|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Počitniško družinsko ustvarjanje - ideje

Uredništvo Ringaraja.net, 13.10.2022
Ustvarjanje je zanimiv, zabaven in izjemno koristen družinski hobi. Počitnice so pravi čas za to, da sprostite svojo ustvarjalnost. S pomočjo naših idej, ki jih najdete v članku, vam bo zagotovo šlo odlično od rok.

image
S skupnimi družinskimi trenutki krepimo medsebojno povezanost. (Pixabay.com)
/11


Prednosti ustvarjanja je ogromno

Prek ustvarjanja skupaj z otroki veliko pridobimo vsi družinski člani, veliki in mali. Otrok prek ustvarjanja krepi svojo domišljijo, se lahko izraža in razvije občutek, da je nekaj dosegel. Z izrezovanjem, lepljenjem, risanjem, barvanjem in drugimi ustvarjalnimi tehnikami otrok spoznava barve, oblike, rešuje osnovne matematične probleme in vadi risanje. Otroci, ki radi ustvarjajo in jih k temu spodbujamo, imajo tudi boljšo koordinacijo med očmi in rokami ter boljše motorične sposobnosti. Poleg vsega tega tudi hitreje mislijo ter sprejemajo odločitve.


Na drugi strani imamo od skupnih ustvarjalnih trenutkov z otroki veliko koristi tudi starši. Ob druženju z otrokom sem med nami krepijo družinske vezi. Ko skupaj ustvarjamo in če smo ob tem malce bolj pozorni, lahko vidimo, kako naš otrok razmišlja, kako se izraža, kar nam veliko pove o tem kaj čuti in kako se počuti. Med ustvarjanjem težko razmišljamo o vsakdanjih skrbeh, zato je tudi za nas odrasle to čas za sprostitev in odkrivanje lastne igrivosti, otroške energije in kreativnosti.

 

PREBERITE TUDI: Ustvarjanje z otroki je pomembno za njihov razvoj

 

Za ustvarjanje je vedno pravi čas

Priložnosti za ustvarjanje je zelo veliko: v deževnem popoldnevu, ob prazničnih dneh, za posebne priložnosti, kot je očkov rojstni dan ali materinski dan, ustvarjanje je odlična ideja za popestritev rojstnodnevne zabave otrok, ustvarjalno pa lahko izkoristimo tudi počitniške in dopustniške dni. Priložnosti je veliko, le malce volje je potrebno in nekaj dobrih idej, da lažje začnemo. Če vam na trenutno manjka navdiha, da bi se ustvarjanja zares lotili, smo vam poiskali nekaj zanimivih idej v nadaljevanju.


Ringarajine jesenske ustvarjalne ideje

Veliko ustvarjalnih idej na Ringaraji z nami delijo naši starši na forumu in dve nadvse zanimivi nam je pokazala mamica Nataša. Namige je sicer našla na spletu, izdelki pa so nastali izpod rok njenih otrok. Poskusite lahko tudi vi, enostavno je in zabavno!

 

Narava je polna materialov za ustvarjanje, še posebej v barvitem jesenskem času. Izkoristite lep počitniški dan za sprehod po gozdu, naberite pisano listje in gozdne plodove, ki jih lahko ustvarjalno uporabite na vse mogoče načine. Za izhodišče vam dve jesenski ideji ponujamo mi:


jesensko ustvarjanje


Izdelovanje inštrumentov in počitniški koncert

Pri raziskovanu okolice na družinskih izletih in počitniških potepanjih lahko marsikaj zanimivega odkrijete in če ste odprtega duha najdete tudi veliko idej, ki jih lahko poustvarite doma. Ste že kdaj slišali za brkljo? Nikoli? Tukaj boste izvedeli več o tem zanimivem inštrumentu in našli navodila, kako lahko brkljo in še druga zanimiva stara glasbila naredite skupaj z otrokom doma. Potem lahko še pripravite zaključni počitniški koncert za babice, dedek, tete in strice. Odličen zaključek počitnic!

 

PREBERITE TUDI: Jesenske sovice - ideja za ustvarjanje (VIDEO)

 

Ustvarjanje za najbolj grozljivo noč v letu

Najbolj grozljiva noč, ki jo konec oktrobra tudi pri nas vedno raje praznujemo, je odlična priložnost, da spustite svojega kreativnega duha na plano. Naj bodo pajki, duhovi, buče in netopirji vsepovsod po vašem domu. Za noč čarovnic je dovoljeno pretiravati s strahotnimi pošastmi, ki jih, seveda, ustvarite s pomočjo vaših škratov. Naše strašljive ideje (kliknite nanje in za vsako boste našli navodila za izdelovanje):


tulci

 

Na svetovnem spletu lahko poiščete še kakšno zanimivo ustvarjalno idejo. Navdušeni bomo, če boste svoje mojstrovine delili z nami na forumu ali našem Facebook profilu.

Tako, zdaj ste brez izgovorov. Veselo na ustvarjalno delo!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
16
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
10
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
8
1. april: Ideje za prvoaprilske potegavščine
Bi radi koga potegnili, pa nimate prave ideje. V članku jih boste našli nekaj, ki jih lahko "skuhate" na hitro oziroma...
7



Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...
10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...