|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vikend za (družinsko) dušo

Anja P., 13.3.2013
Dočakali smo 1. Ringarajin kulinarični vikend, ko naj bi nas v Termah 3000-Moravskih Toplicah razvajal ne le kuhar, temveč chef, skupaj s pomočniki slončka Fala in ekipo Ringaraje! Vas zanima, kako so nas razvajali?

image
/681


 

Ta sivi petek smo se od doma odpeljali rahlo raztreseni, nekateri celo vročični (beri: naša enoletnica). Raztreseni tako, kot vedno, ko moram(o) pakirati za več dni, vročični pa po moji »strokovni« oceni zaradi zobkov. Pa vendar nas je sončece pobožalo že malo za trojanskim tunelom in nas bodrilo vse do Moravskih Toplic. Namestili smo se v rajskih sobanah čudovitega hotela Livada Prestige v okviru resorta Terme 3000 in se še isto popoldan na predavanju o zdravi prehrani dojenčkov in otrok prehranske strokovnjakinje Rebeke Mahorič naučili prav veliko uporabnih stvari, hkrati pa dobili še dodaten zagon za jutranje zelene zmešančke, ki jih tako z veseljem pijemo pri nas doma. Naša malčica je našla super družbo že med predavanjem in vročina je po mnenju vseh prisotnih ni niti najmanj motila. Po predavanju nas je Ekošara pogostila z eko sadjem, slonček Fala pa z odlično tradicionalno slovensko potico (mmm, na izbiro so bile vse od lešnikove, orehove, pehtranove, kokosove, makove …) – kot se za dan žena spodobi! Gospa Mahorič nam je ob sproščenem klepetu predstavila nekaj odlomkov iz svoje knjige Od zize do mize, ki bo kmalu izšla in bo prinesla staršem več kot 500 uporabnih in zdravih receptov, ki bodo zadovoljili še tako zahtevnega malega jedca.

 

V soboto smo se prebudili radovedni, a vseeno brez velikih pričakovanj. Nisem bila prepričana, ali bom jaz tista, ki bo kuhala, ali moj dragi, saj je eden od naju moral poskrbeti za malčico. No, pa sem hitro ugotovila, da bi se najina navihanka lahko hitro znašla tudi brez naju, v tisti veliki igralnici, polni zabave in smeha. Lepo so poskrbeli za otroke, ustvarjali so s slončkom Fala, delali razne zabavne poskuse, risali, barvali, rajali s štrkom Vikijem in celo pomagali chefu - ta jim je namreč zaupal pomembno nalogo – odlomili so olesenele repke špargljem, ki jih je kasneje uporabil za juhico in pomagali narezati kolerabo ter pripraviti druge sestavine za jedi, ki smo jih mi malo večji nato ustvarjali v kuhinji. Še pred tem pa smo si vsi skupaj, mali in veliki, ogledali ogrooomno čudovito kuhinjo, kjer so otroke čakali odlični napitki iz hruške, kislega mleka in limonske mete, nas velike pa za otvoritev odličnega druženja penina z limeto, meto in ledom. Njami!

 

In že je šlo zares. Dobili smo snežno bele predpasnike, darilce slončka Fala, in navodilo, da jih moramo umazati. Chef Borut Jovan nas je povabil v svojo kuhinjo in brez zadržkov z nami delil prav vsako sestavino in pripomoček. Kot, da bi bili njegovi pomočniki, nas je zaposlil z lupljenjem in rezanjem meni do tedaj nepoznanih vrst zelenjave, med tem pa je iz rokava stresel cel kup nasvetov. Pire s topinamburjem namesto z navadnim krompirjem, pa kiš s svežo solato in špargljeva juhica s kapučino peno, ki se je kar naenkrat znašla v kozarčkih in mmmm tudi v naših želodčkih. Vmes smo s pomočniki slončka Fala, prav tako polnimi znanja in idej za še boljše jedi, ustvarjali s sladkim testom, opazovali proces fermentacije in občudovali vonj vzhajanega kvašenega testa. Ogledali smo si tudi pripravo prekmurske gibanice, ki smo jo čez natanko eno uro tudi poskusili, še toplo in v družbi sladoleda iz pečenih jabolk ... težko je opisati te čudovite okuse, ki nam jih je pričarala hotelska slaščičarka. Da ne bo pomote, šunko v testu s hrenovo peno smo pomalicali nekje med juhico in gibanico. Ampak naša zgodba s chefom, ki kar žari od ljubezni do kuhanja, še ni končana. Že nekje v začetku dopoldneva je omenil odojka, ki ga je napolnil z ajdovo kašo in nato 12 ur kuhal v vakuumu (že prejšnjo noč, seveda). Impresivno. Še bolj pa je impresivna celotna podoba glavne jedi, ki smo za kosilo pojedli skoraj v tišini, čeprav so bili prisotni tudi otroci. Odojek, polnjen z ajdovo kašo, dušena pisana zelenjava, ki smo jo nekateri okušali prvič – črni koren, topinambur in vijolični krompir, korenčkova krema, krompirjev kiš s svežimi zelišči in solato. Barvito, harmonično in takoooo okusno.


Zame je bila delavnica en sam nasmeh. Odnesla sem en kup nasvetov in resnično uživala v chefovih ustvarjanjih, ki jih je tako preprosto in iz srca delil z nami. Resnično navdihujoče je njegovo delo in prepričana sem, da bomo zanj še veliko slišali. Prav tako je bilo zabavno ustvarjati skupaj z ekipo slončka Fala, ki mislim da vedo VSE o kvašenih jedeh in so povrhu še nadvse zabavna in prijetna družba – tudi malčke so čisto navdušili s skrivnostmi, ki so jim jih izdali!

Popoldan, po počitku, ki je sledil odličnem kosilu in za nekatere tudi po kopanju v super bazenih, pa nas je čakala še ena zanimiva izkušnja, obisk počitniške domačije Passero s Podeželsko čokoladnico. Tam sta nam simpatična Jasmina in Tomaž prikazala izdelavo čokolade, mi pa smo lahko večkrat preverili, kakšen okus ima kakovostna prekmurska čokolada ? Otroci so pomagali pri izdelavi čokoladnih zajčkov, ker pa se je ta vikend z nami družila tudi družinica mlade in odlične pevke Line Kuduzović, smo doživeli še eno presenečenje – Lina nam je odpela najlepšo pesem za mamice, darilce za dan žena. Podeželski čokoladnici pa smo verjetno izpraznili vse zaloge čokoladnih pralinejev, ki so polnjeni z bučnim oljem, jurko, gibanico in bezgom – mi smo jih nesli domov kot darila babicam in dedkom in seveda za lastne zaloge.

 

Nedelja pa je bila do zadnjega trenutka posvečena družini. Vsi skupaj smo si vtise izmenjali v igralnici, potem pa so se nekateri odpravili na kopanje, drugi na potep (ta dan je potekal tudi 10. Pohod po Sladki poti), spet tretji so z otroki ostali na ustvarjalnih velikonočnih delavnicah.

Naša pupa je cel vikend naokrog skakala z vročino, živahna do konca in naprej, tako da jo je bilo skoraj nemogoče ustaviti. Uživala je v družbi otrok in odraslih, kuharjev in jedcev, predvsem pa nasmejanih družinic, ki smo skupaj preživele prav poseben vikend. Še pridemo!

 

Pa še to – če bi želeli na takem Ringarajinem kulinaričnem vikendu uživati tudi vi, in to brezplačno, obiščite http://www.ringaraja.net/kuharska-druzina-meseca/ in objavite vaš družinski recept – čisto vsak mesec bo namreč izbrana ena družina, ki objavi najboljši recept in ki prejme brezplačno udeležbo na enem od naslednjih kulinaričnih vikendov!

 

OGLEJ SI FOTOGRAFIJE V GALERIJI IN V FOTO ALBUMU TUKAJ!

 

 


 

PREBERI ŠE:

Iščemo novo kuharsko družino meseca marca!

Chef Borut Jovan se predstavi

Brez kvasa ni pravega kruha

Slonček Fala poroča: Na kulinaričnem vikendu sem tako užival!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z receptom do vikenda v Termah 3000!
Slonček Fala in ekipa Ringaraje že čakamo na nove recepte za odlične jedi, ki jih boste z družino pripravljali v septemb...
2
Kuharska družina APRILA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino APRILA 2013 so znani! Preveri, ali je mogoče prav tvoja družinica osvojila laska...
2
Kuharska družina MARCA je …
Znani so novi nagrajenci natečaja za Kuharsko družino marca 2013! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bos...
2
Kuharska družina FEBRUARJA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino februarja 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bost...
2



Vikend za (družinsko) dušo
photo
Dočakali smo 1. Ringarajin kulinarični vikend, ko naj bi nas v Termah 3000-Moravskih Toplicah razvajal ne le kuhar, temv...
Kratko, a sladko!
photo
Za nami je neverjetno poln vikend. Že nekaj časa ga nismo imeli takole družinsko, brezskrbno, v družbi dobre hrane in pr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?