|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vesel dan mučenikov

Uredništvo Ringaraja.net, 10.3.2023
Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prinesle suhe slive, trnje in klobaso.
Ključne besede:

image
Danes je dan mučenikov. (FOTO: Freepik.com)
/11


Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prinesle suhe slive, trnje in klobaso, v opomin da se mučeništvo v vašem življenju še vedno dogaja.

 

Od kje prihaja dan mučenikov?

V letih 308-324 se je cesar Licinij sprl s svojim sovladarjem Konstantinom I. Velikim - prvim rimskim cesarjem, ki je sprejel krščanstvo. Od njunega nesoglasja dalje je Licinij v kristjanih videl sovražnike. Vojakom na območju, kjer je vladal, je ukazal, naj se nemudoma odpovejo krščanstvu, ali pa bodo kaznovani s smrtjo. 40 vojakov se je temu uprlo.

Potem, ko so se podpisali pod zadnje pismo, so vseh 40 slekli do golega in pometali v zamrznjen ribnik, kjer so tragično umrli. Vendar so pred tem dobili še zadnjo možnost. Cesar Licinij je ob ribnik namestil toplo kopel, če bi si kdo premislil v zadnjem trenutku. Eden od vojakov si tudi je, vendar mu je po legendi, ker je prehitro spremenil temperaturo telesa, odpovedalo srce.

Kako torej 40 mučenikov? Po pripovedi je v ribnik skočil tudi eden od stražarjev, ker jih je njihovo trpljenje tako ganilo.

 

PREBERITE TUDI: Očetje, častite žensko, ki vam je rodila otroka

 

Suhe slive, trnje in klobasa

Tako da si danes gospodje v spomin na to žrtvovanje zaslužite pozornost. Tradicionalno naj bi vam vaša draga za darilo prinesla suhe slive, trnje in klobaso. To naj bi bilo v opomin, da se mučeništvo v vašem življenju še dogaja.

 

Pa še 3 verzi za dan mučenikov

 

Oh, ti nesrečni mučenik, ki vse dneve res trpiš.

Naj vsaj danes ti bo prizaneseno, saj vsi vemo, da imaš ”hudo” ženo.

Zato danes duška si daj in – na zdravje, mučenikov!

(Irena S. Trojar)

 

Dragi prijatelj,

to je dan, ko lahko si nasmejan –

naj te sreča ulovi, te z nasmehi zasvoji,

In, če kdaj te v srcu zaboli,

če mučenik boš tudi ti,

se spomni le na tale dan

in spet boš srečen, nasmejan.

 

Danes je dan, ki vam, dragi fantje, je v dar poslan.

Ker celo leto trpite in se znojite, pod težko nalogo, da ženske zadovoljite.

Bi kavico? Pivce? Morda masažo al’ dve? Vam ženkice danes žvrgole.

Nežen dotik po glavi, poljubček na nos in dobre volje zvrhan koš.

S prijatelji skupaj staknite glave, o mukah vsakdanjih naj jezik pove.

Za šankom poznanim, naj vam bo lepo, s kozarcem v roki si nazdravite glasno.

 

PREBERITE TUDI: Seksualno življenje, ko postaneš očka

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
5
Zakaj moj otrok še ne hodi?
Kdaj naj bi otrok shodil, kateri so lahko razlogi, da zdrav otrok še ne hodi in kako ga pravilno spodbujati, da bo samos...
4
Perthesova bolezen
Perthesova bolezen je redka bolezen, ki se pojavlja pri otrocih. Natančen vzrok ni poznan, najverjetneje zaradi motenega...
4



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?