|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Top 3 božične kulinarične uspešnice

Uredništvo Ringaraja.net, 18.12.2023
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!

image
Otroci bodo z veseljem sodelovali pri peki božičnih dobrot.
/11


December je seveda tudi čas posebnih božičnih kulinaričnih dobrot. Ki bodo še toliko bolj okusne, če jih boste pripravili skupaj z otroki.

Katere so tiste božične kulinarične uspešnice, ki jih bodo z veseljem zmazali tako otroci kot gostje?

Zbrali smo tri božične ideje, ki so najbolj prepričale obiskovalce Ringaraja.net.

 

1. Večna potica

Že babice so vedele, da Božiča ni brez dobre potice. Tiste "ta prave" - izdelane z domačimi sestavinami in veliko ljubezni. Pa čeprav jo boste morda pekli cel popoldan, naj vam ne bo škoda časa in energije, saj je pravzaprav to bistvo Božiča - da se znamo ustaviti in povsem posvetiti trenutku tukaj in zdaj. Če boste potico pekli skupaj z otroki, se zato nikar ne čudite, če bodo povsem pozabili na mobilni telefon in risanke. Ker noben svet na spletu ni tako zanimiv kot to, da lahko otroške ročice mesijo testo in opazujejo, kako testo pred njihovimi očmi vzhaja.

Če želite klasično orehovo potico, na tej povezavi najdete odličen recept, ki vam enostavno mora uspeti.

Lahko pa letos otroke in goste presenetite z lešnikovo potico, za katero najdete recept tukaj.

 

potica

Lešnikova potica

 

PREBERITE TUDI: 5 sprememb za zdravo družinsko prehrano

 

2. Božiček ali Dedek Mraz, novoletna jelka ali pujski za srečo

Otroci obožujejo sladice in jedi v obliki, ki jo lahko prepoznajo. Okus kape od Božička je vsekakor drugačen kot okus navadne potice ali pogače!

In čeprav je na prvi pogled takšna božična jed morda videti zelo zakomplicirana, njena priprava sploh ni tako težka. Le nekaj poguma in prakse potrebujete in kmalu boste pravi mojster za izdelovanje kvašenega Božička ali Dedka Mraza, novoletne jelke ali pujskov za srečo v prihodnjem letu 2020.

Tukaj lahko najdete recepte: Božiček ali Dedek Mraz, Vzhajana novoletna jelka in Kvašeni pujski za srečo.

 

PREBERITE TUDI: Jedi na žlico za hladne dni

 

recepti

Vzhajana novoletna jelka

 

3. Sladki prigrizki za goste, popoldansko malico ali božični zajtrk

"Mami, jaz bi nekaj sladkega," pogosto popoldne potožijo otroci. Namesto kupljenih sladkarij jim decembra ponudite doma spečene sladice, ki bodo gotovo manj škodile njihovemu zdravju kot bonboni in vse tiste kupljene čokoladice.

Če otrok obožuje nutello, skupaj specita (in pojejta, toda ne vseh naenkrat!) Vrtnice z nutello.

Čeprav nekateri otroci ne marajo rozin, jih drugi naravnost obožujejo. Za slednje bodo prava izbira Mini rozinine potičke, ki bodo šle v slast tudi ob jutranji kavi.

Tudi za najmlajše sladkosnedce in nosečnice so primerni Ajdovčki, ki jih boste pripravili v slabi uri. Morda pa otroke presenetite z Jelenčki, ki vam jih bodo otroci z veseljem pomagali speči. In seveda tudi pojesti.

 

recepti

Sladki jelenčki

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
4
Najboljša hrana za nosečnice
Pravilna, uravnotežena prehrana je zelo pomembna, ko pod srcem nosimo novo življenje, pa še toliko bolj. O tem, kako in ...
4
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
4
Danes so na jedilniku šparglji
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
4



Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?