|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Evropski Dan Opazovanja Ptic In Ptičariada

www.ptice.si, 2.10.2010
2. in 3. oktobra praznujemo Evropski dan opazovanja ptic

image
/11


 

Vsako jesen iz Evrope v Afriko leti več kot 5 milijard ptic. Tretjina izmed njih se nikdar več ne vrne domov. Ptice navadno ne letijo brez postanka od svojih gnezdišč v prezimovališča. Na poti se tudi ustavljajo in sploh jeseni so ti postanki daljši. Na teh stalnih počivališčih, vmesnih postajah, se nahranijo in odpočijejo. Vsako leto prvi vikend oktobra spremljamo njihovo selitev. Pridružite se nam še vi!

 


2. oktober 2010:

PTIČARIADA

Družabno tekmovanje, ki ga ne smete zamuditi! Prijave so obvezne in jih zbira koordinator akcije Aljaž Rijavec na tel.št. 051 304 566.

Kaj je Ptičariada?

Beseda, ki je ne najdete v slovarju, še najmanj pa slovarju tujk. Nekaterim se ob tej besedi zbuja terenska radost, občutek družabnosti in vir ornitološke modrosti, ki nikoli ne presahne. Drugim ta beseda vliva slavo in ponos, nekomu drugemu pa morda celo strahospoštovanje. To je beseda, ki ne grize, vsekakor pa je to tudi DOGODEK, KI GA NIKAKOR NE SMETE ZAMUDITI!

Ptičariada se v letošnjem letu 2010 na dan 2. oktobra seli v prijeten ambient Vipavske doline in njene okolice, organizatorji pa obljubljamo nekaj novosti, nekaj presenečenj, in kar je najbolj pomembno, veliko družabnosti in nepozabnih trenutkov.

Na zdrav, tekmovalen način se bomo preizkusili v odkrivanju ptic na terenu in zaključili dan s prijetnim druženjem. Zmagovalce čakajo praktične nagrade in pa prestiž.

Ker je to v prvi vrsti družaben dogodek, lahko sodelujete samo v skupinah. Osnovna skupina so trojke, skupine pa številčno navzgor seveda niso omejene. Prijave sprejemamo do konca septembra na e-naslov aljazrijavec@yahoo.comE-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali pa GSM 051 304 566 (Aljaž). Vsa dodatna navodila bodo prijavljenim skupinam poslana naknadno.

Ptičarji in ptičarke le vkup!

 

3. oktober 2010:

 

Ornitološki sprehod po parku Tivoli (vodi Dare Fekonja)

 Dobimo se ob 9:00 na parkirnem prostoru pred kopališčem v Tivoliju

 

Naravni rezervat Škocjanski zatok (vodi ekipa NRŠZ)

 Dobimo se ob 9:00 pred bazo AMZS v Bertokih.

 

Mariborski mestni park (vodi Matjaž Premzl)

 Dobimo se ob 9:00 pred terarijem.

 

Medvedce (vodi Alen Ploj)

Dobimo se ob 9:45 na železniški postaji na Pragerskem.

 

Zbiljsko jezero (vodi Tone Trebar)

 Dobimo se ob 9:00 na parkirišču pri Zbiljskem jezeru.

 

Ribnik Vrbje pri Žalcu (vodita Miha Kronovšek in Jure Novak)

 Dobimo se ob 9:00 na avtobusni postaji v Žalcu.

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
7
Eko igre za prosti čas
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko
5
Slovenski vremenski rekordi
Poglejte slovenske vremenske rekorde.
3
Razlika med ekološkim in konvencionalnim m...
V čem se ekološko mleko razlikuje od konvencionalnega.
3



Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?