|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroška imena: Manj znana pomladna imena

Helena Primic, 21.3.2024
Zbrali smo manj znana otroška imena za dečke in deklice, ki v svojem pomenu nosijo pomlad ter energijo čistosti in novega začetka.

image
Pričakujeta spomladansko deklico? Morda jo poimenujeta Aja, Iris, Popi ali Una. (Freepik.com)
/11


V spomladanskih mesecih pričakujete dojenčka in si želite, da bi vaš otrok pomlad vedno nosil s seboj?

Potem bo katero od spodaj naštetih manj znanih pomladnih imen prava izbira.

Dodali smo tudi razlage pomenov imen, da se bosta s partnerjem še lažje odločila za ime, ki bo popolno za vajinega popolnega novorojenčka.  

 

Pomladna imena za dečka

1) Adam. To ime ima seveda hebrejski izvor in simbolizira prvega moškega na Zemlji. V hebrejščini pomeni "sina rdeče zemlje", zato računajte, da se bo deček s tem imenom zelo dobro zavedal svoje naravne vrednosti in se bo tudi upiral, če ga ne boste dovolj spoštovali.

2) Aviv. Gre za hebrejsko fantovsko ime, ki v hebrejščini pomeni pomlad. Morda se boste v začetku morali navaditi na nekoliko neobičajno izgovarjavo, toda glede na ostala trendovska imena to ime zagotovo ne bo izstopalo po svoji drugačnosti.

3) Bram. Ime Bram je danska verzija hebrejskega imena Abraham, ki pomeni očeta vseh narodov. Gre za eno izmed najbolj priljubljenih deških imen na Nizozemskem, pri nas znano tudi po odličnem filmu Navihani Bram o dečku z ADHD.

4) Denver. Čeprav imate ob tem imenu mogoče drugačne asociacije (Morda John Denver ali Colorado?), ime Denver pomeni zeleno dolino, zato vsekakor spada med pomladna imena. 

5) Haruko. V japonščini je to sicer dekliško ime, ki v japonščini pomeni otrok pomladi, vendar ga v slovenščini brez težav uporabite tudi za dečka, ki bo na svet prijokal v spomladanskih mesecih.

 

PREBERITE TUDI: To so najbolj redka otroška imena

 

6) Juniper. Gre za latinsko ime za zimzeleno drevo z veliko energije, zato je to ime primerno za vse dečke, ki so že med nosečnostjo in tudi takoj po porodu polni energije. Ime Juniper namreč pomeni mlad, torej poln mladostne energije in elana.

7) Kelbi (angleško Kelby). To ime v galščini pomeni prostor, kjer izvira pomlad. Vsekakor odličen začetek za vsakega novorojenčka, še posebej s tako posebnim imenom, ki ga ne boste srečali na vsakem koraku.

 8) Maj. Gre za moško različico ženskega imena Margareta in Marija, ki med starši ponovno pridobiva na priljubljenosti. Izvira iz angleščine, pomeni pa kapljico morja ali ljubljen ter seveda ime petega meseca v letu.

9) Navin. To ime je zelo priljubljeno hindujsko ime za fantka, pomeni pa mladosten. Če ste pričakovali fantka, pa vas je presenetila deklica, jo morda lahko imenujete Navina.

10) Neo ali Nio (poslovenjeno). Za svetovno popularnost tega imena je seveda poskrbel Keanu Reeves v Matrici, sicer pa to ime najverjetneje izvira iz latinščine, pomeni pa nekaj novega ali darilo. Novorojenček je vsekakor najlepše darilo na svetu.

 

PREBERITE TUDI: TOP 20 otroških imen v letu 2021

 

Pomladna imena za deklico 

1) Aja. Izvor tega kratkega imena je lahko japonski ali hebrejski. V hebrejščini Aya pomeni ptico ali barvito, zato od te majhne deklice ne pričakujte, da bo tiha in pusta, temveč ji pripravita mavrično otroško sobico.

2) Anastazija. Ime Anastazija izvira iz grške besede anastasis, ki pomeni preporod oziroma ponovno rojstvo, kot se vsako pomlad ponovno znova rodi narava. Morda vama dojenčica Anastazija prinese tudi nov pomen vajinega partnerstva.  

3) Flora. Če boste svojo novorojenčico poimenovali Flora, boste v njej prebudili božansko rožo, saj Flora v latinščina pomeni roža, poleg tega pa ima to ime tudi rimska boginja pomladi in rastlin. 

4) Iris. To ime rože ima grški izvor, pomeni pa mavrico. V grški mitologiji je bila Iris boginja mavrice, ki je kot posrednik med Zeusom in Hero na mavričnem mostu prenašala sporočila med nebom in zemljo. Ni čudno, da tisti najbolj dragoceni del očesa prav tako imenujemo iris.

5) Lili ali Lilija. To nežno ime izvira iz latinske besede lilium, ki ima izvor v grški besedi leirion. Gre za ime čudovite rože z belimi cvetovi, zaradi katere to ime še danes simbolizira čistost in iskrenost.

 

PREBERITE TUDI: Najbolj srčkana imena za deklice

 

6) Magnolija. Zakaj ne bi svoje novorojenčice poimenovali po tej čudoviti rastlini z nežnimi cvetovi? Ime Magnolija izvira iz francoščine oziroma natančneje iz priimka francoskega botanika Pierre Magnola, po katerem se imenuje ta rastlina, ki s svojimi popki naznanja prihod pomladi. 

7) Nova. Vsako pomlad začnemo znova. In prav to pooseblja to čudovito ime Nova, ki ima latinski izvor ter v astronomiji označuje zvezde, ki nenadoma močno zažarijo, nato pa umrejo. Kot vsako novo življenje na Zemlji.

8) Popi. To ime, ki izvira iz latinščine, v angleščini pomeni rdečo rožo. Morda vam bo bolj všeč različica Pipa, prav obe imeni pa sta ravno pravšnji za vse prikupne, radovedne in navihane deklice. 

9) Una. To manj znano dekliško ime izvira iz Irske, saj v irščini Oona pomeni jagnje. Kot se začne vsaka pomlad in vsako novo življenje - nedolžno, predano in polno zaupanja. V irski mitologiji je bila Oona hči kralja Lochlainn, vaša Una pa bo zagotovo princeska vašega domačega kraljestva.

10) Vesna. To slovansko ime pomeni pomlad, sicer pa ima starodavni indoevropski izvor, kjer se v sanskritski obliki imenuje Vasantha«. Vesna sicer ni več med najbolj popularnimi imeni za leto 2021, vendar je to lahko še dodaten razlog, da svojo hči poimenujete prav po pomladi.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
5
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
4
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
4
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...
4



Otroška imena: Nežna imena za nežne otroke
Izbrali smo dvajset nekoliko manj znanih čudovitih nežnih imen za vse nežne deklice in dečke, ki bodo nekoč zrasli v čud...
Najbolj srčkana imena za deklice
photo
V galeriji spodaj preverite najbolj srčkana imena za deklice v angleškem jeziku, ki so pospremljena s kratkim opisom ime...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?