|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tina: Ko Tit prvič zagleda luč življenja …

Porodne zgodbe, 19.3.2013
Na predviden datum poroda sem imela še zadnji pregled pri svoji ginekologinji. Sestre me priklopijo na CTG … ne duha ne sluha o popadkih … pravijo, da lepo se crklja, da fletno mu je, da se mu nikamor ne mudi.

image
/11


Ringarajin uporabnik: Tina

Datum: 08. 09. 2011

Tip poroda: naraven, z malo »dodatka« Ultive na koncu

Število dni v porodnišnici: 2 dneva

 

Porodnišnica: Porodnišnica Kranj

Ocena porodnišnice: 5

Komentar ocene: S porodnišnico in osebjem imamo zelo dobre izkušnje, z osebno ginekologinjo, zdravniki-porodničarji, z babico in prav tako s sestrami, same pohvale za profesionalen in človeški odnos, pravilno vodstvo čez nosečnost in porod, prav tako za skrb za novorojenčka.

 



 

Ok, si rečem, sicer vsi neučakani, da končno spoznamo našega fantka in jaz že rahlo naveličana nosečnosti, potem se pa crkljaj v trebuščku, verjamem da ti je fletno. Ginekologinja mi reče, da sedaj nisem več v njeni oskrbi in da če se karkoli začne dogajat, kar v porodnišnico … Napiše mi še napotnico za amnioskopijo.

In grem domov … zvečer rahlo krvavim … kličem mami: »Mamiiii, kaj je to????« in pravi :»Nič še, odluščil se je čep, umiri se, pojdi spat, počasiiii se bo začelo, počakaj …«. Ok, zaspim … zjutraj prvi lažji popadek … prva nosečnost, nesigurnost … in seveda prosim bodočega očka, da me pelje v porodnišnico.


Sprejmejo me … mlada porodna babica in pomočnica študentka me priklopita na CTG … nič … pride zdravnik in pravi, da popadkov ni… kako?? Ampak jaz imam popadke, rahle. Pošljejo me naprej na amnioskopijo, kjer me pregleda prijazna ginekologinja, porodničarka in mi reče med pregledom: »Kaj je to?«. Skomignem z rameni: "No, kaj je to, kakšen je občutek?« vpraša. »Kot pri boleči menstruaciji« rečem, »in kaj naj bi potem to bilo?« spet vpraša, »popadek?« nevedno vprašam. » Ja seveda!« Če mi je pa gospod zdravnik na CTG rekel da jih ni … in me popravi študentka, ki je bila tudi tukaj prisotna » rekel je da jih ne riše, ne da jih nimate«. Aha, saj je vseeno, važno, da vem kakšna je situacija.

 

Po pregledu me pošlje domov in še pove, da se po navadi pri prvi nosečnosti dogaja počasi, napove pa, da bom verjetno zvečer že nazaj. Ker je porodnišnica oddaljena 10 minut z avtom od doma, res ni problema, da popadke predihavam doma in se vrnem »ko bo šlo zares«.

Doma se popadki stopnjujejo … cel daaaan … ob sedmih zvečer so na 2 minuti … slabo mi je … bruham od bolečine in zato rečem bodočemu očku: "Mislim da je čas!" in greva … seveda!

 

V porodnišnici me sprejmejo, pripravijo mene in vse potrebno za začetek poroda … vse poteka spontano … popadki se stopnjujejo, lepo počasi se odpiram. Dragi me gleda s sočutjem, kot da bi čutil bolečino popadka in sprašuje, kaj naj naredi, kako lahko pomaga? Pomaga mi z masažo križa … nekaj najbolj prijetnega med popadki. Sprejmejo me v porodno sobo, kjer mi, še preden uspejo pripravit bodočega očka na porod, spontano odteče voda.

Končno v sobo pride bodoči očka in mi »pomaga« predihavati popadke … vedno močnejši so, vedno bolj boleči. Vprašam babico koliko časa bo še trajalo, koliko sem odprta, ker so popadki že tako močni, da nimam več ne energije, ne zraka in ali je še čas, da dobim kaj proti bolečini. Ponudijo mi »Ultivo«. Pride anestezist, ki na dolgo in široko razlaga, da je to protibolečinsko sredstvo, ki se dozira v žilo in spada v družino Morfija … ja seveda ... takoj prosim! Saj vseeno, rabila sem to pa čeprav samo za zadnje dva popadka.

Pride babica in me duhovito vpraša: »greva rodit?« Itaaaak … in začnemo pritiskat. Babica je bila res super, profesionalna in človeška. Lepo me vodi, kako, kdaj pritiskat … vse poteka super tako kot mora ... vmes se malo zatakne in spet lepo steče.

 

Trajalo je približno 20 minut in že je, 5 minut pred polnočjo, na svet pokukal mali TIT :) najlepši in najbolj priden fantek, ki je bil tako vesel življenja, da tudi zajokal ni na začetku, samo zvezdavo je gledal s svojimi velikimi očmi. Očka prereže še popkovino, nato ga je pomočnica babice odnese, ga malo umije in obleče, midve z babico pa sva imele za »odstranit« še posteljico, ki pa me je ob tem pohvalila » take imamo radi ... pridejo, rodijo in grejo". :)

Prinese nama Tit-a, ki je bil resnično lep dojenček, ki je takoj po porodu tako popoln. Končno naju malo pozdravi z jokom in pozira očku za prve slike. Očka ob tem razlaga občutke, ki jih še ni nikoli občutil »kot da bi me stresla elektrika, ko je »padel ven«. Nato mali TIT še malo »popapca« in zaspi. Še nekaj časa smo v porodni sobi, kjer »poslušam bolečine bodočih mamic – hvala bogu da je za mano, ampak vseeno je res kar so mi govorile mamice o porodu – boli, seveda, vendar ko zagledaš malo štručko, pozabiš na vse bolečnino. In res, smejala sem se prvo minuto, ko sem ga zagledala, malega lepotca, ki je danes, ko pišem zgodbo, star že 15 mesecev in je še vedno tako popoln kot tistega dne, ko je prvič zagledal luč življenja in najlepšega dne zame, ko je moja luč postala še svetlejša.

 

 Preberi tudi ostale porodne zgodbe!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
18
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
11
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
8
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
5



9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...
FOTO: Ilustracije o nosečnosti, ki jih mor...
photo
Pred nosečnostjo si tako ženske kot moški to obdobje predstavljajo kot blaženo in veselo. Vsaka nosečnica pa vam lahko o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?