|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Novorojenček Mark je bil prvi

P.L., 6.1.2012
Vsako novo leto je v Porodnišnici Ljubljana poseben dan: vsi z nestrpnostjo pričakujejo, kdo bo tisti, ki bo prvi privekal na svet v novem letu. To je letos uspelo malemu Marku.

image
/11


Ob tej priložnosti so Mark ter njegova mamica Tina in očka Miha doživeli še posebno presenečenje: dobri možje so mu ob pomoči Baby Centra prinesli prav darilo, ki bo zagotavljalo varna in prijetna potovanja malčka že od prvega dne, simbolična darila pa je družina prejela tudi od Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Porodnišnice Ljubljana in od Mestne občine Ljubljana.

Le en novorojenček v letu je deležen tudi naziva Prvi novorojenček Porodnišnice Ljubljana. Letos je ta čast pripadla dečku Marku, ki se je rodil mamici Tini in očku Mihi iz Ribnice. V trenutkih, ko se ves svet veseli prihoda novega leta, je mamica Tina ob pomoči skrbnega osebja Porodnišnice Ljubljana le štiri minute čez polnoč rodila 3140 g in 51 cm velikega fantka. Novoletni prazniki bodo torej od letos dalje pri Lušinovih tudi rojstnodnevno obarvani.

V ljubljanski porodnišnici se je do 13. ure prvega dne v letu (1. januar 2012) rodilo 6 otrok, med katerimi so bili vsi dečki. Nadzorna zdravnica Nataša Tul Mandič, dr. med., je povedala, da so v Porodnišnici Ljubljana od 1. januarja 2011 do 29. decembra 2011 imeli 6420 porodov. Rodilo se je 3409 dečkov (51,6 %) in 3200 deklic (48,4 %).

»Prvi so vedno nekaj posebnega. Prvi otrok, njegov prvi nasmeh, prvi koraki. A prav vsak otrok si zasluži, da svet spoznava iz varnega objema - poleg objema staršev je pomemben objem tudi, ko se poda na pot: v vozičku, avtosedežu ali sedežni školjki (lupinici). Verjamem, da bo Britax Römerjev sistem potovalnih mojstrovin, ki imajo odlične rezultate tudi pri testiranjih (npr. ADAC test), staršem malega Marka odgnal marsikatero skrb za varnost, fant pa bo tako naš planet spoznaval z najboljših možnih razglednih točk,« je ob predaji darila povedal Jure Tomc, direktor Baby Centra, ki je letos pripravilo posebno presenečenje za prvega novorojenčka v Porodnišnici Ljubljana, vse ostale bodoče in novopečene mamice pa obdaril s prijetnim presenečenem v teh prazničnih dneh.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7
To se zgodi v možganih nosečnice in mamice
Kadar so nosečnice in mamice po porodu pozabljive, zmedene in občutljive, radi rečemo, da jih dajejo hormoni, ponekod ce...
6
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5



Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?