|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Spontani splav: Za ponovno zanositev ni potrebno čakati tri mesece

Uredništvo Ringaraja.net, 18.1.2024
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zanositev znotraj teh treh mesecev naj bi celo pomenila uspešnejšo donositev.

image
Po spontanem splavi lahko ponovno zanositev načrtujeta takoj. (Freepik.com)
/11


Po spontanem splavu ginekologi običajno svetujejo, da je potrebno počakati vsaj tri mesece, preden ponovno zanositvijo. Glede na najnovejšo študijo ameriškega Nacionalnega inštituta za zdravje, ki je bila objavljena v reviji Obstetrics & Gynecology (Porodništvo in ginekologija), pa naj bi po spontanem splavu v zgodnji nosečnosti (pred 20 tednom) ravno zanositev znotraj teh treh mesecev dejansko povečala možnosti za uspešnejšo nosečnost.

»Glede na dobljene rezultate lahko ženske, ki poskušajo zanositi v obdobju teh treh mesecev po spontanem splavu, zanosijo hitreje, predvsem bolj hitro od žensk, ki s ponovno nosečnostjo odlašajo tri mesece in več,« je povedal avtor raziskave dr. Enrique Schisterman.

 

PREBERITE TUDI: Miti o spontanem splavu

 

Strokovnjaki so preučili tudi podatke raziskave o vplivu nižje doze aspirina, opravljene na vzorcu več kot tisoč žensk, ki so imele spontani splav. Približno tri četrtine teh žensk je poskušalo ponovno zanositi po splavu v zgodnji nosečnosti v obdobju treh mesecev in kar 69 odstotkov zanositev je bilo uspešnih. Na drugi strani pa je uspešno zanosila samo polovica žensk, ki so na ponovno nosečnost čakale več kot tri in manj kot šest mesecev. Hkrati so imele te ženske tudi večje možnosti, da se jim rodi živ otrok (50 %), v primerjavi z ženskami, ki so na ponovno zanositev čakale (36 %). Raziskava je pokazala še, da ni večjega tveganja za zaplete v nosečnosti, če ženska po splavu zanosi prej kot v treh mesecih.

 

Čeprav strokovnjaki trdijo, da ni nobenega fizičnega razloga, da bi po spontanem splavu odlašali z zanositvijo, dejansko veliko parov po tej preizkušnji čustveno ni sposobna za novo nosečnost. Ena od avtoric te študije, dr. Karen Schliep, svetuje, naj pari, ki so na to pripravljeni, le poskusijo s ponovno zanositvijo prej in ne čakajo, da pretečejo trije meseci.

 

PREBERITE TUDI: Kaj NE reči ženski, ki je imela spontani splav? 

VIR: https://miss7mama.24sata.hr

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
9
Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
6
Kateri del dneva je najboljši za zanositev?
V katerih mesecih in urah dneva so najbolj na višku koncentracija sperme, skupno število spermijev in normalna morfologi...
5
Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.
4



Kakšna je zdrava in plodna sperma?
Če je v moškem ejakulatu manj kot deset milijonov spermijev na mililiter sperme, se to šteje kot nizko število spermijev...
Luteinizirajoči hormon (LH) in pomen vredn...
Luteinizirajoči hormon proizvaja hipofiza in je izjemno pomemben za pravilno delovanje reproduktivnega sistema. Pri žens...