|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Smučišče Kandrše – Vidrga

Katarina Vinšek, 10.11.2010
Ob cesti Moravče-Zagorje, 50 kilometrov od Ljubljane, ležijo Kandrše. Kandrše so naselje v občini Zagorje ob Savi. Manjši del naselja, 4 hišne številke, leži v sosednji občini Litija.

image
/61


Bliža se zima in z njo tudi prvi sneg. V Zasavju se lahko pohvalijo z manjšim smučiščem s sodobnim zasneževalnim sistemom, ki najmlajšim in tudi malo starejšim, zlasti pa nezahtevnim smučarjem ponuja užitek na snegu. Ob gostišču Vidrgar je manjše smučišče, primerno za otroke in nezahtevne smučarje, osnovnošolci pa na njem preživljajo športne dneve. Okolica je primerna za sprehode po zasneženi pokrajini. Za vse tiste, ki smučanja niso vešči in bi radi naredili prve korake na snegu pa organizirajo tudi smučarske tečaje, ki potekajo v skupini ali individualno.

 

Nastanite se lahko v Gostišču "Pri Vidrgarju", ki je nekakšno družinsko podjetje, ki ga odlikuje bogata tradicija, saj ima odprta vrata že vse od leta 1966. Prvi se je z gostinsko dejavnostjo začel ukvarjati Franc Vidrgar, po upokojitvi pa podjetje vodi Jože Žibert. Poleg pestre kulinarične ponudbe našim gostom nudimo nastanitev v depandansi, poskrbljeno pa je tudi za sprostitev in rekreacijo.

 

Smučišče se nahaja tik ob gostišču in je dolgo približno 220 metrov. Imajo 2 vlečnici, poleg smučišča pa je urejeno tudi sankališče. Ob vikendih je organizirana tudi nočna smuka. Smučišče se nahaja na nadmorski višini 416 metrov in je najnižje ležeče smučišče v Sloveniji.

 

Za rekreacijo pa je poskrbljeno tudi izven zimske sezone. Obiskovalcem so na voljo: urejene pešpoti z odličnimi razglednimi točkami, kolesarske poti , tenis in športno igrišče, možnost lova ter ribolova, balinišče, odbojka na mivki, mali nogomet (Mlinše - oddaljeno 2 km) in poletna termalna riviera Medijske toplice – Izlake (oddaljeno 6 km), ki pa so na žalost trenutno zaprte.

 

Od tu se lahko peš odpravite tudi na Zasavsko Sveto goro, ki nam ponuja enkraten panoramski pogled, ki sega vse do Triglava, ogledati pa si velja tudi Marijino cerkev, o kateri smo že pisali.

Na Izlakah si lahko ogledate ostanke gradu Medija, katerega preteklost je zaznamoval zlasti Janez Vajkard Valvasor. Ruševine gradu Medija stojijo nad potokom Medija. Na tem mestu je verjetno že konec 15. stoletja stal gotski dvor plemičev Gallov iz bližnjega Gamberka. Leta 1556 ga je kupila rodbina Valvasor, katerega najbolj znani stanovalec je bil Janez Vajkard Valvazor. Grad je veliko prehajal iz rok v roke. Med drugo svetovno vojno se je v njem nastanila nemška posadka, jeseni leta 1944 pa so ga uničili partizani. Leta 1993 je bila obnovljena baročna kapela Rožnovenske matere božje z grobnico rodbine Valvasor.

Zagorje in Kisovec vas vabita, da ju spoznate pobližje in se seznanite z rudarsko preteklostjo.

Na Vačah pa si velja ogledati cerkev Sv. Andreja z enim najlepših božjih grobov v Evropi, staro fosilno obalo ali pa se sprehodite do vasi Klenik, mesta kjer je bila izkopana vaška situla. Nad Vačami leži vas Slivna, kjer se nahaja geometrično središče Slovenije – GEOSS.

 

Kraj je ravno prav odmaknjen od utrujajočega mestnega vrveža, tako da lahko svoje rekreativne skomine združite z zeleno okolico.

 

 


 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Ringaraja.net!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

Zasavje

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zasavski Triglav
Kum je s svojimi 1220 višinskimi metri najvišji vrh Zasavskega hribovja. Nekateri ga imenujejo tudi Zasavski Triglav saj...
4
Mogočna Peca
Peca (2126 m) sodi v severno verigo Vzhodnih Karavank in je najobsežnejša apnenčasta gora v Mežiški dolini. Ima obliko v...
3
Gradiška Tura 777 m (793 m)
Razgled proti severovzhodu omejuje Nanoška planota. Najlepši pogled imamo na Vipavsko dolino, od koder vidimo parkirišče...
3
Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
Družinsko potepanje: Lignano
photo
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?