si, da dan poroda čim prej pride.

 

PREBERITE TUDI: Zatekanje nog v nosečnosti 


Te dneve si lahko poskušate nekoliko olajšati. Tole so nasveti, kako:

1. Zdaj je čas, da preberete knjigo, da počivate, kadar se le da, da se odpravite na sprehod. Hoja po ravnem je v nosečnosti zelo priporočljiva. Pomaga vam pri ohranjanju kondicije, pospešuje prebavo in preprečuje nastanek krčnih žil. Zato si vsak dan rezervirajte pol ure za sprehod.


2. Naj vas ne peče vest, če čez dan počivate. Nosečnice počitek nujno potrebujejo. Čim večkrat čez dan lezite, imejte noge v višini srca. S tem boste razbremenile križ, kolke, medenico in preprečili otekanje nog.


3. Otekanje udov lahko poskušate preprečiti tudi tako, da hrano manj solite in pijete zadosti tekočine, najboljša je pitna voda. Popijte vsaj dva litra tekočine dnevno, če vam to predstavlja napor, potem imejte vrč z vodo vedno na pultu, tako boste točno vedele, koliko ste že popile in koliko še morate.


4. Če se boste v zadnjem trimesečju odpravili še po nakupih za novimi nosečniškimi hlačami, nikar ne kupujte takšnih, ki so vam ravno prav. Če imate do konca nosečnosti še mesec ali dva, kupite vsaj eno številko večje. V zadnjih tednih bo namreč trebuh še zrasel.

 

PREBERITE TUDI: Nasveti stilistke: Oblačila za nosečke


5. Tudi pri obutvi pazite, kaj boste kupili. V poletnih mesecih je to enostavno, kupite lahko obutev, ki se jo le natakne na noge. Takšno boste najlažje obuli in sezuli. V zimskih mesecih pa je to nekoliko težje. Poskušajte najti obutev, s katero boste imeli čim manj dela, vezalke so lahko v zadnjih tednih nosečnosti zelo naporne.


Uživajte v zadnjih tednih, privoščite si počitek in veliko se smejte.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
21
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...
7
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
4



9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?