|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Šola zmajeslovja

Uredništvo Ringaraja.net, 1.3.2019
Na Ljubljanskem gradu je na pustno soboto organiziran interaktivni voden ogled v okviru Šole zmajeslovja z naslovom Uročena pustolovka.

image
Ali bo pustolovka skupaj z otroki uspela preklicati urok?
/11


Na pustno soboto, 2. marca 2019, je na Ljubljanskem gradu za vse našemljene in nenašemljene otroke organiziran interaktivni voden ogled v okviru Šole zmajeslovja, ki tokrat nosi naslov Uročena pustolovka.

 

 

Kaj je zmajeslovje?

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli. No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem. Na Ljubljanskem gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko - pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Otroci, ki želijo spoznati vse skrivnosti pravih zmajev, se bodo tako lahko odpravili na zabavno ter nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

 

PREBERITE TUDI: Izdelajmo zmaja ali vrtnega škrata 

 

Uročena pustolovka

V svetu zmajev se dogajajo čudne stvari. Kljub temu, da so mojstri zmajeslovja poskušali preklicati urok, ki ga je čarodejka priklicala nad svet zmajev, ta še ni popustil. To pa še ni vse, uročila je tudi pustolovko! Moči ji pojenjajo, približuje se tretja luna in takrat bodo vse njene veščine in znanje o zmajih, ki ji ga je predal profesor, prešle na čarodejko. Profesor je v skrbeh za svojo pustolovko – kaj bo, če uroka ne prekličemo? Prepričan pa je, da bo skupaj z otroki gotovo našel način, da jo rešimo.

Otroci, dobimo se ob 11. uri na mostu pred glavnim vhodom v Ljubljanski grad!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
7
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
5
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
5
Z nežnostjo otroka ne moremo razvaditi
V strahu, da ne bi otroke pripravili k njihovi samostojnosti, jih velikokrat oropamo nežnosti. Preslišimo njihove klice ...
4



Beremo: Kdo je Palčič?
Pot domov je včasih zelo nevarna, težka in dolga. Preverite, kdo bo očeta Palčiča rešil pred nevarnim ognjem ...
Beremo: Moje najljubše pesmi o živalih
Najnovejša slikanica Ferija Lainščka bo otroka navdušila s svojimi zabavnimi rimami in prigodami o simpatičnih živalih. ...