|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

V sozvočju z življenjem

www.potobilja.si, 1.12.2011
Urejanje možganskih valov s pomočjo zvoka. Z BWEjem vstopamo v novo obdobje samopomoči, dela na sebi in terapije.

/11


  

BREZPLAČNA DELAVNICA

Kdaj: 28. januar 2012

 Čas: 10:00 do 13:00

 Kje: Domžale

 Na delavnici se boste podrobneje spoznali z BWE – kako deluje in na kakšne načine ga lahko uporabljate ter spoznali njegovo delovanje ob vodeni meditaciji – prvi slovenski BWE meditaciji z naslovom Meditacija obilja.

Sabina Šilc bo na voljo tudi za vsa vprašanja o uporabi BWE za različna področja življenja, na delavnici pa bo mogoče kupiti tudi CD-je z BWE za različno uporabo.

 Več informacij in prijave


 

 

BrainWave Entrainment je zelo učinkovita in vsem dostopna pomoč v vsakodnevnem življenju.

V nekaj besedah: gre za to, da vse kar delamo in smo, deluje s pomočjo elektromagnetnega valovanja. Poznamo alfa, beta, teta, delta in gama možganske valove in različne kombinacije le –teh.

Pogosto pa so naši možgani prisiljeni delovati na nepravi frekvenci in takrat se ne počutimo dobro, nismo srečni in učinkoviti.

 

Ste depresivni? Vas je strah vsega? Ne spite? Se težko koncentrirate? Vaši rezultati ne dosegajo pričakovanih glede na vaše sposobnosti in vložen napor? Ne obvladujete svojih čustev?

ALI, PREPROSTO REČENO, VAŠE ŽIVLJENJE NI TAKO, KOT BI SI GA ŽELELI?

 

Velika verjetnost je, da vaše življenje ni podprto s pravimi možganskimi valovi!

 

Si želite (nazaj) v sozvočje z življenjem?

 

BWE je naravno, učinkovito, vsem dostopno urejanje možganskih valov z natančno umerjenim zvokom.

Na CD jih, ki jih lahko kupite na www.bwe.si, so posneti tisti valovi, ki jih vi ta trenutek potrebujete zato, da se uglasite z življenjem in začutite njegovo obilje (več tudi na www.potobilja.si).

Ob poslušanju, ki je zelo prijetno in popolnoma neškodljivo, boste pomagali svojim možganom, da spet najdejo ravnotežje.

 

Značilnosti posamičnih možganskih valov in njihovo delovanje

 

Naši možgani so sestavljeni iz milijard celic, ki med seboj komunicirajo s pomočjo elektrike. Energija, ki se pretaka po naših možganih, pa se razlikuje glede tega, KAJ počnemo. Tako poznamo različna valovanja:

 

ALFA - 8Hz do 12 Hz

Alfa valovi so značilni za budno, a sproščeno stanje, nastanejo največkrat v desni hemisferi ali kot povezava med desno in levo hemisfero, ob zaprtih očeh. Največ jih imajo otroci,meditantje, ekstravertirani ljudje.

Če jih imamo preveč, se to kaže v slabi koncentraciji, depresivnosti, utrujenosti, distimiji, zmanjša se vizualna pozornost in poveča nekritičnost.

S poslušanjem BWE alfa valov se telo in um sprostita, postanemo bolj kreativni, izboljša se reševanje problemov in poveča emocionalna stabilnost, kar koli delamo , naredimo bolje, smo pretočni, se bolje učimo, bolj pozitivno razmišljamo in naš imunski odgovor se poveča.

 

BETA - 12Hz do 38Hz

To so hitri valovi, ki se največkrat pojavijo v levi hemisferi, kadar logično razmišljamo, imamo odprte oči, ali smo pod stresom. Največ jih imajo pozorni, pa tudi anksiozni ljudje.

Če je teh valov preveč smo anksiozni, paranoični, mišično napeti, imamo povišan pritisk, vsiljujejo se nam negativne misli, smo lahko odvisni in slabo spimo.

S poslušanjem BWEja beta valov lažje, hitreje razmišljamo,bolje pišemo, izboljšajo se naše mentalne sposobnosti, smo bolj družabni, bolj vznemirjeni, usmerjeni k ciljem, imamo boljšo izvedbo, bolj smo zbrani in imamo bolj pozitivne misli, imamo več energije.

 

 

TETA - 3 Hz do 8Hz

To so globoko sproščujoči valovi, ki nastajajo večinoma v desni hemisferi in jih imamo kadar spimo, sanjarimo, meditiramo, kadar smo čustveni, kadar kreiramo. Več jih imajo ljudje z motnjami pozornosti, meditantje, ekstraverti, otroci in ljudje pod hudim stresom.

Če je teh valov preveč, smo nezbrani, zasanjani, depresivni, zaspani, impulzivni in hiperaktivni.

S poslušanjem BWE teta valov, se globlje telesno in mentalno sprostimo, poveča se naše zavedanje, dobimo več notranje energije, zmanjša se iritabilnost, počasneje procesiramo informacije (npr. pri stresu), čustveno se uravnotežimo, poveča se naša intuicija, povežemo se z nezavednim in ga lahko reprogramiramo, izboljša se naša kreativnost, lažje rešujemo probleme in se učimo tujih jezikov, izboljša se spomin, zbranost. Izboljša se naš imunski odgovor in se hitreje zdravimo.

 

DELTA - 0,2Hz do 3 Hz

Ti valovi so najbolj sproščujoči, značilni za globok spanec, nastajajo največ v desni hemisferi in so povezani s čustvovanjem, nezavednim, zmanjšano zavestjo. Imajo jih več otroci, ljudje z motnjo pozornosti, ljudje z možganskimi poškodbami, meditantje.

Če je teh valov preveč se pretirano ukvarjamo s svojimi in tujimi problemi, zelo smo nezbrani, zaspani in hiperaktivni.

S poslušanjem BWE delta valov se sprožajo pomlajevalni procesi (rastni hormon, DHEA) v telesu, poveča se naša empatija, dobro se počutimo, telo se intenzivno zdravi, ker se izboljša imunski odgovor, povežemo se z nezavednim in duhovnim delom sebe.

 

 

GAMA - več od 40 Hz

Ti valovi omogočajo optimalno funkcioniranje možganov, ker povezujejo vse dele možganov in tako omogočajo dostop do več informacij .Kadar jih imamo veliko smo srečni, sočutni, zelo se zavedamo večplastnosti realnosti. Več jih imajo meditanti in vrhunski izvajalci.

Če jih imamo preveč, lahko postanemo anksiozni.

S poslušanjem BWE gama valov se izboljša spomin, percepcija realnosti -zavest, povezovanje čutov, sočutje, občutenje sreče, izboljša se procesiranje informacij, učenje, spomin, zbranost. Počutimo se energizirani.

 


Z redno uporabo BWE:

• Se nam povečajo kognitivne sposobnosti (s tem pa uspešnost pri učenju in delu)

• vrnemo se k naravnim ritmom življenjskih funkcij ( s tem pa k boljšemu psihofizičnemu zdravju

• boljše se počutimo (s tem pa izboljšani odnosi in veselje do življenja)

• dobimo nov zagon na področju osebnega in duhovnega razvoja

 

 

BWE vpliva na :

• acetilholin (učenje, spomin, spanje)

• norepinefrin (pozornost, fokus, spomin)

• serotonin (pomanjkanje vodi v samomor, depresijo, agresijo, alkoholizem, seksualne odklone, kompulzije, strah, pomanjkanje samozavesti; vnos hrane, spanje)

• dopamin (ga zvišujemo z nikotinom, alkoholom, drogami)

• endorfini (spomin, učenje, reakcijski čas, dobro počutje)

• kortizol (povečanje teže, pomanjkanje spanja, zmanjšanje imunskega odgovora)

• DHEA (blažilec pred stresom, s starostjo jo je manj)

• melatonin (omogoča zdrav spanec in resetiranje)

 

 

Nekaj opozoril pri uporabi

1. Posnetek lahko poslušate brez slušalk, vendar za boljšo izkušnjo in večji efekt priporočamo uporabo slušalk.
2. Ne uporabljajte posnetkov za nekoga drugega (na nekom drugem) brez njegovega dovoljenja.
3. Za boljši učinek uporabljajte tako visoke možganske frekvence (poživitev) kot nižje frekvence (sprostitev, meditacija).
4. Bodite nežni do sebe in ne pretiravajte. Dovolite možganom, da se med posameznimi seansami odpočijejo.
5. Posnetkov za sprostitev/meditacijo ne uporabljajte celo noč (tako da jih ponavljate).
6. Ko uporabljate posnetke za sprostitev in meditacijo, pripravite tudi sebe in svojo okolico za popolno sprostitev (mir, tišina, udobna oblačila, udoben položaj, voda..)
7. Bodite pripravljeni na čustveno zdravljenje. Včasih lahko zaradi tega občutite kakšno nelagodje.

 

V kolikor potrebujete kakšna dodatna pojasnila ali pomoč pri izbiri najustreznejšega programa, pišite na e naslov alenka@potobilja.si.

 

Srečno!

 

Sabina Šilc in Alenka Terčič

 

www.bwe.si

www.potobilja.si

 © Vse pravice pridržane

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Leto netopirja 2011-2012
Ali se zavedate, kako pomembno vlogo v naravi imajo netopirji? Razblinjamo starodavne vraže o tej skrivnostni in ogrože...
6
Adijo virusi, dober dan imunost!
Praktični napotki kako ohraniti zdravje v hladnih jesenskih mesecih!
6
Projekt Star papir za novo upanje
V društvu Ekologi brez meja letošnjo jesen ponovno organiziramo vseslovensko akcijo z nazivom »Star papir za novo upanj...
4
Ekologija v kuhinji
Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Zakaj se ne bi ekološke ozaveščenosti učili že od malih nog? Začnemo lahko s tem, da...
4



Partnersko kmetijstvo – odnos, ki povezuje!
photo
Partnersko kmetovanje sodeluje pri ohranjanju biotske pestrosti, se bojuje proti onesnaževanju, nevarnosti industrijskeg...
Doma narejena razna čistila
V tem članku so zbrani recepti za številna čisitla. Za vse primere uporabite univerzalno čistilo za tla, torej malo kisa...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?