|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pot otroka od ljubezni do zanositve

Eva Brovinsky in Vesna Juvan, 9.3.2015
Nosečnost ni simptom, kaj šele bolezen. Čeprav nam je to skoraj vsem jasno, je tabujev še vedno preveč. Kako težko je šele govoriti o obdobju pred nosečnostjo! ˝Nosečnost˝ se namreč prične, dolgo preden zanosite ali pomislite, da bi imeli otroka.

image
Redki pari se na nosečnost resnično pripravijo.
/11


Knjig o nosečnosti ne manjka, prava poplava jih je. Prav tako o starševstvu in vzgoji v vseh fazah odraščanja. Obdobje pred zanositvijo pa v stroki izjemno redko obravnavajo, njegovega pomena se zavemo šele retrospektivno, če sploh.

 

Marsikatero žensko doleti nosečnost po naključju. Dandanes je vse več takih, ki se za nosečnost odločijo, toda redki pari se na nosečnost resnično pripravijo. Ukvarjajo se predvsem s površinskimi skrbmi: ali sta stanovanje in avto dovolj velika, kako opremiti otroško sobo in kakšne barve naj bo voziček, pomembno je vprašanje varnosti in gmotne preskrbljenosti ter varstvo. Pa je to res dovolj?

Redko kdo sploh pomisli na kaj globljega in se vpraša, denimo: »Ali sva zares pripravljena reproducirati najini telesi in duha, v stanju v katerem sta sedaj?« (Skratka narediti iz njiju novo telo in duha.) Če s partnerjem na to vprašanje odgovorita z ne, potem bi se bilo vredno posvetiti področjem, ki bodo nosečnost in starševstvo naredila zares polno in sproščeno.

 

Vitalnost in zdravje telesa

Je moje telo dovolj vitalno, da bom nosečnost preživela zdrava in pripravljena na spremembe, ki se bodo zgodile? Sem dovolj vzdržljiva, da bova lahko brez stresa poskrbela za potrebe otroka v prvih mesecih po rojstvu? Je moje telo fizično in energijsko dovolj dobro pripravljeno, da bo nudilo mojemu otroku dober start? Taoisti delijo življenjsko energijo na podedovano (oz. tisto, ki je kasneje z vajami in načinom življenja ne moremo spreminjati) in tisto, ki jo lahko usmerjamo in spreminjamo.


Nosečnost in porod sta kot maraton;

nihče ne gre teči maratona, ne da bi se dovolj zgodaj pripravil z ustrezno, redno vadbo in telesno pripravo.


Odnos do bivših partnerjev

Ste že slišali za telegonijo? Ta pojav je bil poznan do 19. stoletja, potem pa je utonil v pozabo. Bistvo telegonije je, da vsak moški, s katerim je imela ženska spolni odnos, v njej pusti energijski »zapis«. Ta zapis se lahko prenese na otroka, ne glede na to, s katerim partnerjem ga je dejansko spočela. Te zapise je mogoče izbrisati.

Odnos do bivših partnerjev pa je pomemben tudi zato, ker ima veliko ljudi del svoje energije še vedno pri bivšem partnerju, naše misli se vrtijo okoli krivic in dogodkov v prejšnjih partnerstvih ... Pomembno je, da uporabimo eno izmed tehnik rezanja vezi z bivšimi partnerji, da bi lahko svoje življenje v celoti posvetili svoji sedanji družini oziroma partnerstvu.

 

Vloga v družini

Vredno je razmisliti o vzorcih v družini, ki se morda prenašajo iz generacije v generacijo. Če jih zares razrešimo in najdemo ljubezen, ki deluje zdravilno na odnos, otroku podarimo blaginjo v ljubeči skupnosti. Če le malo pobrskate, boste zlahka našli orodja, s katerimi je mogoče seči do družinskih vzorcev in jih ozavestiti. Ena izmed tehnik, ki nam lahko pomaga je postavitev družine.

 

Ali razumem menstrualni cikel?

Potrebe ženske se iz tedna v teden spreminjajo. Na okolico se v vsakem delu menstrualnega cikla ženska odziva drugače. PMS-u bi se lahko izognile, če bi v tednu pred menstruacijo razumele, kaj takrat potrebujejo in bi to znale razložiti tudi svojemu partnerju. Tudi moški bi ženske veliko lažje razumeli, če bi vedeli, da vsak teden živijo z 'drugo žensko'. Potrebe in spolne želje ženske se spreminjajo skozi štiritedenski cikel.

 

Čas za pripravo na zanositev

Prihod otroka je proslava, praznovanje. Vse več žensk nas je, ki pripravo na zanositev jemljemo resno in ji želimo posvetiti čas in energijo. Ste se pripravljeni poglobiti v razumevanje sebe in svojega telesa? Bi radi razumeli spremembe, ki se bodo zgodile v času nosečnosti, poroda in v novi družini? Si želite, da vas tudi vaš partner razume in podpira?

 

Če vi ali katera od vaših prijateljic/prijateljev razmišlja o otroku v naslednjem letu ali dveh, vas vabimo, da malo prebrskate našo spletno stran http://zanositev.wordpress.com/ in si preberete več o tem kako se lahko sami ali pa skupaj z nami v šestih mesecih pripravite na zavestno zanositev in katere teme je vredno predelati.

SIJAJ, društvo za harmonijo življenja

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
5
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
4
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
4
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
3



V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki
Znanstveniki so dokazali, da šetraj pomaga odpraviti prezgodnji izliv sperme - težava, ki se je moški največkrat zelo sr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?