|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Trenutek, ko se rodi mama

Uredništvo Ringaraja.net, 11.1.2024
Vse postane drugačno. Lahko pride do navdušenja, veselja, strahu, jeze in vsega vmes. Morda se mama boji zapustiti porodnišnico, morda pa nestrpno čaka na "odpust". Gre za zmedeno izkušnjo, s katero se pogosto sooča v samoti.
Ključne besede:

image
Foto: @alessandracorveloni
/11


Zdi se, da mnogi pozabljajo, da se ob rojstvu otroka v tistem trenutku pravzaprav rodita dve novi bitji. Dve bitji vstopata v nove svetove, kjer morata rasti in se naučiti krmariti po novem življenju, polnem neznanega. Svetovi, kjer se oba hkrati soočata z neizmerno ranljivostjo in neznanimi čustvi.

 

Preobrazba, ki jo ženska doživi med procesom, ko postane mama, je največji fizični, duhovni in čustveni razvoj ženskega življenja. Čeprav nosečnost traja 9 mesecev, se ženska s pretresljivo močjo poda v nov svet, svet materinstva. V tem ni nič postopnega, ni poti nazaj, ni razveljavitve.

 

Olajšanje, veselje, neizmerna ljubezen, naval hormonov, telo se sprosti, dojenček je končno v maminem naročju in kot bi bil ves čas tam.

 

PREBERITE TUDI: 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA! 

 

Vse postane drugačno. Lahko pride do navdušenja, veselja, strahu, jeze in vsega vmes. Morda se mama boji zapustiti porodnišnico, morda pa nestrpno čaka na "odpust". Gre za zmedeno izkušnjo, s katero se pogosto sooča v samoti, saj verjetno nihče ne priznava povsem njene spremembe identitete.

 

"Dober" porod ne bi smel biti opredeljen samo z oceno Apgar. Dober porod je veliko več kot to. Če porod preganja mamo in ji pusti slabe sledi v srcu, smo jo izneverili že na začetku njene poti.

 

Pogosto poveličujemo in izkrivljamo ideal materinstva: podobo ženske, ki v materinstvo prehaja z veselo lahkoto. Matere majhnih otrok prejemajo neskončno množico nezaželenih nasvetov in povratnih informacij. Novopečena mati hitro uresniči ta visoka pričakovanja ... kmalu je njen notranji dialog poln obsojanja in krivde za neuspeh. Ni čudno, da se ženske pogosto sramujejo poporodne depresije ali tesnobe.

 

Materinstvo je odisejada, veličastna in grozljiva po svojem obsegu in brez končnega cilja. Enkrat mama, vedno mama.

 

PREBERITE TUDI: FOTO: Ko očka pomaga pri porodu ... 

 

Torej mame,

To je nežen opomnik za vas, da ste prijazne do sebe na tej poti vstopa v novo življenje. Ne pozabite, da po rojstvu otroka prehajate v novo, razvito različico sebe.

 

Vir: ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
5
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5
Koliko traja nosečnost: devet ali deset me...
Zdrava nosečnost traja 40 tednov. In ker ima vsak mesec štiri tedne, ali to pomeni, da nosečnost v resnici traja deset, ...
4
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
4



Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?