|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RINGARAJIN KLEPET: Ota Širca Roš - Tako lepo je biti dvakrat mama!

Helena Primic, 30.11.2019
Ženskost sem za tole sezono pospravila v škatlo. Odkar sem rodila, sem maskaro uporabila le trikrat, visokih pet pa sploh še nisem obula.

image
Ponosni tata Borut najraje striže nohtke in kopa oba sinčka.
/11


Kako je biti dvakrat mama, kaj je drugič drugače kot prvič, kaj pa ljubosumje starejšega otroka, kaj vse obvlada očka ... vse to smo preverili pri televizijski voditeljici rubrike Pop IN in oddaje 24UR na POP TV - Oti Širca Roš, ki se je v začetku julija razveselila drugega sinčka Zara.


Ota Širca Roš

 

Kakšen je občutek biti mama dvema otrokoma?

Občutek je čudovit. Tistim, ki nimajo otrok, se bo verjetno zdelo pocukrano, toda mame bodo razumele - ljubezen mame do otroka je neizmerna in če imaš dva, je dvakrat neizmerna. In to je tako lepo! Saj sem rekla, da bo pocukran odgovor.


In kako je Zara sprejel njegov triletni bratec Prem? Je pokazal kaj ljubosumja?

Že v nosečnosti sem pri Premu zaznala predvsem posesivnost in ne toliko ljubosumje. Ko se je namreč kdo samo dotaknil mojega trebuščka, je Prem postal kar nervozen.

Zdaj, ko je Zar izven trebuščka, pa je naravnost zaljubljen vanj. "Kjer je Zar, tam sem tudi jaz, ker sem njegov bratec," je njegov najljubši stavek.

Zar se mu vedno na široko smeji, čeprav mu Prem skoraj ne pusti dihati in se včasih bojim, da ga bo od silne ljubezni kar zadušil.

In še vedno je seveda posesiven - Zar je njegov in pika!

 

V drugo mame po navadi manj kompliciramo. Velja to tudi za vas oziroma kaj je pri Zaru drugače kot je bilo pri Premu, ko se je rodil?

Hm ... vse je drugače, pa vendar enako. Kar ne znam 'pokazati s prstom'. Seveda manj kompliciram in je lažje z Zarom, ampak težje, ker je tu še Prem. Sta bila pa porod in prvi mesec po porodu, ki je ponavadi najtežji, v drugo neprimerljivo lažja.

 

Kako pa je potekal porod Zara, nam lahko morda zaupate?

Ok, porod je še vedno porod. Boli za znoret. Ampak tokrat je šlo brez težav in dodatnega napora. Pomagala je babica Vilma, najboljša bab'ca na svetu, in seveda Borut, moj nepogrešljiv mož. Brez njiju ... Ojoj, kako se mi naenkrat to zdi daleč. Lepo je bilo.


Ota Širca Roš

 

In kaj pravi ponosni očka dveh sinčkov?

Ponosni tata poka od sreče in ponosa. Najrajši striže nohtke in kopa oba sinčka. Zelo rad tudi previja, sploh, če smo kje zdoma. Čim bolj zakomplicirana in previjanju neprijazna je situacija, s tem večjim veseljem se tega loti.

 

S tremi moškimi pri hiši je verjetno kar veliko testosterona. Kako Ota poskrbi za nego svoje ženskosti?

Ha ha, ženskost ... Saj dojim, kaj je bolj ženskega? Malo heca. Ženskost, po kateri me sprašujete, sem prvih par mesecev in za tole sezono pospravila v škatlo. Odkar sem rodila, sem na primer maskaro uporabila le trikrat, visokih pet pa sploh še nisem obula. Se spravim k sebi, ko bom začutila, da moram, da to potrebujem. 

 

Česa pa se sedaj, ko ste štiričlanska družina, najbolj veselite?

Uf, spet bo posladkan odgovor. Sami ste krivi, kaj pa postavljate takšna vprašanja še vedno hormonski mamici. Ko opazujem igro, crkljanje in ljubeče poglede, ki si jih med tem izmenjujeta bratca, sem prepričana, da sem dosegla ultimativno stopnjo sreče.

In komaj čakam, da bova z Borutom lahko opazovala kako se njun odnos razvija, oblikuje in raste.

 

Prihaja prvi Božič v štiri in prvi Zarov Božič. Že imate kakšne posebne družinske božične načrte?

Božič bo tudi letos, kot vsako leto, pri babi in dediju. Nič posebnega, pa vendar najlepše na svetu.

 

Morda za na konec še kakšen nasvet za starše na Ringaraja.net?

Morda ta, da kar vzemite nasvete, ki jih dobite, saj so brezplačni in po navadi dobronamerni. Spravite jih v poseben predal, saj vam morda kakšen vendarle kdaj pride prav, čeprav si tega ne bi nikoli mislili. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
17
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
8
Izbira imena: 5 stvari, ki jih je dobro ve...
Ena mama je delila zapis o izbiri otroškega imena oziroma o stvareh, ki bi jih rada vedela, preden se je odločila za otr...
7
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
6



Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Otroci s posebnimi potrebami so v hudi stiski
Starši otrok s posebnimi potrebami dolga leta trdo garamo in gradimo napredke naših otrok s številnimi, tudi samoplačniš...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?