|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept: Volneno srce z marmelado

Fala slonček, 26.1.2023
Recept za zares okusno volneno srce z marmelado, ki ga bodo z veseljem pojedli vsi v družini, pa še z obliko pokažemo, kaj nam pomenijo.

image
/11


Testo (količina zadošča za 2 srčka):

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

700 g moke

250 ml sladke smetane

200 g mleka

60 g sladkorja

3 rumenjake

5 žlic olja

2 mali žlički soli

 

Nadev:

300 g marmelade

Jajce za premaz

 

Priprava: 

Moki primešamo kislo testo Fala, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na deset delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. Z nožem za pico razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove. Na nerazrezani del testa pa razporedimo 2-3 žličke marmelade. Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven in zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove, tako da dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne. Po pet jih zložimo jih v model v obliki srca; količina zadošča za dva srčka.

Volneno srce pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajano volneno srce premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga 45 minut na 180 °C, da se lepo obarva.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Policistični jajčniki - pripravki za zdrav...
Policistični jajčniki so pogosta težava žensk, veliko preglavic pa jim povzročajo predvsem pri zanositvi. S hrano lahko ...
4
Valentinovi posladki brez pečenja
Ko vam zmanjka časa, pa bi svoje ljubljene vendarle radi presenetili z valentinovim posladkom ...
3
Kako iz kuhinjskih ostankov ustvariti rast...
Tale priročnik Naj zraste spet bi moral biti v vsaki družinski kuhinji! Zakaj, preverite v članku.
3
Zdravilni napitek, ki zmanjšuje apetit
Če se trudite shujšati in želite živeti zdravo, potem vam bo ta recept prišel zelo prav. Z njim boste zaužili veliko hra...
3



Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
Kako pripraviti slanico za pitje?
Za pripravo slanice potrebujete kristale himalajske soli, ki jih položite v kozarec ali stekleničko in jih raztopite v č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?