|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nenavadna imena otrok znanih Slovencev

Uredništvo Ringaraja.net, 23.4.2022
Nels, Dante, Sia, Šajana so zagotovo zelo posebna imena, za katera so se odločili znani Slovenci. Poglejte, kateri otroci slovenskih znanih osebnosti nosijo zelo neobičajna, drugačna, nenavadna, celo edinstvena imena.

image
Posebno ime, Lorelei Erna, je za svojo hčerko izbral pevec skupine Nude, Boštjan Dermol. (Freepik.com)
/11


Ko razmišljamo o otrokovem imenu, se je težko izogniti temu, da se ne bi preveč obremenjevali z izbiro tistega pravega. Verjetno ne obstaja nihče, ki ni vsaj enkrat pokukal v sezname otroških imen, preveril numerološki izračun imena oziroma njegove skladnosti s priimkom in prebrskal družinski arhiv, da bi našel tisto pravo.

Ste tudi vi med njimi? Ste naredili to več kot enkrat, pa še vedno niste našli tistega pravega? Potem vam bo mogoče v pomoč seznam imen, ki so jih za svoje otroke izbrali slovenski znani obrazi. Ta imena za fantke in punčke vsekako niso običajna, ampak res posebna in redka.

 

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za lažjo izbiro otrokovega imena


Otroci slovenskih glasbenikov z neobičajnimi imeni

Lorelei Erna je ime hčerki pevca skupine Nude Boštjana Dermola. Zanimiva imena je otrokom izbral tudi pevec skupine Siddharta Tomi Meglič, ki ima hčerko Noro in sina Zaka. Werner ima edinko Kanenas, edinka je tudi Aria, hčerka pevke Saše Lendero, Rebeka Dremelj pa ima dve punčki, Šajano in Sijo.

Damjan Murko ima sina Tiara, pevka skupine Katalena Vesna Zornik pa hčerko Reko. Glasbenik Gal Gjurin je sinu nadel ime Kras, Raper Zlatko je prvorojenko poimenoval Ni'Ja Nur. Ael in Sia pa sta imeni hčerk pevke Lee Sirk iz prejšnjega zakona. Maja Založnik, pa je za svojo hčerko izbrala ime, ki nosi tujo črko, in sicer Arwen.

V kategoriji najbolj nenavadnih imen otrok slovenskih zvezdnikov zagotovo zmaga glasbenik Jani Kovačič, ki ima hčeri Pšenico in Kresnico. Za nenavadno ime se je odločil tudi Vlado Kreslin. Njegova hči je namreč Čarna.

Pika Božič ima z nekdanjim hokejistom Dejanom Kontrecem hčerko Liu in sina Taja, Anja Rupel hčerko Luno.

 

rebeka dremelj

Pevka in influencerka Rebeka Dremelj ima dve hčerki z neobičajnim imenom, mlajša je Sija, starejša pa Šajana. (FOTO: Instagram/Rebeka Dremelj)


Otroci gledališčnikov s posebnimi imeni

Igralka Jana Zupančič je sinu dala ime Tit, igralca Mojca Fatur in Klemen Slakonja sta svojega sina poimenovala Ruj. Pia Zemljič in Marko Mandič sta sinovoma nadela imeni Voranc in France, redki stari imeni, Tjaša Železnik pa se je za svoj deklico odločila za ime Marli.

Vito Rožej ima poleg sinov Tarasa in Svita tudi hčerko z imenom Oka, igralca Polona Juh in Saša Tabaković pa imata sina z imenom Bela. Marlon je ime sina igralke Anje Drnovšek in njenega partnerja, prav tako igralca Daria Nožića Serina.

 

PREBERITE TUDI: 9 romantičnih imen za nežne fantke

 

Edinstvena imena otrok slovenkih športnikov

Hčerki rokometaša Renata Vugrinca je ime Ivona Reja, nogometaš Valter Birsa je prvorojenca poimenoval Nolan, nekdanja smučarka Špela Pretnar ima sina Maka, nekdanja biatlonka Andreja Grašič Koblar pa Tjuša.

Zdaj že upokojeni veslač Iztok Čop ima hčerki Ruby in Amber, nekdanja plavalka Alenka Kejžar pa hčerko Magdalini. Nekdanji smučarski as Jure Košir ima ob dveh hčerkah (Alina in Anika) tudi sina z zanimivim imenom Jalen.


Drugi znani Slovenci in Slovenke, ki so izbrali redka imena

Arelena je ime hčerki Petre Slapar, manekenka Lea Plut ima deklico Inti Sophie, Jonas Žnidaršič Rozino Zojo in Hano Angelino, zanimivi imeni pa je hčerkama nadela tudi nekdanja TV-voditeljica Anja Križnik Tomažin – Lilu in Lora. Za eno od zanimivejših imen je lansko leto poskrbela nekdanja misica Miša Margan, ki je hčerko poimenovala Kiana.

Priljubljen slovenski TV voditelj in maneken David Urankar in njegova izbranka Ajda sta svojima sinovoma nadela tudi posebna imena, Nels in Liam, sinova podjetnice in vplivnice (influencerke) Hajdi Korošec Jazbinšek pa sta Evan in Dante. Antropologinja in strokovnjakinja za komuniciranje dr. Jerca Legan Cvikl ima s politikom Milanom M. Cviklom dva sinova, Rubna in Titana. Slovenska menedžerka in piarovka Andreja Jernejčič ima hčer Princeso.

Voditeljica Pia Pustovrh je svojemu sina dala tuje ime Pasqualle. Za tuje ime sta se odločila tudi Stančka Šukalo in Rusko Richie, ki sta sina poimenovala Kyle. Nekdanja miss športa in Playboyeva zajčica Aneta Salihović je sinu dala ime Lejs Tai, hčerki pa Tia Alexis. Boštjan Romih se je prav tako odločil za dvojno ime Angela Rosa, dve imeni je svojima hčerkama dal tudi Zmago Jelinčič Plemeniti - Tisa Aleksandra in Aleksija Iris.

 

hajdi

Evan in Dante sta simpatična sinova podjetnice in vplivnice (influencerke) Hajdi Korošec Jazbinšek. (Facebook/Hajdi Korošeč Jazbinšek)

 

PREBERITE TUDI: To so najbolj redka otroška imena


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
15
5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
10
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
10
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
7



9 romantičnih imen za nežne fantke
Kakšno ime dati fantku, ki je že kot novorojenček pokazal, da je zelo nežen in občutljiv deček? V članku preverite devet...
Priljubljena ruska imena za deklice in nji...
Eden najbolj vznemirljivih (pa tudi težavnih) delov pričakovanja otroka je izbira imena. Če ste noseči in razmišljate o ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?