|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Mini palačinke, ki so obnorele svet

Uredništvo Ringaraja.net, 24.8.2020
Družbena omrežja so preplavile objave za poslastico, ki je v resnici precej običajna saj gre za običajne palačinke. Zakaj torej takšno navdušenje nad njimi? Preverite, zakaj so te palačinke tako posebne in recept zanje.

image
Te mini palačinke lahko pripravite na tisoč načinov, brez pretiranega kompliciranja. (FOTO: Freepik.com)
/11


Ves viralni svet se navdušuje nad mini palačinkami, ki jih lahko jemo kot kosmiče, torej tako da jih prelijemo z mlekom, jogurtom ali drugim prelivom po izbiri. Te mini palačinke so dejansko nov hit na družabnih omrežjih kot sta Tik Tok in Instagram. Zakaj? Jasno, zato ker jih je res enostavno narediti, so zelo okusne in simpatične na pogled.


Tisti, ki so se lotili njihove priprave pravijo, da so še bolj enostavne za pripravo kot klasične palačinke, zgledajo pa res prav posebne in zato ni nič čudnega, da jih je virtualni svet družabnih omrežij tako »pograbil«.

 

Priprava je res enostavna

Recept je pravzaprav popolnoma enak kot za običajne palačinke – narediti moramo popolnoma identično zmes (recept zanjo boste našli na dnu članka). Razlika pa je v pripravi oziroma peki. Namesto, da v namaščeno ponev za palačinke vlijemo toliko zmesi, da pokrije dno, moramo vanjo vliti več manjših kapljic zmesi, da dobimo več majhnih palačink.

Mogoče to na prvi pogled zveni bolj kompliciran postopek, ampak obstaja kar nekaj trikov, da uspejo popolne mini palačinke. Na primer zmes v ponev vlijemo s pomočjo preluknjane plastične vrečke ali jo prelijemo v plastenko, kateri smo preluknjali zamašek.

Palačinke potem le zapečemo z obeh strani in jih preložimo v skodelico. To je to, nobene posebne znanosti!

 

 

Osnovni recept za palačinkino maso

Za 16 palačink potrebujemo:

– 250 g moke

– 2 (4) jajca

– 6 (4–5) dl mleka

– ščep soli

Če bomo delali sladke palačinke lahko dodamo še žlico sladkorja, po želji pa tudi vanilijev sladkor, cimet, muškatni orešček ...

 

Koliko jajc dejansko potrebujemo?

Odvisno od tega, ali imamo čas testo pustiti počivati ali ne. Če bomo pustili zmes, da počiva, jo lahko naredimo z manj jajci (le z dvema) in prilijemo več (do 6 dl) tekočine, v kolikor pa maso potrebujemo takoj, raje uporabimo štiri jajca in prilijemo manj tekočine.

 

Priprava mase

1. V posodo ubijemo jajca, dodamo moko, sol, sladkor (po želji tudi izbrane začimbe) in prilijemo mleko. Polovico mleka ali vso količino lahko nadomestimo z (mineralno) vodo.

Če želimo bolj rahle palačinke lahko vanje vmešamo pecilni prašek, sodo bikarbono, namesto mleka dodamo mineralno vodo ali pivo. Pri dodajanju pecilnega praška (oziroma sode bikarbone) ne pretiravamo, saj ga sicer hitro čutimo v spečenih palačinkah, Dovolj je le ščepec. S pecilnim praškom dejansko dobimo zelo rahle palačinke, ki pa so nekoliko bolj zahtevne za peko in obračanje.


2. Testo zmešamo v gladko zmes na roko z metlico, še lažje nam bo zmes brez grudic nastala s pomočjo električnega mešalnika.


3. Pokrito pustimo počivati na sobni temperaturi deset minut, še bolje pol ure, da se sestavine lepo povežejo. Če bomo testo potrebovali šele čez nekaj ur, ga shranimo v hladilniku.

 

Mini palačinke kot kosmiči so najbolj priljubljena viralna poslastica

O priljubljenosti mini »palačinkastih kosmičev« priča podatek, da obstaja pod ključnikom (hashtag) #pancakecereals več kot 10,6 milijonov rezultatov. Na družabnih omrežjih lahko tako zasledimo vse od tega, kako so se uporabniki lotili tega izziva, kako so osnovni recept izboljšali, katere prelive so uporabili in še in še. Nekateri so jih res izpopolnili do popolnosti, jim dodali pisane barve, jih spekli v vse mogoče oblike, dodali raznorazne dodatke in prelive ...

Skratka, možnosti, da z njimi presenetite svoje male in velike palačinkarje tudi vi so samo stvar vaše kuharske domišljije in ustvarjalnosti. Prepričani smo, da bodo mini palačinke velikokrat na družinskem jedilniku.

 

 

VIRI: Hudo.com, Odprtakuhinja, Instagram

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Namigi za preproste večerje
Kako pripraviti okusno in zdravo večerjo, ki je primerna tako za uvajanje hrane za dojenčka kot tudi za celotno družino?
6
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
6
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
5
RECEPT: Najboljši domači beli in pirin kruh
Omamen vonj po sveže pečenem kruhu naravnost iz domače pečice, bo spravil iz postelje še tako velike zaspance. Ponujamo ...
4



3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
photo
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?