|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rodil se je naš Tian

Ronja5, 24.1.2010
Končno sem si tudi jaz vzela nekaj minutk, da vam opišem kako se je nam dogajalo. V četrtek so bili krči že pogostejši in bolj boleči. Ampak še vedno ni bilo nič resnega. Vse skupaj se je zavleklo čez vikend, pravih popadkov pa od nikoder. V ponedeljek zjutraj ob sedmih se je odluščil čepek. Otroka sem spravila v šolo, potem pa sem šla še po zadnjih nakupih.

image
/11


Končno sem si tudi jaz vzela nekaj minutk, da vam opišem kako se je nam dogajalo.

V četrtek so bili krči že pogostejši in bolj boleči. Ampak še vedno ni bilo nič resnega. Vse skupaj se je zavleklo čez vikend, pravih popadkov pa od nikoder. V ponedeljek zjutraj ob sedmih se je odluščil čepek. Otroka sem spravila v šolo, potem pa sem šla še po zadnjih nakupih. Atija sem poklicala v službo in mu povedala, da se je začelo nekaj dogajat, da pa ni panike, saj pravih popadkov še ni. Zato je oddelal svojih 10 ur in prišel domov ob 16. uri. Popoldne sem počivala, naš ati pa je zaradi slabosti bruhal. Ob 18. mi je začela odtekat plodovnica. Popadkov pa od nikoder. Pogovarjala sem se z mamo po telefonu in je bila kar malo huda, češ kaj še delam doma.

Okrog pol sedmih sva se odpravila v porodnišnico. Voda je vedno bolj odtekala. Babica me je vprašala v kakšnem razmaku imam popadke. Nisem ji znala odgovorit, saj pravih popadkov ni bilo. Priklopili so me na CTG, popadki so se stopnjevali, ampak še zmeraj niso bili močni. Po kakšni uri so se okrepili in tudi babica se je odločila, da mi bo »pomagala«. Ob popadku mi je z roko hotela odstraniti »robek«. To se je nekajkrat ponovilo in je bilo zelooo neprijetno. Sama sem se ves čas poskušala sprostit, čeprav mi ni najbolj uspevalo. Noge so mi kar same lezle skupaj in tresla sem se kot šiba na vodi. Potem sem dobila še »flašo« - umetne popadke. Sem se kar prestrašila, saj sem takoj pomislila na govorice, kako baje umetni popadki dosti bolj bolijo. Moje izkušnje so drugačne. Ob 21 53 h sem v dveh potisnih popadkih rodila. Po prvem sem mojega vprašala, če je glavica že zunaj. Ko mi je pritrdil, sem si oddahnila, saj sem vedela, da smo pri koncu. Pri naslednjem se je naš junak Tian pokazal v celoti. Velik je bil 53 cm, tehtal je 4,020 kg.

Seveda je sledilo šivanje, saj brez epiziotomije ni šlo. Ati je takrat obveščal »žlahto«, da smo rodili. Kljub začetni slabosti se je ati dobro držal in nama zelo pomagal. Brisal me je z mokro brisačko, me božal in vzpodbujal. Prerezal je tudi popkovino in nas poslikal. Po porodu smo se še tri ure cartali. Porod je trajal vsega skupaj slabe 4 ure. Naj tudi jaz omenim, da mi je zelo pomagala knjiga Izziv poroda, za katero sem slišala na RR-u. Jo tudi jaz priporočam vsem. Zaradi nje sem bila bolje pripravljena na porod in sem ga doživljala drugače kot prva dva. Predvsem manj boleče.

Vsem, ki vas to še čaka želim čim manj bolečin!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
5



10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.
Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?