|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pismo otroku ob začetku šolskega leta

Helena Primic, 30.8.2023
Kaj sporočiti otroku ob začetku šolskega leta, ki veliko staršev in posledično tudi otrok spravlja v stisko?

image
Jaz sem ponosen/na nate in ti povsem zaupam. (Foto: Pexels.com)
/11


To je primer pisma, ki ga napišite svojemu prvošolcu. Začetek šole je zanj stresen - novi prostori, novi obrazi, vse je novo, zato ga spomnite na vse tiste lepe stvari, ki ga čakajo. 

Kaj torej zaželeti otroku, ki se bo kmalu prvič odpravil v šolo?


Pismo otroku

Dragi moj šolar!

Vem, šola je morda videti strašna. Nekaterih reči se bojiš in ne veš, kako jih boš sprejel. Morda pa te sploh ne motijo in imaš občutek, da spet odrasli preveč kompliciramo.

Karkoli čutiš, je ok.

Jaz sem ponosen/na nate in ti povsem zaupam. Zaupam, da mi boš povedal, kako se počutiš v šoli, kaj je zate vendarle preveč in kje potrebuješ mojo pomoč. 

 

PREBERITE TUDI: Sramežljiv otrok - Kako mu pomagati?

 

Saj veš, v šoli te čaka veliko zanimivih, igrivih, neverjetnih, zabavnih, pa kdaj tudi dolgočasnih in težih reči. Kot doma in v življenju na sploh.

Spet boš srečal tudi svoje prijatelje, skrite simpatije, "samo" sošolce, pa tudi sovražnike, kot jim ti praviš. Bodi do prav vseh vedno spoštljiv ter ne pozabi, da vsak nosi svojo zgodbo in svoje skrite bolečine. Tudi tisti fant, ki te zafrkava, in tista punca, ki te ne mara, kakšen večer v svoji postelji skrivoma joka in se počuti osamljeno.

Zato bodi prijazen in sočuten tako do drugih kot do samega sebe!

 

Pa ne pozabi, da v šolo ne hodiš zato, da boš imel same petice ter bomo starši in učitelji zato ponosni nate. Poskusi vsak dan, ko boš sedel za klopjo in te bo jesensko sonce vleklo ven na igrišče, radovedno preveriti, kaj zanimivega bo danes povedal učitelj o svetu in življenju. Morda mu celo postaviš kakšno vprašanje, ki se ti bo porodilo ob njegovi razlagi. To si boš namreč najbolj in morda celo za vedno zapomnil. Brez domače naloge in ponavljanja.

Kakorkoli namreč obrnem, je to tvoja šola in tvoja priložnost, da se naučiš kaj novega, kar ti bo pomagalo doseči svoje sanje. Ker sanjam pa se resnično ne smeš nikoli odpovedati. To mi moraš obljubiti! Pa čeprav te bodo odrasli morda prepričevali, da je čas, da nehaš sanjariti. Toda ne pozabi pa tudi, da je za to, da bodo tvoje sanje nekoč postale realnost, treba tudi nekaj storiti. Kaj prebrati, se česa naučiti, morda kaj raziskati, celo preizkusiti in novega spoznati.

Jaz neomajno verjamem vate in v tvoje sanje!

 

PREBERITE TUDI: Podprite otroka, ko stopa na svojo pot

 

Zato ti ob začetku tega šolskega leta želim uspešno raziskovanje sveta, življenja in samega sebe tudi v šolskih klopeh.

Na čim več šolskih trenutkov, o katerih boš lahko nekoč pripovedoval svojim vnukom in mojim pravnukom!

 

Tvoja mama/oče

 

Posebno opozorilo: To je seveda le predlog pisma, ki bo imelo največji učinek le takrat, če ga boste starši napisali "v svojem jeziku" in iz srca. Če boste otroku iskreno povedali to, kar nosite globoko v sebi, pa nekako nikoli ni prave priložnosti, da bi otroku to sporočili. Tako kot zaupate v otroke zaupajte tudi sebi!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
9
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
7
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
6
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
4



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Igre, s katerimi se bo otrok učil socialni...
Zgolj z žuganjem se ne pride daleč. Otroci morajo razumeti in velikokrat uporabiti koncepte mehkih veščin, preden jih po...