|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tri zlata pravila zaščite pred soncem

PR, 19.7.2022
Vsi že vemo, da je prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom nevarno početje za naše zdravje. Še toliko bolj pa moramo biti previdni pri izpostavljanju nežne otroške kože. Kako je najbolje poskrbeti za zaščito v poletnih dneh?

image
Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri sončne kreme za otroke? (Bambo Nature)
/11


Koža je največji človeški organ in naš ščiti pred vplivi iz okolja.

Pri dojenčkih in otrocih je ta še posebej občutljiva, saj ima drugačno vrednost pH, je tanjša, potrebuje več vlage in je še ranljivejša in dovzetnejša za vplive iz okolja.

 

V vročih poletnih dneh je koža še toliko bolj izpostavljena vplivom iz okolja, njena zaščita pa še pomembnejša.

Leta prekomernega izpostavljanja soncu namreč pospešijo njeno staranje, koža postane lisasta, tanka, neelastična in krhka, prekomerno sončenje brez ustrezne zaščite pa lahko vodi tudi v resna obolenja, kot je kožni rak.

 

zaščita pred soncem za otroke Kreme za sončenje so le dodatna zaščita pred soncem in niso namenjene podaljševanju izpostavljanja soncu. (FOTO: Bambo Nature)


A poletne dni lahko preživljamo z otroki zunaj tudi varno, če upoštevamo naslednja tri pravila:

1. Ne izpostavljajmo se soncu v času njegove največje moči in sevanja UV-žarkov, to je med 10. in 16. uro. To lahko malce večjim otrokom razložimo na način, da niso na soncu, ko je njihova senca krajša od telesa. Takrat čas preživljamo v notranjih prostorih ali se varno igramo v senci.

 

2. Poskrbimo za mehansko zaščito s sončnimi očali, lahkimi oblačili in pokrivali s širokimi krajci (7,5–10 cm) oz. legionarsko čepico, ki zaščiti obraz, ušesa in vrat.

 

3. Poskrbimo za zaščito izpostavljene kože s sončnimi kremami. Pri tem se zavedajte, da so kreme za sončenje le dodatna zaščita in niso namenjene podaljševanju izpostavljanja soncu. Pomembno je tudi, da jo nanašate redno (po kopanju, brisanju z brisačo, potenju …) in v zadostni količini. Pravilo je, da nanesete na telo za celo dlan kreme, kar velja tako za otroke kot za odrasle.

 

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri zaščitnih krem?

Vse kreme niso enake. Pri izbiri je najpomembnejše, da ste pozorni na dejstvo, ali krema ščiti tako pred UVA- kot UVB-žarki. Poleg tega je za otroke priporočljiva uporaba zaščitnega faktorja 30 ali več, obenem pa pomembno, da je krema vodoodporna in prilagojena nežni otroški koži.

 

Bambo Nature - Nova krema za zaščito pred soncem

 

Vse te lastnosti ima nova krema za zaščito pred soncem Bambo Nature, ki je poleg tega:

  • dermatološko testirana in ne vsebuje parfumov in barvil,
  • potrjeno okolju prijazna in veganski izdelek,
  • Reef Safe, kar pomeni, da vsebuje sestavine, ki ne škodujejo morskemu okolju, ko se kopate v morju,
  • primerna za občutljivo kožo, s priporočilom združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic.

 

krema za sončenje za otroka

 

Na voljo je tako z zaščitnim faktorjem 30 (v embalažah 200 ml in družinskem pakiranju 500 ml) kot z zaščitnim faktorjem 50 (v embalaži 100 ml).

 

Poskrbite za zaščito in varno uživajte v poletnih dneh z malimi sončki s kremo za zaščito pred soncem Bambo Nature. Za nakup kliknite na << to povezavo >>.

Ne pozabite pa tudi na zadostno uživanje tekočin. Najboljša izbira je voda oz. pri dojenih otrocih materino mleko.

 

Nakup koži in okolju prijazne kreme za zaščito pred soncem Bambo Nature >>

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
49
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
17
Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
16
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
13



Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?