|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Samo da otrok ne bo lačen

Jure Marolt, 8.3.2022
Otroci so si zelo različni. Nekateri prisegajo samo na materino mleko, drugi pa obožujejo mlečno formulo. Ali pa so nekje vmes, malo tega in malo onega. Take izkušnje imamo tudi mi.

image
Nekateri se precej obremenjujejo s tem, da otrok ne sme zaužiti mlečne formule in naj bi se le dojil, ampak mislim, da moramo tudi v tem primeru poslušati otroka. (Osebni arhiv)
/11


Vesel sem, ker so vsi naši otroci ješči. To ne jemljem za samoumevno, še posebej zato, ker Tjaša tako pogosto razlaga, da ona ni rada jedla kot otrok in so bili resni interni družinski boji glede tega. Jaz pa sem vedno zelo rad jedel. V hrani sem videl srečo in veselje, kar se je poznalo tudi kasneje v mojih osnovnošolskih letih, ko sem rušil težnostne rekorde več generacij zapored. Ampak, veš kaj? Srečen sem pa tudi bil. Srečen, okrogel, nasmejan otrok.

 

Zdaj pa naši tamali prav tekmujejo, kdo bo več pojedel. Hladilnik je najbolj zapolnjen aparat pri nas, še pralni stroj se skrije. In osebna centrifuga naših otrok vseskozi laufa, ne glede na ceno toka, ker vedno nekaj žvečijo. Lačni, lačni, lačni, Maroltki smo lačni …


Vso to sprotno prehranjevanje in polnjenje nenasitnih želodčkov pa nas tudi kar precej stane. Bolje rečeno, mene stane, otrokom je vseeno. Večkrat tedensko grem v trgovino po "fasngo". V nekaj dneh pa so spet že izropali vse. Ampak drugi me vedno opozarjajo, da je ena najbolj frustrirajočih stvari to, da otrok noče jesti. Tako da evre (hrano) zamenjamo za srečo, ni problema. Samo da otrok ni lačen.


Otroci so si zelo različni. Nekateri prisegajo samo na materino mleko, drugi pa obožujejo mlečno formulo. Ali pa so nekje vmes, malo tega in malo onega. Take izkušnje imamo tudi mi. Prva se je le dojila, druga je hotela samo mlečno formulo, tretji pa malo kombinira, tako po želji in potrebi. Od mlečnih formul pa nam je daleč najljubša HiPP Organic Combiotic. Ker je najbolj kakovostna in zelo okusna. To pa pomeni, da so zadovoljni tako starši kot otroci.

 

Nekateri se precej obremenjujejo s tem, da otrok ne sme zaužiti mlečne formule in naj bi se le dojil, ampak mislim, da moramo tudi v tem primeru poslušati otroka. Nekateri otroci so potrpežljivi in lahko več ur zadovoljno sesajo, drugi pa znorijo, če mleko v sekundi ne priteče in je flaška za njih (in starše) prava odrešitev.


HiPP Organic Combiotic, njihova najbolj napredna mlečna formula, pa vsebuje Metafolin®. To je naravni vir folata, ki se nahaja v materinem mleku in od sedaj tudi v HiPP mlečni formuli. Dojenčkovo telo ga potrebuje za ključne razvojne korake, kar pomeni, da je bistven element zdrave rasti otroka. Več folatov potrebuje tudi mamica, ki je pravkar rodila in ki doji svojega otroka.


mlečna formula

HiPP Organic Combiotic vsebuje naravni vir folata, ki se nahaja v materinem mleku.


Pa še nekaj sem ugotovil - bolj sproščeni in neobremenjeni smo starši za mizo, bolj bo te navade prevzel tudi mali otročiček. Če vidi odraslega, da uživa v hrani, mu bo to početje takoj postalo bolj privlačno. Rad posnema tiste vedenjske vzorce, ki nam prinašajo nasmeh na obraz.

 

Že jaz, odrasel človek v zgodnjih srednjih letih, se sila veselim obrokov. Pogosto se zalotim, ko razmišljam o tem, kako si bom pripravil okusen zajtrk, kaj dobrega bo tokrat za kosilo, kakšna sadna malica je tokrat na vrsti in kaj se skriva v hladilniku za večerjo. Tako da otroci samo sledijo temu zgledu. Sit človek je srečen človek. Sit otrok je srečen otrok. Srečen otrok = srečni starši.

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
12
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
9
Tako izgledajo mlečne žleze
Skupine mlečnih žlez so videti kot rože, uporabniki družbenih omrežij pa so na to sliko reagirali različno. Nekateri so ...
4
Pomen imena Maša
Dobili smo drugo finalistko epske bitke imen! To je Nika, ki je v prvem polfinalu premagala Mašo.
4



Ali lahko materino mleko pogrevamo?
Ali lahko presežek mleka, ki si ga ob dojenju iztisnemo in shranimo v hladilniku ali zamrznemo, pogrejemo? Preverite, ka...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?