|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Čeprav starši verjamejo, da ne delajo razlik med otroki, znanost pravi, da to ni povsem res.
Ključne besede:

image
/11


"Očkova punčka" je izraz, ki najbolje poudarja posebno vez, ki jo imajo očetje s svojimi deklicami. In čeprav hočejo starši verjeti, da s hčerkami in sinovi ravnajo enako, je dokazano, da vzgajajo deklice in fante drugače.

 

To potrjuje nova raziskava, opravljena v Ameriki, ki je dokazala, da očetje resnično ravnajo s svojimi hčerkami drugače in na način, ki ima dolgoročni učinek.

 

V raziskavi je sodelovalo 52 moških, očetov, ki imajo otroke v vrtcu. Psihologi so preučevali, kako so se moški možgani odzivali na otroke in ali se očetje zavestno vedejo drugače ali je preprosto "močnejše od njih".

 

PREBERITE TUDI: FOTO: To je bistvo družine! 

 

V drugem delu poskusa so znanstveniki snemali očetove možgane, medtem ko so jim prikazovali fotografije otrok z veselo, nevtralno ali žalostno mimiko. Očetje deklet so se močneje odzvali na fotografije svojih otrok z veselo mimiko, povečana aktivnost pa je bila zabeležena v delih možganov, zadolženih za čustva. Očetje sinov so se bolj intenzivno odzvali na fotografije z nevtralnim izrazom obraza.

 

"Če otrok joka in pokliče očeta, bodo očetje deklic hitreje reagirali," pravi dr. Jennifer Mascaro, ki je bila vodja raziskovalne skupine.

 

Očetje fantov se manj pogovarjajo s svojimi sinovi, redkeje jim pojejo, tudi, ko so zelo majhni, in na splošno so manj pozorni na njihove čustvene potrebe. Takšen vzorec vedenja, ki temelji na zadržanosti pri izražanju občutkov, lahko vpliva na dečkov čustveni razvoj.

 

Vir: mondo.rs

PREBERITE TUDI: To je za očete, ki ste vedno tu, ob otroku


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
92
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
26
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
23
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?