|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

V tem šolskem letu sprememba pri šolskih počitnicah

M. T., 1.9.2022
Z novim šolskim letom je bil nekoliko spremenjen tudi šolski koledar. Zimske počitnice so prestavljene, za nekatere učence pa bodo počitnice daljše. Preberite, da boste vedeli, kdaj planirati svoje proste dneve.

image
Šolski koledar za osnovne šole za šolsko leto 2022/23 je doživel veliko spremembo pri počitnicah. (Freepik.com)
/11


Prvi šolski dnevi so že tu, otroci in starši pa že štejemo, koliko je do prvih počitnic oziroma kako so prosti dnevi razporejeni v tem šolskem letu. Večinoma vse poteka v enakem ritmu kot prejšnja leta, le termin za zimske počitnice je spremenjen. 


Prvi teden počitnic, jesenske ali krompirjeve počitnice se bodo začele že čez dva meseca, in sicer bodo učenci osnovnih šol prosti med 31. oktobrom in 4. novembrom 2022.

 

PREBERITE TUDI: Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zdoma?


Po teh gredo šolarji znova za slaba dva meseca nazaj v šolske klopi in tik pred koncem leta se bodo začele novoletne počitnice, ki bodo potekale od 26. decembra 2022 do 2. januarja 2023.


V šolskem letu 2022/2023 pa se spreminja termin za zimske počitnice. Te so bile doslej vedno v drugi polovici februarja, na ministrstvu za šolstvo pa so ta datum prestavili. Še vedno bodo potekale v dveh tednih, kot smo bili vajeni do zdaj, in sicer bo en del šolarjev in dijakov na počitnice odšel že 30. januarja, učenci druge polovice države pa bodo imeli odmor od šole 6. februarja.

Datumi zimskih počitnice so torej:

za učence z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije): od 30. januarja do 3. februarja 2023

za učence gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel: od 6. do 10. februarja 2023.

In še ena dobra novica za učence te polovice države - prost dan bodo imeli tudi v ponedeljek, 13. 2. 2023.


Zimskim počitnicam sledijo prvomajske počitnice, ki bodo med 27. aprilom in 2. majem 2023.

 

Najdaljše, poletne počitnice pa se za učence začenjajo 26. junija in bodo trajale do 31. avgusta 2023.


šolske počitnice

Šolski koledar in pouka prosti dnevi v šolskem letu 2022/2023 (FOTO: Vlada RS)

 

PREBERITE TUDI: Kako organizirati počitnice, ko nimate varstva?

 

Kako (za)varovati otroka?

Nezgode so pri otrocih pogostejše kot pri odraslih. Čeprav gre večinoma za manjše poškodbe, se lahko pripetijo tudi hujše. Sklenite nezgodno zavarovanje otrok, ki krije posledice nezgod, ki nastanejo v vsakdanjem življenju.

Sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke in mlade prek spleta vam prinaša 10-odstotni popust.


V Zavarovalnici Triglav velikim družin (s tremi in več otroki) pri nezgodnem zavarovanju otrok in mladih nudijo 20-odstoten popust, za tiste, ki se aktivno ukvarjajo s športom pa je tu paket ŠPORT, ki vključuje 100-odstotno kritje za nezgode, ki se otroku lahko pripetijo pri športu.

Ugodnost čaka tudi člane Triglav kompleta, in sicer kar do 40 % popusta pri sklenitvi paketa Nezgoda komplet v sklopu nezgodnega zavarovanja otrok in mladi.

 

Zavarujte prek spleta >>

nezgodno zavarovanje

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
9
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
7
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
5



Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?