|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Si lahko moj otrok še malo, samo minuto?

Uredništvo Ringaraja.net, 23.7.2023
Poslušam tvoje zahteve ves dan, vsak dan. So kot ptice, ki žvrgolijo v mojih ušesih.

image
Preden se odpraviš v ta divji in hitri svet ... bi lahko sedela z mano, tukaj v mojem naročju, kot si to pogosto počela prej, le še minuto? (Freepik.com)
/11


S tabo sem, ko se zbudiš in prosiš za zajtrk, s tabo sem, ko si utrujena po igri in se želiš spočiti, s tabo sem, ko se po dolgem dnevu kopaš pred spanjem.

Ko sva v parku, vem, kaj bom slišala, preden rečem, da morava iti. "Mami, lahko ostaneva samo še minuto?"

Iskreno, ponavadi me to razočara. Ker morava iti. Ko prideva domov, imam odgovornosti. Pripraviti moram večerjo. Ne moreva ostati v parku cel dan. Ko ne poslušaš in morava iti, včasih želim zakričati. Ali pa jokam. Ali pa sedim in obupavam.

Ko morava ven, vedno slišim: "Mama, samo da dokončam risbo, v redu? Še minuto?"

Ko te prosim, da greš ven iz kadi, da greva k zgodbam in spanju, sem vedno prepričana, kaj boš povedala. "Mami, samo igro s svojo morsko deklico moram zaključiti. Še minuto. Prosim?"

 

PREBERITE TUDI: Pismo mladi mamici, ki je "izgubila" prijateljico, ki se bori z neplodnostjo


Ko vstanem iz tvoje postelje, potem ko ležim poleg tebe in te uspavam, si lahko predstavljam besede, ki jih boš povedala. Točno vem, kaj se bo zgodilo. "Mami, lezi. Še minuto, prav?"

Norim skozi svoj seznam opravil in včasih je stres glasnejši kot tvoje zahteve. Zato ti včasih rečem "ne". Ne, ne morem čakati niti minute. Niti sekundo več. Ker moram preiti na naslednjo obveznost - toliko stvari moram narediti, toliko stvari moram dokončati.

Nisem mogla čakati niti minute.

Danes pa gledam fotografije naših dogodivščin tega poletja in razmišljam o tvojem odhodu v vrtec čez nekaj tednov. Vem, kako se počutiš, ko mi postavljaš vprašanja.

Zato želim, da zdaj postaviš vprašanja.

Torej ti, moj veliki otrok, ki ga vidim, ko hodiš po hiši, ki ga še vedno čutim, ko spi, slišim, ko spi na mojih prsih, in še vedno se spomnim prvega trenutka, ko sem te videla. Vprašam te, ali lahko ostaneš poleg mene, tako kot zdaj, še kakšno minuto, prosim?

 

PREBERITE TUDI: 28 čudovitih slik mamic po celem svetu

 

Ali se lahko skriješ zraven mene in zaspiš ob meni, samo še minuto? 

Me lahko z začudenjem v očeh pogledaš in se obesiš na vsako mojo besedo, kot da so najpomembnejši zvoki, ki jih boš kdaj slišala, le še minuto?

Ali me lahko pokličeš "mamica" namesto "mami" samo še minuto?

Ali mi lahko dovoliš, da te zvečer držim v naročju in ali lahko skačeš med petjem najljubše pesmi, samo še minuto?

Se lahko še kakšno minuto nenadzorovano smejiš mojim neumnim šalam?

Lahko poješ s polnimi pljuči, ne da bi te skrbelo, ali zveni "dobro" ali ne - še kakšno minuto?

Ali me lahko prosiš, naj zaplešem z vami v ritmu Hakune Matate, da se vrtiva v krogu? Ali lahko ostaneš tako majhna, s tako širokimi očmi, nedolžna, igriva - le še minuto?

Preden me zapustiš, preden se tvoj svet razširi, preden spoznaš, da mi ni treba biti ob tebi vsako sekundo.

 

PREBERITE TUDI: Duhovito pismo nenaspane mame!

 

Želim, da vidiš svet in izkusiš vse, kar ponuja. Želim, da spoznaš ljubezen tako, kot jo poznam danes. Želim, da dobiš veliko prijateljev in se odpraviš na pustolovščine. Želim, da začutiš, kako tvoja duša sije, ko delaš, kar tvoje srce ve, da moraš storiti.

Vse želim zate. In vem, da me vse ne vključuje. S tem sem v redu in to bom spoznala še med potjo. Toda preden greš tja, preden se odpraviš v ta divji in hitri svet ... bi lahko sedela z mano, tukaj v mojem naročju, kot si to pogosto počela prej, le še minuto?

 

PREBERITE TUDI: Moj otrok za vedno, a moj dojenček samo za eno leto


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
13
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
5
Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
4
Koliko mleka potrebuje novorojenček?
Dojenčkov trebušček je po rojstvu zelo majhen, zato je normalno, da se doji večkrat po malo. Preverite, kakšen je obseg ...
4



Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?