|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Na voljo so nove elektronske vloge za uveljavljanje pravic v zvezi z rojstvom otroka

Uredništvo Ringaraja.net, 6.1.2023
Na portalu eUprava so od 5. januarja 2023 dalje na voljo nove vloge za uveljavljanje pravic v zvezi z rojstvom otroka.

image
Od 5. januarja so na na portalu eUprava na voljo nove vloge, ki bodo poenostavile uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka. (Freepik.com)
/11


Ministrstvi za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter za javno upravo sta za uporabnike digitalnih storitev pripravili nove elektronske vloge za uveljavljanje pravic v zvezi z rojstvom otroka.

Gre za vlogo za uveljavitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva, vlogo za uveljavitev pravice do nadomestila brez dopusta, vlogo za uveljavitev pravice do starševskega dodatka in vlogo za naknadno uveljavitev pravice do starševskega dopusta in starševskega nadomestila, ki jo vlagajo starši otroka s potrebo po posebni negi in varstvu.

 

PREBERITE TUDI: Po porodu vsaj leto dni počitka

 

Nove vloge se bodo pridružile že obstoječima vlogama matere in očeta za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka, ki ju je od lanskega leta možno oddati preko eUprave.

 

Za oddajo vlog bo potrebna e-identiteta, in sicer digitalno potrdilo, mobilna identiteta smsPASS ali elektronska osebna izkaznica. Roki za oddajo ostajajo enaki.


Elektronske vloge imajo veliko prednosti 

Tak način oddaje vlog prinaša vlagateljicam in vlagateljem veliko prednosti, saj lahko vloge oddajo kadarkoli in kjerkoli. Izpolnjevanje vloge je hitrejše, saj se podatki o vlagateljici ali vlagatelju prenesejo samodejno iz uradnih virov in jih ni treba izpolnjevati ročno. Centrom za socialno delo teh podatkov ne bo treba dodatno preverjati, prav tako pa bo večja tudi zanesljivost drugih podatkov, kot je davčna številka delodajalca, ki se bo v vlogo povzela iz uradnega registra.

 

Vlagatelji lahko potek reševanja vlog spremljajo na portalu eUprava in se naročijo na obveščanje o statusu reševanja vlog po e-pošti ali SMS sporočilih.

 

PREBERITE TUDI: 5 trikov: Kako si ukrasti čas zase ob dojenčku


VIR: Gov.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
15
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
6
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
5
VIDEO: Kako narediti gnezdece za dojenčka
Preden se zaženete v nakup posebne blazine - gnezda - za dojenčka, si poglejte tale video. Mamica razkriva, kako si ga l...
5



Kako pripraviti domače zeliščno mazilo?
Kako v domači kuhinji izdelati zeliščno mazilo, smo preverili na praktični delavnici z Jožico Bajc Pivec, ki nam je tudi...
Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?