|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

POPKOVNICA: BOGAT IN ETIČEN VIR MATIČNIH CELIC

Neocelica, 1.6.2011
N. Forraz in Colin P. McGuckin, vodilna znanstvenika na področju matičnih celic, v članku naredita povzetek trenutnega stanja in definirata koncept regenerativne medicine ter se osredotočita predvsem na bogat vir matičnih celic – tkivo popkovnice.

image
/11


V znanstveni reviji Cell proliferation, sta N. Forraz in Colin P. McGuckin, vodilna znanstvenika na področju matičnih celic, v članku  »The umbilical cord: a rich and ethical stem cell source to advance regenerative« naredila povzetek trenutnega stanja in definirala koncept regenerativne medicine ter se osredotočilapredvsem na bogat vir matičnih celic – tkivo popkovnice. Popkovnično kri uporabljajo v klinične namene že več kot 20 let za transplantacijo matičnih celic krvi. Zadnje čase postaja vse bolj jasno, da je tkivo popkovnice  zelo bogat vir matičnih celic, ki se lahko diferencirajo v celice različnih tkiv (jetra, pankreas, možgani,…) in vitro in in vivo. Te obetajoče študije odpirajo nove možnosti uporabe neonatalnih matičnih celic, ki se sedaj uporabljajo za zdravljenje bolezni krvi,  v kliničnih študijah pa za zdravljenje  avtoimunih bolezni, cerebralne paralize in diabetesa tipa 1.

Več o potencialu shranjevanja preberite v članku: N. Forraz and C.P. McGuckin: The umbilical cord: a rich and ethical stem cell source to advance regenerative (članek je v angleščini)

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5
Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...
5



Čudež sodobne medicine
Medicina že več kot 50 let uporablja matične celice za zdravljenje resnih obolenj. Samo v Evropi tako vsako leto ukrepaj...
Štiriletna deklica ozdravljena možganskega...
Alba, španska deklica, ki so ji diagnosticirali možganskega raka pri starosti dveh let, sedaj velja za ozdravljeno. Njen...