|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nujni pripomočki za vse bodoče starše

P.R., 31.7.2023
Če se pripravljate na novo vlogo – biti starš, zagotovo že delate seznam stvari, ki jih boste potrebovali. Da bo prehod v starševstvo čim lažji, ne pozabite na te pripomočke.

image
/11


Kot bodoči starši verjetno pripravljate različne sezname, kaj boste potrebovali, ko se bo vaša družina povečala za novega člana. Seveda so visoko na seznamu pleničke, pa dude, ninice, oblačila … Pomembno pa je tudi, da so na seznamu stvari, ki bodo življenje olajšale vam, staršem. To sta dva pripomočka, ki ju mora imeti vsak starš z majhnim dojenčkom, da bo prehod v novo življenjsko obdobje čim lažji.

 

Sterilizatorji stekleničk in dud

Zelo pomembno je, da stekleničke in dude po uporabi dosledno očistite. Seveda obstaja dobra stara metoda vrele vode, vendar je sterilizator odličen pomočnik, ki vam bo prihranil delo in čas, ki ga boste v prvih mesecih še kako potrebovali. V sterilizatorju, ki je namenjen hitri in enostavni dezinfekciji, lahko očistite tako stekleničke, kot dude, pa tudi cuclje za stekleničke, ščitnike za prsi, črpalke, nekatere ropotuljice in grizala za dojenčka.

 

Sterilizatorji stekleničk - zakaj jih je dobro uporabljati?

1) Poskrbijo za popolno čistočo potrebščin za dojenčka v obdobju, ko še nima polno razvitega imunskega sistema.

2) Dezinfekcija s temperaturo ali vročo paro traja samo nekaj minut.

3) Ponujajo nekaj sterilizacijskih programov in drugih funkcij.

4) Za njih ne potrebujete čistilnih tablet ali praška.

5) Ta način dezinfekcije je učinkovitejši kot klasično prekuhavanje.

6) Uporaba je hitra in zelo enostavna, naprava pa ne vzame veliko prostora.

 

sterilizator

 

Vrste sterilizatorjev

1) Sterilizatorji za mikrovalovno pečico dezinficirajo s pomočjo temperature. So manjših dimenzij, otroška posoda pa v njih ostane popolnoma čista od 3–24 ur glede na tip naprave.

2) Električni parni sterilizator stekleničk deluje na principu vroče pare. Po zaslugi večjih dimenzij lahko očisti več posode za otroke. Stekleničke ostanejo v njem sterilizirane od 3–24 ur.

3) Samosterilizacijska steklenička je steklenička za dojenčke, ki jo lahko z malo vode enostavno dezinficirate v mikrovalovni pečici brez potrebnih posebnih naprav.

4) Sterilizator in grelnik stekleničk v enem zmore tako sterilizirati stekleničke, kot jih ogreti na želeno temperaturo.

 

Elektronske varuške za otroke

Da bo vaš otrok varen, vi pa boste brezskrbno lahko skuhali kosilo ali si privoščili počitek in ga hkrati imeli ves čas na očeh, na seznam potrebščin uvrstite tudi elektronsko varuško.

 

Razlogi ZA varuško:

1) Lahko se oddaljite. In sicer povsem brez skrbi, ali vašemu dojenčku karkoli manjka. Pridobite čas, da skuhate, pospravite, se posvetite delu ali se spočijete – vse to vedoč, da imate nad dojenčkom 100% nadzor.

2) Ne boste izključeni iz družbe. Popolnoma brez skrbi posedeti s prijatelji na terasi, kadar dojenček v posteljici zaspi, bi si mame brez elektronske varuške težko privoščile.

3) Uživajte na dopustu. Na potovanju boste varuško posebej cenili. Preživljati prijeten čas zunaj doma s tem pomočnikom je veliko lažje.

 

varuska

 

4) Iz vas naredi super mamo. Nekatere elektronske varuške vam namreč omogočijo nadzorovati idealno temperaturo v dojenčkovi sobici, zaigrajo uspavanko, oddajajo pomirjujočo svetlobo ali vam omogočijo, da otroka s svojim glasom pomirite na daljavo.

5) Navadili se boste, da bo dojenček zaspal sam. V trenutku, ko se odločite preskusiti, da bo dojenček zaspal brez mamice, je varuška tudi v pomoč.

 

Izjemno pomembno je, da si starši z različnimi pripomočki, ki so zdaj na voljo, olajšamo prve mesece življenja, ko pride dojenček. Če boste spočiti, bo tudi to obdobje lepše in manj naporno.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
8
Odpoklic - Stokke Trailz vozički
Odpoklican je otroški voziček Stokke Trailz, saj je lahko zelo nevaren za dojenčka.
4
Pomembna je komunikacija z dojenčkom, otro...
Špela Gorenc Jazbec je diplomirana fizioterapevtka in terapevtka razvojno nevrološke obravnave, zaposlena v razvojni amb...
3
Vaja za dojenčka: Trebuh gor - tako pa gre!
Vaja, s katero boste pomagali dojenčku, ki ima težave trebušček odlepiti od tal.
3



Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?