|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pozor nevarni Piškoti Jaffa Cakes

Zveza potrošnikov Slovenije, 23.2.2011
Zdravstveni inšpektorat je vzorčil živila, pakirana v embalažo, ki vsebuje nevarne snovi, ki lahko zaradi svoje hlapnosti prehajajo na živilo tudi skozi plastični ovoj.
Ključne besede:

image
/11


(Foto: ZPS)

 

Pri piškotih Jaffa Cakes je ocena tveganja 100-odstotna, zato se do nadalnjega umika iz prodaje.

Vzorec kartonske embalaže, v katero je bilo pakirano živilo "Jaffa Cakes", je bil analiziran v laboratoriju Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije. Rezultati analiz vzorca kartonske embalaže omenjenega izdelka so pokazali, da kartonska embalaža vsebuje visoke vrednosti fotoiniciatorjev benzofenona in 4-metilbenzofenona, ki lahko prehajata v živilo iz kartonske embalaže, v katero je bilo živilo pakirano.

 

Ocena tveganja za vzorec je pokazala, da ob predvideni izpostavljenosti živila in ob predpostavki, da lahko nevarne snovi preidejo v živilo 100-odstotne, zato živilo lahko predstavlja tveganje za zdravje odraslih in otrok.


Podatki o izdelku:

Živilo (deklaracija): Jaffa Cakes
Izvor/poreklo: Srbija
Proizvajalec: Jaffa Crvenka, Srbija
Uvoznik: Mercator d.d. Ljubljana
Blagovna znamka: Jaffa
Rok uporabe: 26.02.2011
Neto teža: 150 g
Pakiranje: Kartonska škatla, v njej živilo v plastični vrečki

 


Uvoznik živila bo iz prometa preventivno umaknil tudi preostala živila Jaffa Cakes z roki uporabe do 26.2.2011 (Keksi jaffa pomaranča 300 g, Keksi jaffa pomaranča 150 g, Keksi jaffa višnja 150 g in Keksi jaffa limona 150 g).

 

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da v primeru, da imate omenjeno živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci vegetarijanci so zdravi!
Zdravje je v veliki meri odvisno od skrbno izbrane uravnotežene prehrane. In kakšna naj bo zdrava prehrana? Mnenja strok...
3
Ugodni učinki jabolčnega soka in mineralne...
Lahko povzamemo, da »jabolčni sok« in »mineralna voda« vplivata na rast in preživetje rakavih celic (CaCo-2), in sicer t...
3
10 nasvetov, kako vzgojiti eko-otroka
Za to, da vzgojite eko-otroka in nekoč ekološko osveščenega odraslega, ne potrebujete niti posebnega znanja, niti dodatn...
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2



Slovenski vremenski rekordi
photo
Poglejte slovenske vremenske rekorde.
Zapri vodo, uporabi lonček!
V Sloveniji lahko vsako leto prihranimo do 14 milijard litrov vode. In to samo ob ščetkanju zob!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?