|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

»Služba, ki me izpolnjuje!«

P.L., 23.5.2012
Mamica Katja se je po rojstvu dvojčkov znašla pred težko odločitvijo, oditi nazaj v službo ali ostati doma pri otrocih in delati tisto, kar jo je veselilo še iz otroških let. Pogumno se je odločila za slednje.

image
/71


Katja se je odločila, da bo svojo veliko strast, svoj hobi spremenila v svoje delo. Že od nekdaj izdeluje nakit, zadnje čase pa temu posveča vsako prosto minuto dneva. Kar pa pri treh otrocih ni lahko.

»Smo 5 članska družina. Poleg mene in moža Domna našo družino najbolje predstavljajo 10 letni Kristian in 18 mesečna dvojčka Zoja in Anej. Smo zelo navezani eden na drugega, našo družino pa dopolnjujejo tudi stari starši, ki so nama v veliko pomoč, še bolj po rojstvu Zoje in Aneja. Zaradi moževe službe nimamo običajnih vikendov in nedeljskih izletov, kar je včasih kar malce zoprno,« nam je zaupala Katja Mazzini.

Pravi, da je to tudi eden od razlogov, da je ostala doma, zaradi svoje službe je bila veliko odsotna od doma. »Sem mnenja, da so otroci preveč prikrajšani, če sta oba starša v službi po cele dneve.«

 

Odločitev …

Odločitev ni bila lahka, pravi mamica. Ostati doma, skrbeti za otroke, začenjati nov posel, ni mačji kašelj. Toda pretehtali so razlogi, s katerimi se vse bolj srečujejo mlade družine: »Stresno vlaganje prošnje za v vrtec in čakanje na odobritev (ker je vsako leto premalo mest),dvojčka sta kar velik zalogaj za čuvanje pri starih starših osem ur dnevno. Naslednji razlog je velika verjetnost, da bi bil vsaj eden od mojih najmlajših sončkov bolan, če bi obiskovala vrtec in bi morala koristiti bolniški dopust, kar pa delodajalcu sčasoma sigurno ne bi bilo všeč. Najpomembnejši razlog pa je,da sem rada doma pri svoji družini. Z možem sva se skupaj odločila za to potezo, no za obe, saj bo zdaj samo en reden prihodek in je bilo treba kar razmisliti,« je povedala Katja.

 

Odpreti nov posel, skrbeti za otroke …

Posel je pri treh otrocih kar težko odpirati in sicer zato, ker te kar naprej priganja čas. Zoja in Anej sta še majhna in rabita svoj urnik, ki ga neradi podiramo in spreminjamo, saj je potem še več neprespanih noči. Kristian je že velik in ne rabi toliko pozornosti kot dvojčka, rabi pa pomoč pri šolskih projektih in podobno. Potem so tu še vsakodnevna gospodinjska opravila. Je pa tudi dejstvo, da te vsi znanci moralno podpirajo, dejansko pa ne( z nakupom) in to ti kar vzame elan in voljo včasih. Za enkrat so edine stranke prijatelji in najbližji sorodniki.

 

Ljubezen iz otroštva …

Nakit sem rada izdelovala že od majhnega. Moji dobri sosedi je očka nosil razne perlice iz potovanj (pri nas se sploh niso dobile, ali pa se bile drage kot žafran) in jih je raje dala meni, ker bi jih sicer izgubila. Pa sem se lotila. Seveda so bili izdelki letom primerni, zame pa so bili najlepši. Tudi v najstniških letih sem izdelala kakšen kos, predvsem velike uhane, da me je potem profesor primerjal z novoletno smrečico. Obe sva bili dobro okrašeni. Po rojstvu Zoje in Aneja pa sem resno razmišljala, kaj bi lahko delala, da bi ostala doma ter da bi me tudi veselilo. Izdelavo nakita mi je predlagala kolegica,ki me niti ne pozna tako dobro, ampak je sedlo na plodna tla. Šli smo v najbližjo trgovino z materialom za izdelavo nakita, pokupili polovico trgovine in pričelo se je. Najprej so bili izdelki enostavni, bolj otroški, ampak so se nadgrajevali iz tedna v teden. Sedaj pa mislim, da so že primerni, da jih lahko ponudim tudi preko naše spletne trgovine. Ne bom razlagala, da je moj nakit nekaj posebnega. Zame je, ker je moj izdelek. Lahko pa trdim, da je narejen s srcem in za veliko različnih okusov. Za izdelavo uporabljam navadne akrilne perle, lesene, kovinske ali steklene perle, školjke, tudi poldrage kamne, kristale Swarovski. Izdelam tudi nakit po želji stranke.

 

Moja služba za dušo …

Nakit izdelujem »za dušo«. To pomeni, da ne morem delati vsak dan, ko imam pol ure časa, ampak takrat, ko imam navdih. Moji najbližji to vedo in mi priskočijo na pomoč tako, da čuvajo najmlajša dva. Fino je, če lahko delam vsaj tri ure naenkrat. Ni pa temu vedno tako. Dneve si pa ne maram planirati, ker gre vedno s planom vse po zlu. Kadar si zastavim polno opravkov, pa sprehod z otroki, pa izdelavo nakita, takrat ne bo nič. Zdaj enostavno pustim, da mi plan naredita Zoja in Anej, včasih tudi Kristian, pa je.

 

Katjin nakit si lahko pogledate TUKAJ.

 

 

Si tudi vi želite, da vas predstavimo? Ste mamica, očka, družina, na začetku svoje ustvarjalne poti? Ringaraja.net je portal, ki vam bo na poti podal roko.

 

  

Pišite nam na e naslov: info@ringaraja.net, izbrali bomo najbolj zanimive Ringarajevce in jih predstavili!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
8
24 močnih fotografij brazgotin carskega reza
V prizadevanju za razbijanje stigme okoli carskega reza matere na družabnih omrežjih vse pogosteje prikazujejo brazgotin...
4
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
4
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
3



Astrološka napoved za starše (11. - 17. ma...
Prihajajoči teden prinaša obetajoč čas novih priložnosti in podvigov, a tudi pasti hitenja in tekmovalnosti. Energija Me...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...