|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Po carskem rezu je dobro žvečiti žvečilke

Uredništvo Ringaraja.net, 28.10.2022
Nosečke, če si ravnokar pripravljate torbo za v porodnišnico, spakirajte tudi žvečilne gumije. Še posebej to velja za tiste, ki imate napovedan carski rez. Zakaj? Žvečilni gumi namreč pospeši okrevanje po carskem rezu.

image
Žvečilni gumi pospeši okrevanje po carskem rezu. (Freepik.com)
/11


Raziskava, objavljena v Journal of Maternal-Fetal and Neonatal Medicine je preučevala učinek žvečilnih gumijev na okrevanje po carskem rezu. 


Z analizo 17 primerov, ki so vključevali več kot 3000 žensk, so raziskovalci poskušali priti do zaključka, ali lahko žvečilni gumi olajša porod. Ženske so takoj po porodu dobile žvečilni gumi, ki so ga žvečile trikrat na dan po 30 minut.


Rezultati so pokazali, da žvečilni gumi prispeva k hitrejšemu okrevanju prebavnega sistema. Ženske so začele hitreje spuščati vetrove in prav tako je žvečenje spodbudilo telo k hitrejšemu odvajanju blata kot pri tistih, ki niso uporabljale žvečilnega gumija.


PREBERITE TUDI: Koliko carskih rezov lahko imate in kako dolgo čakati?

 

Ne samo, da se je čas okrevanja črevesja skrajšal, ampak je bilo tudi manj primerov slabosti in bruhanja. Ženske, ki so žvečile žvečilni gumi, so tudi bistveno hitreje pridobile apetit.


Žvečilni gumi takoj po carskem rezu 

Po analizi rezultatov so raziskovalci prišli do zaključkov, da je treba: "žvečilni gumi žvečiti takoj po carskem rezu in to početi trikrat na dan po pol ure, dokler se ne pojavijo vetrovi, kar je znak začetka okrevanja prebavnega sistema." Prav tako so priporočili, da bolnišnice začnejo razmišljati o uporabi žvečilnih gumijev v pooperativni negi.

 

Dr. Gino Pecoraro je povedal, kako lahko preprosto in poceni zdravljenje, kot je to, resnično pomaga ženskam hitreje okrevati. 

"Prihranki zdravstvenega sistema zaradi krajšega bivanja porodnic v porodnišnici, medtem ko čakajo, da si prebavni trakt opomore, bi lahko bili prav tako pomemben razlog," je dejal dr. Pecoraro. "Takšni prihranki bi lahko pustili prostor za vlaganje denarja v druge stvari, ki trenutno niso zajete, kot je na primer poporodna skrb za duševno zdravje."


PREBERITE TUDI: Ste že slišali za postopek carski rez s pomočjo matere?


VIR: Index.hr/Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Test za nosečnost: kako ga pravilno uporab...
Domači test za ugotavljanje nosečnosti je pogosto prvi na katerega se "obrnemo", ko želimo izvedeti ali smo noseči ali...
6
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
4
Pridobivanje telesne teže po mesecih noseč...
Koliko kilogramov je priporočljivo pridobiti v določenem trimesečju nosečnosti in zakaj teža tako različno narašča?
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3



Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?